- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η παέγια του Τζέιμι Όλιβερ ένωσε όλη την Ισπανία εναντίον του (εικόνες)
Χαμός στο Twitter με ατάκες: «Τι είναι αυτό το βδέλυγμα;», «Βγάλε το τσορίθο. Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες»
Η κουρασμένη και αρκετά διχασμένη από τις αλλεπάλληλες εκλογικές δοκιμασίες χωρίς αποτέλεσμα κοινωνία της Ισπανίας είναι για πρώτη φορά μετά από δέκα μήνες ενωμένη σαν μια γροθιά απέναντι στον κοινό εχθρό: τον «γυμνό σεφ» Τζέιμι Όλιβερ.
Ο διάσημος Βρετανός σεφ και φιλάνθρωπος ανέβασε στο διαδίκτυο τη δική του εκδοχή της παραδοσιακής παέγια λέγοντας: «Μια καλή πάεγια είναι η επιτομή του καλού ισπανικού φαγητού. Αυτή είναι η δική μου εκδοχή με μπουτάκια κοτόπουλου και τσορίθο». Τι το ήθελε το πικάντικο λουκάνικο; Αυτή η πινελιά του Τζέιμι Όλιβερ εξόργισε τους Ισπανούς στο Twitter για το παραδοσιακό πιάτο της Βαλένθια.

«Αυτό δεν είναι πάεγια. Είναι βδέλυγμα», έγραψε ένα χρήστης. «Βγάλε το τσορίθο. Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες. Πρώτη ειδοποίηση», έγραψε άλλος Ισπανός. «Σε παρακαλώ σβήσε τη συνταγή και ζητά μας συγγνώμη γονατιστός, φιλώντας μας τα πόδια», ενώ άλλοι προέτρεψαν τον Βρετανό σεφ να μην μπαίνει σε ξένα χωράφια διότι θα «κάνουμε fish & chips με μελιτζάνες και πάπια».

Ο Όλιβερ δεν είναι ο πρώτος Βρετανός σεφ που κατηγορείται για το «μπαστάρδεμα» της παέγια. Προσφάτως ο τηλεσέφ, Γκόρντον Ράμσεϊ, δέχθηκε τα πυρά πολλών επειδή πρόσθεσε τσίλι στην παραδοσιακή συνταγή της Βαλένθια που γίνεται με ρύζι, κρέας, ψάρι, θαλασσινά, λαχανικά και φασόλια. Οι ντόπιοι μάλιστα λένε ότι το μυστικό βρίσκεται στο βαλενθιάνικο νερό.




ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.