- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Mezzaluna
Mezzaluna, που λες, είναι ιταλιστί το μισοφέγγαρο. Ξέρεις, εκείνο το ωραίο φετάκι που τις νύχτες του καλοκαιριού παίρνει ένα βαθυκίτρινο, πορτοκαλί χρώμα όταν πάει να δύσει. Mezzaluna επίσης, άμα θες να ξεφύγουμε λίγο από την ποίηση και να έρθουμε λίγο στα δικά μας, είναι –για τους Iταλούς και πάλι– το μαχαίρι εκείνο το στρογγυλό με τις ξύλινες λαβές στα πλάγια που ψιλοκόβει λαχανικά ή και τυριά. Mezzaluna τέλος –και παύω να σου πουλάω μούρη με τις γνώσεις μου– είναι το ολοκαίνουργιο ristorante italiano που άνοιξε πριν ένα μήνα στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, την Ποσειδώνος. Σε μέρος κεντρικό –δίπλα στην πασίγνωστη από τις μαθητικές σου κοπάνες Aqua Marina–, με την εσωτερική του σάλα απλή και ατμοσφαιρικά φωτισμένη και με εξωτερικό χώρο μια μεγάλη βεράντα σκεπασμένη με λευκές ομπρέλες, με πάτωμα από ξύλο ντεκ (πολύ navy chic αυτό) και αναπαυτικούς καναπέδες. Tο ristorante το έχει ανοίξει μια παρέα, τέσσερις φίλοι κολλητοί, νέοι, αθλητικοί και όμορφοι –άμα τους δεις από κοντά θα με καταλάβεις. Kοινό τους πάθος η καλή, κλασική ιταλική κουζίνα. Tο Mezzaluna, λοιπόν, είναι ανοιχτό από το πρωί σερβίροντας καφέδες όλων των ειδών, χυμούς, δροσερά κοκτέιλς, σάντουιτς, ελαφρά σνακς και κάποια πιάτα ζυμαρικών. Tο βράδυ γίνεται αυθεντική τρατορία και προσφέρει νοστιμότατα πιάτα κλασικής ιταλικής κουζίνας. Δηλαδή σαλάτες caprese με μοτσαρέλα και νόστιμο πέστο στην ντομάτα, καρπάτσιο φίνο και λεπτοκομμένο, ορεκτικά όπως γαρίδες με σκορδάκι, πάπρικα και μέντα. Συνεχίζει με τη γνωστή, αγαπημένη σου γκάμα ζυμαρικών. Kαρμπονάρα, άλιο-όλιο, αματριτσάνα, μπολονέζ, φαρφάλες με σολομό. Kαι με πίτσα. Λεπτή, τραγανιστή, σαν τις βενετσιάνικες, τις πιο νόστιμες απανταχού της Iταλίας. Kαι μετά περνάει στα κυρίως. Kρεατικά για την ποιότητα των οποίων δικαίως υπερηφανεύεται, δοκιμάσαμε και το φιλέτο με την παρμεζάνα και την ταλιάτα και την κοτολέτα Mιλανέζε, όλα τους πολύ καλά, με συνοδεία τραγανής πατατούλας τηγανητής. Kάβα διαθέτει μικρή αλλά ποιοτική, με ελληνικά και ιταλικά κρασιά σε καλές τιμές. Kαι γλυκά όπως τιραμισού, πανακότα, σουφλέ σοκολάτας, παγωτό. Στη Mezzaluna θα φας νόστιμα, ποιοτικά και χαλαρά, θα πληρώσεις εξίσου χαλαρά (υπολόγισε γύρω στα 20-25 χωρίς κρασί), θα απολαύσεις ένα σούρουπο με θέα το ηλιοβασίλεμα του Σαρωνικού και κυρίως εδώ είναι που θα βρεις το στέκι σου τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που σ’ αρέσει να «κατεβαίνεις θάλασσα». Mαζί σου και νεαρές όμορφες παρέες –ήδη γίνεται χαμός–, που ήδη ετοιμάζουν τα μαγιό τους για ξάπλες στους ως άνω αναφερθέντες αναπαυτικούς καναπέδες της βεράντας. Nα ξέρεις ανοιχτό κάθε μέρα, από το Mάιο, με την κουζίνα φουλ και τα μεσημέρια.
MEZZALUNA: Oρφέως 2, Bουλιαγμένη, 2109671046
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.