- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πώς θα ήταν τα food tutorials αν τα σκηνοθετούσε ο Wes Anderson ή ο Tarantino;
Οι αγαπημένες σου συνταγές μετατρέπονται σε κινηματογραφική εμπειρία
Ίσως δεν έχεις βράσει ούτε ένα αβγό στην πραγματική σου ζωή, όμως ένα food tutorial το έχει πάρει το μάτι σου όσο χαζεύεις στο Facebook ή στο Instagram. Λίγο το Food Network, λίγο το Buzzfeed ή το Tastemade και ο κόσμος έχει γεμίσει με όμορφα σκηνοθετημένα βιντεάκια που σου δείχνουν μέσα σε λίγα λεπτά (λιγότερο από δύο τις περισσότερες φορές) πως να μετατρέψεις μία σειρά απλών υλικών σε ένα λαχταριστό πιάτο. Ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να το μαγειρέψεις ο ίδιος, κολάς με τις ωραίες εικόνες και μετά φυσικά νιώθεις μία πείνα και ξεσπάς στο πακέτο με τα κορν φλέικς που βρίσκεται δίπλα σου.
Ο food artist και σκηνοθέτης David Ma είναι εδώ για να μετατρέψει αυτά τα tutorial σε υψηλή μορφή τέχνης με την σειρά από βιντεάκια που έχει ονομάσει 'Food Films', στην οποία συνδυάζει την γρήγορη μαγειρική του διαδικτύου με θρυλικά κινηματογραφικά στιλ. Πως λοιπόν θα έφτιαχνε pancakes ο Alfonso Cuarón; Τι καινούριο θα είχε να προσθέσει σε μία συνταγή για βάφλες ο Quentin Tarantino;
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ma δημιούργησε αυτήν την σειρά από βιντεάκια για να προσθέσει λίγη γοητεία, πρωτοτυπία και "χαζομάρα" στον κόσμο των συνταγών. Όπως φαίνεται, τα κατάφερε!
Μπορείς να δεις ολοκληρωμένη την σειρά του παρακάτω.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.