- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αυτές τις μέρες, ο χαλβάς δεν λείπει από κανένα σπίτι. Είναι το γλυκό που παραδοσιακά τρώμε σε περιόδους νηστείας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση και τα έθιμά μας. Κι η παράδοση των λαών είναι –πράγματι- σοφή.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Σουσάμι, ταχίνι, χαλβάς ιδιότητες και ευεργετικές δράσεις» αποδεικνύονταιπλέον και επιστημονικά τα δεκάδες οφέλη του σουσαμιού και των προϊόντων που παράγονται με βάση το σουσάμι, όπως είναι το ταχίνι και ο χαλβάς.
Τρώγοντας λοιπόν σουσάμι, ταχίνι ή χαλβά, ο οργανισμός μας απολαμβάνει μια σειρά από οφέλη, όπως είναι η καταπολέμηση της χοληστερίνης, η καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η πρόληψη του καταρράκτη, η συμβολή στην αντιμετώπιση του διαβήτη αλλά και της αρτηριοσκλήρυνσης, η καταπολέμηση της υπέρτασης και η σωστή λειτουργία του ήπατος.
Και όχι μόνο…Το σουσάμι (από το οποίο εξ ολοκλήρου παρασκευάζεται το ταχίνι) θεωρείται υπερτροφή καθώς είναι πλούσιο σε: βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες, θειούχα αμινοξέα, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και νιασίνη!
Αυτή τη Σαρακοστή λοιπόν, αλλά και όλες τις ημέρες του χρόνου, απόλαυσε Μακεδονικό Χαλβά και Μακεδονικό ταχίνι! Ο Μακεδονικός Χαλβάς, βλέπεις, παράγεται από ταχίνι, δηλαδή από 100% αλεσμένο σουσάμι, το οποίο μάλιστα εδώ και έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Με άλλα λόγια πρόκειται το απόλυτο γλυκό που κάνει το απόλυτο…καλό στην υγεία σου!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.