- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Dark Cave, η «σκοτεινή» νότα της απόσταξης στο νέο παλαιωμένο τσίπουρο
Dark Cave, η «σκοτεινή» νότα της απόσταξης στο νέο παλαιωμένο τσίπουρο
Έχει υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα και μελωμένα αρώματα από αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου και πικάντικες νότες βανίλιας, σοκολάτας και μοσχοκάρυδου. Όταν το πίνεις αφήνει στο στόμα μια δυνατή και μαζί φινετσάτη, βελούδινη αρωματικά επίγευση. Είναι το Dark Cave, ένα παλαιωμένο τσίπουρο που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά από την αποσταγματοποιία της οικογένειας Τσιλιλή.
Παράγεται στις ημιορεινές πλαγιές της περιοχής των Μετεώρων στη Θεσσαλία, μετά από παραμονή σε βαρέλια γαλλικής και αμερικάνικης δρυός 225L που διαρκεί από πέντε ως δώδεκα χρόνια, με παραμονή τον τελευταίο του χρόνο σε βαρέλια που είχε παλαιώσει πριν γλυκό κρασί vinsanto. Πίνεται απολαυστικά και συνδυάζεται εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, αυγοτάραχο, σοκολάτα.
Ενδεικτική τιμή πώλησης: 36,00Eur
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.