- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Είναι το τέλος της μέρας. Ξεκόλλα το κουρασμένο σου κορμί από την εργονομικά σχεδιασμένη καρέκλα σου. Πες στον καναπέ να μην σε περιμένει, θα αργήσεις σήμερα. Πέταξε τις σακούλες με τα ψώνια στη θάλασσα. Είναι… Pimm’s O’clock.
Mια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες τάσεις στην Ευρώπη είναι το να συναντιέσαι με την παρέα από νωρίς το βράδυ. Μιλάμε για τις ώρες μεταξύ 7 και 10 μ.μ. Οι άνθρωποι θέλουν να βρεθούν με καλούς φίλους και να τα πούνε. Όχι να χορέψουν πάνω στα τραπέζια. Ποιό είναι το τέλειο ποτό γι’ αυτή την περίπτωση; Κάτι ελαφρύ και απολαυστικό. Κάτι που να σερβίρεται με πάγο και να κρατάει πολύ. Αναμεμειγμένο με αναψυκτικό σε μια κανάτα. Με λεμόνι, μέντα και αγγούρι. Κάτι που είναι τόσο British όσο ο James Bond που βγάζει βόλτα το σκυλάκι της Βασίλισσας. Ακριβώς… Το Pimm’s.
Η ζωή μπορεί να είναι σκληρή. Αλλά το να ανησυχείς όλη την ώρα, το μόνο που σου δίνει είναι ρυτίδες ανησυχίας για να ανησυχείς και γι’ αυτές. Το Pimm’s είναι ο τέλειος τρόπος για να μοιραστείς μερικά «που στο καλό χάθηκες;» με τους φίλους σου. Τσέκαρε την ώρα. Σωστά. Είναι ώρα για Pimm’s.
Κάθε σωστός Άγγλος ξέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για να σερβίρεις το Pimm’s είναι το Pimm’s Fizz. Aνακάτεψε 1 μέρος Pimm’s με 2 μέρη αναψυκτικό lemon-lime και μπόλικο πάγο. Πρόσθεσε μια φέτα αγγούρι, μια φέτα λεμόνι και μερικά φύλλα μέντας. Σερβίρεται σε κανάτα γιατί είναι μη-επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι έχει καλύτερη γεύση όταν το μοιράζεσαι με φίλους. Αν πάλι κάποιοι από την παρέα ενδέχεται να αργήσουν, τότε μπορείς να τους το σερβίρεις σε ατομικό ποτό. Βέβαια, αυτό θεωρείται Pimm’s παρά τέταρτο και όχι Pimm’s ακριβώς. Καλά όλα αυτά αλλά τι περιέχει ένα μπουκάλι Pimm’s; Σίγουρα θα αναρωτιέσαι ήδη…
Το Pimm’s είναι ένα ελαφρύ απεριτίφ με δροσιστική γεύση στο οποίο η βάση του, που είναι το gin, αναμειγνύεται με μια άκρως μυστική συνταγή από βότανα, μπαχαρικά, φρούτα και λικέρ για να δημιουργηθεί κάτι μοναδικό και πλέον… όχι τόσο μυστικό. Η γεύση του κρύβει ζεστές νότες από βότανα, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά, γλυκά αποξηραμένα φρούτα και μια υποψία καραμέλας, που απογειώνονται με το δροσιστικό άφρισμα του αναψυκτικού lemon-lime, το έντονο λεμόνι, το δροσιστικό αγγούρι και τη φρέσκια μέντα. “Bottoms up!” όπως λένε και στην Αγγλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.