- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αυτή είναι η ολοκαίνουρια πρόταση της ομάδας του «Κυρίου Χου» στον Κεραμεικό
Το Fill The Bracket στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό, έχει ήδη κερδίσει το κοινό και μόλις πρόσθεσε στο μενού του λαχταριστό brunch
Η ομάδα της νέας άφιξης στην Αθήνα, που μας συστήθηκε τον περασμένο Ιούνιο μόνο με το σύμβολο της παρένθεσης « () », δεν είναι άγνωστη. Είναι «τα παιδιά του Χου», δηλαδή οι Γιάννης και Θανάσης Πετρίδης, ο Λάμπρος Σιγάλας και ο Ερρίκος Τσόχος που άνοιξαν το 2014 το – πλέον στέκι - κύριο Χου στα Πετράλωνα.
Με οδηγό την αγάπη για τις παλιές αθηναϊκές κατοικίες (σε μία τέτοια στεγάζεται και ο Κύριος Χου), η ακούραστη ομάδα θέλησε να παραδώσει στο αθηναϊκό κοινό μία πρόταση που να εκφράζει μία ακόμη της πλευρά, ένα bar “one step further” που να εκπληρώνει μαζί με το Χου, το όραμα της σφραγίδας τους στην πόλη. Έτσι γεννήθηκε το Fill The Bracket, στην οδό Θερμοπυλών του Κεραμεικού, κάπως αυτόνομο, αλλά παράλληλα σε κομβική θέση με την πιάτσα της περιοχής.
ξφφηδγδ
Μία περιοχή που βγάζει τη ζεστασιά της παλιάς γειτονιάς, όπως ακριβώς και τα Πετράλωνα, για αυτό ακριβώς και οι άνθρωποι πίσω από το μαγαζί την αγαπούν εξίσου. Το Fill The Bracket απέκτησε όνομα για να μπορούμε να το βρίσκουμε πιο εύκολα στο διαδίκτυο, ωστόσο παραμένει στη δική μας ευχέρεια το πώς θα το αποκαλούμε. «Παρένθεση», «bracket» ή το «το σπίτι στον Κεραμεικό», λίγη σημασία έχει, καθώς έχει γίνει ήδη στέκι.
Εκμεταλλευόμενοι τον στενό διάδρομο που ακολουθεί μόλις περάσεις την καγκελόπορτα της τυπικής αθηναϊκης κατοικίας του ’40, έφτιαξαν ένα χώρο που εκπλήσσει καθώς, στα λίγα δευτερόλεπτα που σου παίρνει να τον διασχίσεις, δεν είσαι σίγουρος για το τι ακριβώς σε περιμένει.


Η πράσινη αυλή του Fill The Bracket
Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς ωστόσο, είναι μία όμορφη και κατάφυτη αυλή που φιλοδοξεί να γίνει ακόμα πιο πράσινη, έτσι ώστε να προσφέρει απλόχερα τη σκιά και τη δροσιά της κατά το μεγάλο αθηναϊκό καλοκαίρι . Η εξωτερική σκάλα που οδηγεί στο χώρο του μπαρ, σου δίνει επίσης το χρόνο που χρειάζεται για να επεξεργαστείς τις δυνατότητες του χώρου.
Μόλις περάσεις το κατώφλι της ξύλινης πόρτας, ξεπροβάλει ένα cozy αλλά και ταυτόχρονα επιβλητικό μπαρ. Πιθανό να σε υποδεχθεί και η Ολίβια, ο ημίαιμος σκύλος του Ερρίκου Τσόχου που μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε bracket και Χου. Το design έχουν επιμεληθεί οι Ιταλοί αρχιτέκτονες και αδέρφια Giuseppe και Maurizio Alito. Πρωταγωνιστές το πράσινο τηνιακό μάρμαρο, το ξύλο και ο μπρούτζος που δένουν αρμονικά δημιουργώντας μια 20’s ατμοσφαίρα. Τη συμπληρώνουν εξαιρετικά οι γλόμποι με τον διακριτικό φωτισμό, ένας εντυπωσιακός ξύλινος ανεμιστήρας οροφής και οι μεγάλοι καθρέφτες πάνω από το μπαρ και δεξιά και αριστερά του χώρου.

Φρουρός η Olivia

Πρωταγωνιστές το πράσινο τηνιακό μάρμαρο, το ξύλο και ο μπρούτζος
Το Fill Τhe Βracket, όπως προδίδει και η φιλοσοφία πίσω από το όνομά / σύμβολό του, φιλοδοξεί να γίνει μια όμορφη παρένθεση στην καθημερινότητά μας, για αυτό και προσφέρει μία all day εμπειρία με ένα πλούσιο κατάλογο που ξεκινά από κλασικά κοκτέιλ που μας επανασυστήνονται με ένα twist (το στήσιμο του καταλόγου επιμελήθηκε ο Δημήτρης Λεβέντης), συνεχίζει με αμερικάνικο street food και καταλήγει με την πρόσφατη προσθήκη, το λαχταριστό brunch από τον σεφ Παναγιώτη Θάνο.
Δοκιμάσαμε το βασιλιά του brunch, Αυγά Benedict με ζυμωτό ψωμί, ζαμπόν Γαλλίας, αυγά ποσέ και σάλτσα Ολλαντέζ, ανάλαφρη και γευστική να δυναμώνει γευστικά το πιάτο. Στη γαρνιτούρα, έκπληξη αποτελούν τα τσιπς γλυκοπατάτας που απογειώνουν την κλασσική πρόταση.

Αυγά Benedict με την πιο γευστική σάλτσα Ολλαντέζ
Από τα best seller του καταλόγου είναι τα Avo & Slamon Eggs, ένα πιάτο γεμάτο ολόφρεσκες γεύσεις. Ψωμί Ζέας, αβοκάντο, καπνιστός σολομός και αυγά ποσέ σερβίρονται με βρώσιμα αφρικανικά λουλούδια πηγαίνοντας το brunch σε άλλο επίπεδο. Το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί και μία εξαιρετική veggie πρόταση.
Για τους... μερακλήδες από την άλλη, υπάρχει το Egg & Bacon pancakes, ένα πιάτο που αναδεικνύει τον αλάνθαστο συνδυασμό αλμυρού με γλυκό. Αφράτα pancakes με ολόφρεσκη (και υγιεινή) ζύμη που φτιάχνεται από τον σεφ - και έχει τα μυστικά της για να παραμένει αφράτη μέχρι να τα καταναλώσετ - ψητό μπέικον, αυγό μάτι και τέλος σιρόπι σφενδάμου που χαρίζει στο πιάτο τη μοναδικότητά του.
Και επειδή το brunch πάντα συμπεριλμβάνει και το γλυκάκι του τα Apple & cinnamon pancakes με φρέσκο μήλο, κανέλα, σιρόπι σφενδάμου και χτυπημένη κρέμα και τα Banana & pecan pancakes με μπανάνα, pecan και επίσης σιρόπι σφενδάμου, είναι δύο ανάλαφρες επιλογές που μπορούν να πλαισιώσουν την αλμυρή σας επιλογή χωρίς να σας βαρύνουν. Αντιθέτως θα σας γεμίσουν ενέργεια.

Ο τέλειος συνδυασμός αλμυρού με γλυκό

Apple & cinnamon pancakes, γιατί το brunch θέλει πάντα και μια αμιγώς γλυκιά επιλογή
Το Fill The Bracket σήκωσε υψηλά τον πήχη στη νέα αγαπημένη Κυριακάτικη (και όχι μόνο) συνήθεια των Αθηναίων, όπως έκανε εξ αρχής με όλες τις υπόλοιπες παροχές του. Τα απολαυστικά σάντουιτς είναι στις must try επιλογές, όπως και το Slooppy Joe, το μπέργκερ με 100% βιολογικό μοσχαρίσιο κιμά, μαγειρεμένο με την αυθεντική αμερικάνικη συνταγή. Μάλιστα, η αμερικάνικη street food λογική του φαγητού είναι εμπνευσμένη και από την τοποθεσία της κουζίνας στο Fill The Bracket, η οποία είναι ορατή από το παράθυρο που βλέπετε φάτσα ανεβαίνοντας τη σκάλα και δίνει την αίσθηση ταχυφαγείου.
Ο κατάλογος του Fill The Bracket, όπως απαιτεί πλέον το σωστό fine drinking, αποτάσσει τις «κινήσεις εντυπωσιασμού» και επενδύει στις καθαρές γεύσεις με – όπως ήδη αναφέρθηκε – κλασικά κοκτέιλ με ενδιαφέρουσες παραλλαγές αλλά και seasonal επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν και δύο signature προτάσεις του καταστήματος. H ομάδα του μπαρ ενημερώνει επίσης, πως ό,τι μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους το κάνουν, αποφεύγοντας συστατικά του εμπορίου. Έτσι, παρασκευάζουν in house πολλά από τα σιρόπια, καθώς και τα περισσότερα refreshments.
Σύντομα το Fill The Bracket ετοιμάζεται να κάνει μία «βόλτα» στις κουζίνες του κόσμου προφέροντας μερικές μέρες του μήνα και από μία διαφορετική πρόταση επηρεασμένη από τις γεύσεις διάφορων χωρών. Τετάρτη με Κυριακή Αθηναίοι djs επιλέγουν το χαλί της αγαπημένης «παρένθεσης» του Κεραμεικού με uplifting ρυθμούς.
Info: (), Θερμοπυλών 41, Κεραμεικός
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.