Σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, είναι πολλά τα ελληνικά brands που στρέφονται στην διεθνή αγορά σημειώνοντας πολύ καλές «επιδόσεις». Αλλά και το ελληνικό design που αποτυπώνεται στις συσκευασίες τους κερδίζει πανηγυρικά τα βραβεία και τις εντυπώσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Ο σταρ του σόου και πρωταγωνιστής των απονομών, είναι το design των συσκευασιών τροφίμων. Δείτε τα προϊόντα που ακολουθούν για να πάρετε…γεύση!

Bianco Nero, αφρώδης οίνος, σχ. K2 Design

Φυσικοί χυμοί Fiona σχ. Bob Studio
Κάποτε, τότε που marketing και διαφήμιση ήταν στις απαρχές της ιστορίας τους και το κοινό στο μεγαλύτερο μέρος του αναλφάβητο, οι συσκευασίες των προϊόντων ήταν από απλές έως απλοϊκές. Ήταν η εποχή που μεσουρανούσε το «βερνίκι με την καμήλα»-Camel, το σαπούνι με το καραβάκι-Μασσαλίας, το ρύζι με τον κόκορα-Riso Gallo, οι οδοντογλυφίδες με τον ελέφαντα-Elephant. Πιο εύκολα εντυπωνόταν μια ξεκάθαρη, «ευανάγνωστη» από όλους εικόνα, παρά οτιδήποτε άλλο. Αργότερα, τα πράγματα εξελίχτηκαν, η συσκευασία αναδείχτηκε σε σημαντικό παράγοντα για να «περπατήσει» το προϊόν στην αγορά.

Κονσέρβες A La Grecque σχ. Colibri Branding & Design

Γλυκά "οι γουμένισσες" σχ. Colibri
Αφαιρετικές, καινοτόμες, φρέσκες, με οικολογική συνείδηση, οι νέες συσκευασίες στέκονται σύμμαχος στα ελληνικά προϊόντα που θέλουν να ταξιδέψουν σε όλον τον πλανήτη και να τοποθετηθούν στα ράφια δίπλα και ισάξια με άλλα διεθνή και επιτυχημένα brands. Εμπνέονται από την παράδοση αλλά ταυτόχρονα είναι σύγχρονες αποφεύγοντας το γραφικό ή το φολκλόρ.

Αρωματικό νερό Mastiqua της Skinos, με γραφικά σαν ψηφιδωτά και αιγιοπελαγίτικη αύρα σχ. Milk Athens

Μπάρμπα Στάθης, ψιλοκομμένο σκόρδο, σχ. mousegraphics
Good News
«Ο καινοτόμος σχεδιασμός και η εντυπωσιακή τυπογραφία του, σε συνδυασμό με την εξαιρετική απλότητά του, συνιστούν ένα εκπληκτικό προϊόν», είπε μέλος της κριτικής επιτροπής των Dieline Awards για το ελαιόλαδο Five, των Designers United, το οποίο πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία του.
Δεκαπέντε διακρίσεις κέρδισαν τα ελληνικά δημιουργικά γραφεία την χρονιά που πέρασε στα Red Dot Awards, συνεχίζοντας το θρίαμβο των European Design Awards όπου η ελληνική συμμετοχή –με πέντε χρυσά μετάλλια και είκοσι συνολικά διακρίσεις- κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε τριάντα τέσσερις χώρες. Τα κουφέτα Pebbles (σχ. mousegraphics) πήραν το πρώτο βραβείο στα Dieline Awards, ενώ το ελαιόλαδο Eleia (Bob Studio) πήρε το χρυσό στα EDA.
Οι κονσέρβες Trata OnIce, η σαμπάνια Blink και το Καλαθάκι Λήμνου (των Beetroot), τα ελαιόλαδα Etesian και 100% (των mousegraphics), τα φακελάκια τσαγιού Apivita (DKDesign) είναι μερικές μόνο από τις συσκευασίες τροφίμων που έχουν διακριθεί διεθνώς. Η λίστα είναι μακριά και η επιτυχία μεγάλη –πόσο μάλλον για μια χώρα που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Το 2012 ήταν μια καλή χρονιά, εμπρός για ακόμη καλύτερα το 2013! [Κεντρική φωτό.: Kreta raki, ένα απόσταγμα που θα μπορούσες να το δεις και στο...φαρμακείο (ή να δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για φάρμακο) σχ. Sereal Designers]

Ελαιόλαδο St. Olive oil, σχ. mousegraphics (μέχρι και αγιογράφους συμβουλεύτηκαν οι γραφίστες για την ετικέτα)

Sugarillos, σχ. mousegraphics

Μαστίχες Lifedrops , σχ. mousegraphics

Φυτικά έλαια Ariston, σχ. mousegraphics

Κρασιά Εφτά Πλαγιές, σχ. Red Fish

Skinos λικέρ μαστίχα, με αρχαίο όνομα και αρχαίζουσα γραμματοσειρά σχ. +minus

Αδαμαντίνα Ζυμαρικά, σχ. K2 Design

Ελαιόλαδα Iliada της Agrovim σχ. mousegraphics

Ελαιόλαδο 5, σχ. Designers United

Ελαιόλαδο Eleia, με μπουκάλι που μιμείται τα ασβεστωμένα δέντρα, σχ. Bob Studio

Νέες συσκευασίες Τράτα, σχ. Beetroot

Τυποποιημένα τρόφιμα Pelecan, σχ. ColibriI

Τυρί Καλαθάκι Λήμνου Νταμπίζας, σχ.Beetroot
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To 2026 ήρθε μαζί με δεκάδες νέα στέκια
Κανέλα, κρέμα και ουρές στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων για το νέο pastry spot που έχει ήδη γίνει talk of the town
11 εστιατόρια που ταιριάζουν ταμάμ στα κυριακάτικα τραπέζια
Πάπρικα, γκούλας και παραδοσιακές νοστιμιές δίπλα στα μπαρόκ ανάκτορα
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2026
Η αλληλεπίδραση με το προσωπικό δεν αφορά μόνο την παραγγελία και την πληρωμή
Για τους γείτονες μας, η καρμπονάρα δεν είναι απλώς ζυμαρικό
Στο σουβλατζίδικο που αγαπούν οι φίλοι μου και μετά παγωτό χωρίς ζάχαρη που δεν καταλαβαίνεις καθόλου ότι δεν έχει ζάχαρη
Κοντά τέσσερις τόνους από αυτά στέλνει σε όλη την Ελλάδα!
Ο παράδεισος του παστουρμά αλλά και αμέτρητες ακόμα λιχουδιές
«Χωρίς εσάς το Betty’s Bakery θα έμενε μια τρελή ιδέα»
Χριστούγεννα και είμαστε συνέχεια στους δρόμους
Μήπως φέτος θα κάνεις Χριστούγεννα στο ελληνικό Μαϊάμι;
Η απαραίτητη γαστρονομική στάση στο Βερολίνο
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.