Θεματα

Old fashion whisky coctail

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31507-70553.jpg

Παλιό και κλασικό! Ένα κοκτέιλ με αυτό το όνομα εντοπίζεται να σερβίρεται για πρώτη φορά σε ένα κλαμπ για «τζέντλεμεν» στο Κεντάκι. Λέγεται ότι φτιάχτηκε προς τιμήν ενός παραγωγού μπέρμπον και από εκεί η συνταγή μετακόμισε στο μπαρ του ξενοδοχείου Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης.

Τι ανακατεύουμε: • 50ml ουίσκι ή μπέρμπον • 1 χοντροκομμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι • 1 κ. σ. σιρόπι (απλό σιρόπι ζάχαρης) • 2-3 σταγόνες ουίσκι bitters ή angostura • 1 κερασάκι μαρασκίνο • 1 στριφογυριστή λεπτή φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα • παγάκια. Παίρνετε την φλοίδα από το πορτοκάλι και την πιέζετε καλά με τα δάκτυλα σας. Αλείφετε με αυτή το εσωτερικό του ποτηριού και την αφήνετε μέσα, προσθέτετε το κερασάκι, το σιρόπι, τις σταγόνες και τρία παγάκια. Ρίχνετε το μισό ουίσκι ανακατεύετε για 2 λεπτά , προσθέτετε το υπόλοιπο ουίσκι, λίγο ακόμα πάγο και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Σερβίρεται γαρνιρισμένο με τη φλούδα λεμονιού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεμούνδος
Ρεμούνδος: O πολυσυζητημένος φούρνος της Κυψέλης, μύρισε Χριστούγεννα

Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες

Τυριά Βούτυρα ΚΑΡΑΤΖΑ
Τυριά Βούτυρα ΚΑΡΑΤΖΑ: Τα εκλεκτότερα της Ελλάδας

Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY