- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Brunch για χορτοφάγους;
Πάμε στο The Clumsies για Sunday Brunch Festival
Εδώ και καιρό οι Κυριακές στην πόλη έχουν νοστιμέψει πολύ. Σχεδόν σε κάθε εστιατόριο της Αθήνας η εβδομάδα κλείνει με φίλους, πολλή γεύση και cocktails. Ναι, φυσικά μιλάμε για το brunch, αυτή τη μόδα που ξεσήκωσε τους Αθηναίους από τα κρεβάτια κι έβαλε στην άκρη την κυριακάτικη μελαγχολία. Και είναι πολλά τα σημεία που μπορείς να απολαύσεις ένα brunch υπερπαραγωγή. Υπάρχει ένα μέρος όμως που τα συγκεντρώνει όλα κάτω από τη σκεπή του ή καλύτερα… μέσα στην αυλή του.
Στο The Clumsies έχουν στήσει ήδη από το φθινόπωρο το The Sunday Brunch Festival όπου κάθε Κυριακή (12.00 - 18.00) η κουζίνα παραχωρείται σε διαφορετικό σεφ για να ετοιμάσει τη δική του brunch εκδοχή.
Μέχρι τώρα έχουν μαγειρέψει πολλά γνωστά ονόματα όπως ο Χρόνης Δαμαλάς, ο Δημήτρης Κατριβέσης, ο Ανδρέας Λαγός, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ο Αλέξης Τσιοτίνης, η ομάδα της Cookoovaya κ.α. Αυτή την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου είναι η σειρά του Δημήτρη Δημητριάδη από το Artisanal να μας κάνει τα δικά του.
Κι αυτός αποφάσισε να κάνει το πρώτο vegetarian brunch menu της Αθήνας. Είσαι περίεργος; Ευθύς αμέσως αναφέρω: Ξινόχοντρος τραχανάς σε ζωμό λαχανικών, ζυμωτό ψωμί, ντομάτα, θυμάρι και φέτα Ελασσόνας για πρώτο πιάτο, αυγό στους 63°C (!) με σπαράγγια, κινόα, πούδρα ελιάς, φρέσκια σαλάτα, γραβιέρα Μεσσηνίας, τρούφα για δεύτερο, φρικασέ με άγρια χόρτα, king oyster μανιτάρι, «αυγολέμονο» και καρότο για τρίτο και κρέμα μαστίχας με κομπόστα βύσσινο, crumble λευκής σοκολάτας και σορμπέ βύσσινο για επιδόρπιο. Ο Δημήτρης Δημητριάδης μάλλον έχει κατά νου να αποδείξει ότι ένα χορτοφαγικό brunch μπορεί να είναι πολύ πιο νόστιμο από ότι θα περίμενε κανείς, οπότε σπεύσατε!
The Clumsies, Πραξιτέλους 30, 210 3232682
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας συνεχίζεται με πολλά, ενδιαφέροντα γαστρονομικά events
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, μπίρα ή κρασί, με σπιτικά σνακ διαβάζοντας παράλληλα κάποιο βιβλίο
Εδώ οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα με τα φρέσκα φρούτα της κάθε εποχής και κάθε μέρα θα βρείτε και κάτι διαφορετικό – αλλά πάντα συναρπαστικό
Θα τις βρεις σε πολλά σημεία της πόλης και είναι πάντα υπέροχες
Εδώ θα βρείτε δεκάδες γεύσεις παγωτού και γρανίτες από φρούτα, δημιουργικές κρέπες και βαφλάκια, όπως κι ακαταμάχητα γλυκά
Η Νάνσυ Παπαλοπούλου μετατρέπει τη σπιτική φροντίδα σε μια καθημερινή, προσεγμένη εμπειρία γεύσης
Εδώ θα ζήσεις το απόλυτο street food experience
Oύτε ένα, ούτε δύο αλλά επτά micro bakeries ανταγωνίζονται για το ποιο μιλά καλύτερα την γλώσσα του καλού cinnamon roll και της babka.
Δεν είναι εναλλακτικά εστιατόρια. Είναι υπόγεια καφενεία και κουτούκια που ξέρουν τι σημαίνει καλοπέραση.
Κι αν δεν φύγεις εκδρομή έχει και η πόλη τις δικές της προτάσεις
13 εστιατόρια που κάνουν αχτύπητη την πρωταγωνίστρια της Καθαρής Δευτέρας
Το βελγικό μπισκοτάκι που έγινε viral από το Japanese Cheesecake σε νέα μορφή
Η νόστιμη γαλλική εβδομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα πλούσιο πρόγραμμα και έναν μεγάλο διαγωνισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.