- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Fishαλίδα με όνομα μισό ψάρι, μισό…πιοτί, έχει ιδιοκτήτες μερακλήδες που λατρεύουν το ψάρι, όπου το βρουν το καλό το τσακίζουν, το θεωρούν πολλές φορές υπερτιμημένο και θελήσανε να κάνουν ένα εστιατόριο καλό, νόστιμο κυρίως και προσιτό. Τον χώρο τους τον φτιάξανε απλό, φιλικό και ξώχαρο. Με χρώματα γαλάζια και πορτοκαλιά που κάνουν ωραιότατο θαλασσινό κοντράστ, με πολύ άσπρο για να φωτίζει, με άνετα έπιπλα και υπέροχα φωτιστικά, με δύο επίπεδα, αν ανέβεις δυο σκαλιά θα βρεις το μπαρ και το μεγάλο του τραπέζι, εκεί κάθονται όσοι θέλουν τσίπουρα και κάτι ψιλό για να τσιμπήσουν. Ο κατάλογος έχει πολλούς νόστιμους μεζέδες, έχει ψαράκια φτωχικά αλλά και ψάρι μεγάλο κατηγορίας άλφα-άλφα για τη σχάρα.
Εμείς προχτές πέσαμε με τα μούτρα στους μεζέδες και ακούστε φίλοι μου τι παρέλασε από το τραπέζι μας, μια παρέα κομψή που θέλει να διατηρήσει τη γραμμή της…Ξεκινήσαμε με κακαβιά, παχιά και χυλωμένη, σκέτο άρωμα. Προσθέσαμε ταραμοσαλάτα, άσπρη και δυνατή και αχινοσαλάτα, δίπλα της ψωμάκια για να βουτάμε. Συνεχίσαμε με γαριδάκι τηγανητό, με φακές σαλάτα και καπνιστό κολιό, με χταποδάκι ψητό, με γαύρο μαρινάτο, με μπρουσκέτες που εγώ ξετρελάθηκα, φρυγανισμένα ψωμάκια με ψαχνά από γαριδούλες- καραβιδούλες τηγανισμένα μαζί με κομματάκια φέτας σε λάδι με μπούκοβο. Εκεί πάνω η παρέα πέρασε στο τρίτο Μαντινεία Τσέλεπου (Ε20, κι εδώ να πω πως έχουν καλά εμφιαλωμένα με τιμές που ξεκινούν από Ε15 αλλά και καλό χύμα λευκό και κόκκινο), και συνέχισε με πετροσωλήνες γιουβετσάκι, με πατατοσαλάτα σπιτική που την κάνει η μαμά τους (και ναι, ήταν μούρλια), βάλαμε τέλος με μια πιατέλα ζουμερές καραβίδες σχάρας, (το κομψό μέρος της προχτεσινής ασυγκράτητης ψαροφαγίας). Υπήρχαν πολλά ακόμη, κατάφρεσκια όπως μας είπαν φέτα συναγρίδας, μπαρμπούνια μεγάλα και για σχάρα και για τηγάνι, φαγκρόπουλα, αλλά και μακαρονάδες με θαλασσινά, μελανόρυζο με τη σουπιά και το μελάνι της.
Η Fishαλίδα φέρνει ψάρια από Χαλκίδα και Ελαφόνησο, καλαμάρια από τα Κουφονήσια, όστρακα από τη Νέα Πέραμο, ρακή από Κρήτη και τσίπουρο από τη Λάρισα που μάθαμε ότι βρήκανε το καλύτερο και πήραν όλο το καζάνι! Από γλυκά κι εκεί επιδείξαμε κομψότητα και αυτοσυγκράτηση, πήραμε τάρτα λεμόνι, γιαούρτι με σπιτικά γλυκά κουταλιού και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό μέντα. Μαθαίνω ότι η Fishαλίδα είναι ανοιχτή βράδυ, πως μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνουν το μαγαζί…καμπριολέ ανοίγοντας ολόγυρα τις τζαμαρίες που έχουν άμεση θέα στο μικρό και καταπράσινο παρκάκι.
FISHΑΛΙΔΑ Ναιάδων 2 & Αντήνορος, (περιοχή Χίλτον), 2107234551 Ανοιχτά Τρίτη με Πέμπτη από τις 6 το απόγευμα, Παρασκευή και Σάββατο μεσημέρι βράδυ κα Κυριακή μόνο μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά, κατανάλωση περίπου το άτομο περίπου 25 ευρώ με χύμα κρασί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.