- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
6 λύσεις για τέλειο γιορτινό τραπέζι (χωρίς εσύ να κάνεις τίποτα)
Άσε τους ειδικούς να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα!
Σου αρέσει να έρχεται κόσμος σπίτι στις γιορτές. Αυτό που δεν αντέχεις είναι οι αμέτρητες ώρες στην κουζίνα και που (κάποτε) καταλήγουν σε μεγάλες απογοητεύσεις. Χαλάρωσε. Το τέλειο χριστουγεννιάτικο γεύμα υπάρχει. Και είναι αυτό που δεν χρειάζεται να φτιάξεις εσύ (χωρίς παρεξήγηση). Άσε τους ειδικούς να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα!
Πίτες και σούπες για πρώτο

Τι δεν λείπει ποτέ από ένα ελληνικό, γιορτινό τραπέζι; Μα φυσικά πίτες! Πίτες χειροποίητες, με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι και γέμιση φα-ντα-στι-κή! Σε πάρα πολλές εκδοχές στο κατάστημα της Νίκης και της Ελπίδας. Φτιάχνουν και σούπες (καροτόσουπα, κολοκυθόσουπα, σούπα με μπρόκολο και ροκφόρ, κρεμμυδόσουπα με μετσοβόνε και πολλές-πολλές ακόμη), το τέλειο πρώτο πιάτο για τους καλεσμένους σου. Κάνε την παραγγελία σου μια-δυο μέρες πριν. Από €5/μερίδα. Pie Works, Αμερικής 16Α, Κολωνάκι, 211 847595
Ντολμαδάκια μούρλια
Δεν θα το πιστέψεις, αλλά το καλύτερο μπακλαβατζίδικο της Αθήνας φτιάχνει και τα πιο νόστιμα, σπιτικά ντολμαδάκια (€15,80/κιλό)! Καλύτερα από της γιαγιάς, της μαμάς, της θείας. Νίκης 10, Σύνταγμα, 2103213959
Αλλαντικά, το απόλυτο must

Τα καλύτερα θα τα βρεις στον καλύτερο. Ο Φάνης έχει αυθεντικά Καραμανλίδικα προϊόντα, που κάνουν τους καλεσμένους να γλείφουν τα δάχτυλά τους! Αλλαντικά Sary, βελούδινη μορταδέλα, μερακλίδικο σουτζούκι και φυσικά τον χιλιοπαινεμένο, ασύγκριτης ποιότητας «παστιρμά» του. Αν λυγίσεις από τις μυρωδιές, κάτσε στα τραπεζάκια της αυλής και τσίμπα ένα μεζέ πριν το ρεβεγιόν. Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, Ευριπίδου 41, 2103254184
Η γαλοπούλα στο επίκεντρο (και μερικά ακόμη)

Γαλοπούλα ολόκληρη και ξεροψημένη, μαζί με γέμιση και πατάτες φούρνου (€165), γουρουνόπουλο ολόκληρο (€190) ή σε μερίδες (€13,50/μερίδα), Virginia Ham ζαμπόν φουέ καπνιστό, καραμελωμένο με ανανά και γαρίφαλο (€160/3 κιλά), σαλάτα ρόκα με σπανάκι, ρόδι και κουκουνάρι (€6). Γενικώς ό,τι τραβάει η όρεξή σου το έχουν. Και στο φέρνουν σπίτι με ένα τηλεφώνημα. Παπασπύρου, 2102409235
Μαύρος χοίρος και Black Angus έτοιμα στο πιάτο

Στον πρώτο όροφο του Yoleni’s, στο εστιατόριο-κρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου απλώνεται η πανδαισία των πιο νόστιμων και σωστά σιτεμένων ελληνικών κρεάτων. Κάνε μια βόλτα για να διαλέξεις μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό αυτά που χρειάζεσαι – ελιά χωρίς κόκαλο Black Angus €18 το κιλό, μαύρο χοίρο μπούτι χωρίς κόκαλο €14 το κιλό, άσ’ τους να τα ψήσουν με μαεστρία και πέρνα να τα πάρεις έτοιμα και μοσχομυριστά. Σόλωνος 9, Κολωνάκι, 2122223629
Ethnic στιγμές

Το σπίτι των παπαγάλων με το υπέροχο κολομβιανό και βενεζουελάνικο street food –καταπληκτικές arepas και empanadas–, για όλο τον Δεκέμβριο σκαρώνει ακόμα μία φανταστική λιχουδιά για το γιορτινό σου τραπέζι. Οι Hallacas (€5,90/τεμάχιο) περιέχουν τρία διαφορετικά μαγειρεμένα κρέατα (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό) που στριμώχνονται μέσα σε χειροποίητη ζύμη από καλαμπόκι μαζί με πιπεριές, κρεμμύδι, σταφίδες και κάπαρη. Θέλει μία μέρα πριν παραγγελία στο 2103243232 και παραλαβή από το κατάστημα. Los Loros, Ξενοφώντος 14& Νίκης, Σύνταγμα, 2103243232
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.