- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
4 σεφ-αστέρες στο La Suite Lounge του St George Lycabettus
Μια μοναδική βραδιά στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός και Γαστρονομία
Το St George Lycabettus έχει μεγάλη ιστορία και, ναι, θα το πω το πομπώδες γιατί κολλάει γάντι, είναι από τα εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης. Συνηθίζω να πηγαίνω βράδυ. Χειμώνα-καλοκαίρι έχει αυτή τη συγκλονιστικής θέας «βεράντα» που μπορεί να σου μεταμορφώσει μια αδιάφορη βραδιά σε πραγματική υπερπαραγωγή. Έχω δειπνήσει με προσεγμένη ελληνική δημιουργική κουζίνα, έχω πιει ποτό κοιτώντας μια τ’ αστέρια και μια την πόλη που απλώνεται στα πόδια μου, σήμερα όμως έχω έρθει με φίλες για καφέ πρωινό στην κορφή της πόλης!
Η βεράντα του ξενοδοχείου έχει και την ημέρα τις χάρες της. Στο δυνατό φως του ήλιου προσπαθώ να διακρίνω τις γειτονιές της Αθήνας, φάτσα ακριβώς η Ακρόπολη, στο βάθος η θάλασσα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Πίσω, η καταπράσινη πλαγιά του λόφου του Λυκαβηττού που σχεδόν «χαϊδεύει» το ξενοδοχείο και κατεβάζει κι αυτή όμορφες ανακουφιστικές δροσιές.
Μου αρέσει αυτό το ξενοδοχείο γιατί είναι αθόρυβα πολυτελές και έχει αριστοκρατική και μαζί μοντέρνα αύρα. Στοιχεία που μαζί με την προνομιούχα του θέση το κάνουν να αγαπιέται από τουρίστες, κοσμοπολίτες και μη. Σε ένα ταμπλό –κι αυτό όχι σε σημείο κραυγαλέο–, χαζεύω φωτογραφίες των πανδιασήμων που έχουν καταλύσει εδώ – Κατρίν Ντενέβ, Κάρλος Σαντάνα, Ζιλιέτ Μπινός, Τζέιν Μπίρκιν είναι μόνο κάποιοι.
Το ξενοδοχείο είναι πάντα δραστήριο καθώς διοργανώνει ειδικές βραδιές και events που αφορούν πελάτες αλλά και το ευρύ αθηναϊκό κοινό. Τώρα το καλοκαίρι «τρέχουν» οι BBQ Mondays. Με ιδανικό location την ανακαινισμένη –όνομα και πράγμα– Vertigo Pool Bar, την πισίνα που βλέπω τώρα να ρίχνουν τις βουτιές τους κάποιοι τυχεροί κι ύστερα να ξαπλώνουν για ηλιοθεραπεία με long drinks και με το βλέμμα να πλανάται στο γαλάζιο. Μπορείς να γίνεις μέλος και να απολαύσεις όλα τα προνόμια του ξενοδοχείου σε μειωμένες τιμές.
Το μεγάλο γεγονός που διοργανώνει στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός και Γαστρονομία αυτές τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού είναι η μια μοναδική βραδιά - συνάντηση 4 διασήμων, πολυβραβευμένων σεφ. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο γνωστός στο αθηναϊκό κοινό Γάλλος Jerome Serres που κατέχει 3 αστέρια Michelin, o πολυβραβευμένος και από τους πρωτεργάτες της «νέας» ελληνικής κουζίνας Γιάννης Μπαξεβάνης, ο εξαιρετικός executive chef του St. George Lycabettus Βασίλης Μήλιος και ο πολύ καλός chef Γιάννης Ντούρος θα ενώσουν φαντασία και ταλέντο σε ένα menu Degustation με τίτλο «Ελληνική Αρωματική Κουζίνα». Η βραδιά θα ξεκινήσει με κοκτέιλ στο Vertigo Pool Bar και θα συνεχιστεί με –καταπληκτικά αναμένουμε– ελληνικά πιάτα και εκλεκτά κρασιά στο εστιατόριο La Suite Lounge. Oι τυχεροί είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν μια βραδιά εξαιρετικής γαστρονομίας, αλλά είμαι σίγουρη πως όποια βραδιά του καλοκαιριού διαλέξετε να έρθετε μέχρι εδώ ψηλά θα περάσετε αξέχαστα.

Jerome Serres

Γιάννης Μπαξεβάνης

Γιάννης Ντούρος

Βασίλης Μήλιος
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107416191
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.