- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ό,τι πιο σοκολατένιο έφαγα φέτος
Σε προκαλώ να φας ένα ολόκληρο “Fairytale Cheesecake” με τη μία
Δεν είμαι απλά γλυκατζού, είμαι ο άνθρωπος που λέει «μια μπουκίτσα από εκείνο το αθώο» και εννοεί ένα ταψί σοκολατόπιτα. Μπορώ να ζω αποκλειστικά με γλυκά. Ξεκάθαρα. Και δεν κάνω διακρίσεις. Σιροπιαστά, σοκολατένια, βουτυρένια, κρεμώδη, μπισκοτένια, όλα τα τσακίζω ευχαρίστως. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν πετύχω σοκολάτα, την έβαψε. Αλλά όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι αφηνιάζουν λίγο παραπάνω με τη σοκολάτα (όχι;). Τέλος πάντων, μην τα πολυλογούμε και εκτιθέμεθα, στο θέμα επιδόρπιο δεν έχω κανένα φραγμό, ποσοτικό ή ηθικό. Για αυτό πιστεύω ότι αξίζει μια ειδική μνεία στο γλυκό που με έκανε να κιοτέψω.
Βρισκόμουν στο Fairytale (για το οποίο έχουμε πει αναλυτικά εδώ) και είχα περάσει ήδη ένα μισάωρο πάνω από τον κατάλογο προσπαθώντας να διαλέξω αμαρτία. Κατέληξα σε μια ζεστή σοκολάτα και το “Fairytale Cheesecake”, που οι τρεις σειρές της περιγραφής του, μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, παρόλο που βρήκα την τιμή λιγάκι τσουχτερή (€7 για ένα κομμάτι cheesecake; Τι διάολο;). «Πολλή σοκολάτα», σχολίασε η σερβιτόρα και εγώ άφησα να μου ξεφύγει ένα ειρωνικό γελάκι. Άκου «πολλή σοκολάτα»! Μα για ποια με πέρασε; Όταν όμως την είδα να καταφθάνει με το δίσκο, τα χρειάστηκα πραγματικά. «Ο Χρι-στός και η Πα-να-γί-α» ψέλλισα, καθώς ένα σοκολατένιο βουνό προσγειωνόταν κάτω από τη μύτη μου.
Νομίζεις ότι υπερβάλλω; Εντάξει, τότε διάβασε αυτό: «Fairytale Cheesecake με βάση Caprice και Merenda, τυρόκρεμα πραλίνας και ολόκληρα κομμάτια Maltesers, Kit-Kat, Mud Pie και Oreo Cookie». Και όταν λένε «ολόκληρα κομμάτια», το εννοούν οι άτιμοι. Πώς ήταν; Σαν να τρως 50 σοκολάτες σε μια μπουκιά. Με το χέρι στην αγαπημένη μου συνταγή για cheesecake ορκίζομαι ότι πρώτη φορά στη ζωή μου δεν καταφέρνω να ξεπαστρέψω γλυκό με τη μία. Ήταν ένα κομμάτι και ήμασταν δύο (ΔΥΟ!) άτομα. Δεν κατορθώσαμε να φάμε ούτε το μισό και ευχαριστώ τη σερβιτόρα που ήταν αρκετά ευγενική ώστε να μην με κοιτάξει με ύφος «εγώ, στα έλεγα» και να μου φέρει, χωρίς δεύτερη κουβέντα, την κόλαση την ίδια σε πακέτο. Ξέρετε πόσες μέρες έμεινε στο ψυγείο; Τρεις! Χρειάστηκα τρεις μέρες για να τελειώσω ένα κομμάτι cheesecake. Ποια; Εγώ που είμαι ικανή να φάω και το ταψί, αν με αφήσεις ανεξέλεγκτη.
Αποφαίνομαι ότι ένα κομμάτι από αυτή τη διαστροφή φτάνει και περισσεύει για τέσσερα άτομα. Συμβουλή: Αν το επιχειρήσεις, μη διανοηθείς να πάρεις και σοκολάτα ρόφημα. Προτίμησε καλύτερα καφέ ή νεράκι. Το ξέρω ότι θα σου γυαλίσουν όλα, αλλά έτσι την έπαθα κι εγώ και κόντεψα να πάθω overdose σοκολάτας. Μιλάμε για πολλή σοκολάτα παιδιά. Αλλά για ΠΟΛΛΗ σοκολάτα…
Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2582341, Fb: Fairytale
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.