- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ένα Preludio σκέτη γλύκα
Μια αλλιώτικη βραδιά θα ζήσουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων ο Στέλιος Παρλιάρος, λάτρης και ο ίδιος της όπερας, δημιουργεί ένα γλυκό γεμάτο γλύκα και έρωτα για τη ζωή. Διαφορετικά μεταξύ τους υλικά μπλέκονται, εναλλάσσονται, σμίγουν για να προσφέρουν μια μοναδική, αλησμόνητη γευστική εμπειρία. Ακριβώς όπως δύο διαφορετικά σώματα ενώνονται για χάρη του έρωτα...
Το γλυκό που λέγεται Preludio πήρε το όνομά του από τον αντίστοιχο μουσικό όρο: «πρελούδιο: μικρό μουσικό κομμάτι που παίζεται ως εισαγωγή σε μια μεγάλη μουσική σύνθεση. Επίσης αυτόνομο μικρό έργο με ελεύθερη δομή, αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα».
Όσοι βρεθείτε αυτή την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, στις 17.00 στο Μ Shop Café (νέο κτίριο) θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πρώτοι τη νέα αυτή δημιουργία του γλυκού ζαχαροπλάστη, μαζί με ρόφημα ζεστής σοκολάτας με πιπεράτες νότες, βασισμένο σε συνταγή του ίδιου.
Στη συνέχεια αξίζει να παρακολουθήσετε τη συζήτηση του Στέλιου Παρλιάρου με την Ελένη Ψυχούλη σχετικά με την προέλευση ονομασιών διάσημων γλυκών, όπως είναι η Πάβλοβα ή η τούρτα Όπερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Όσοι θέλετε μπορείτε αμέσως μετά (19.30) να παρακολουθήσετε τη συναυλία «Love Story» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που γίνεται στα πλαίσια του διήμερου αφιερώματος (13 και 14/2) «Valentine goes Megaron».
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2107282333, www.megaron.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.