- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βόλτα, μεσημέρι καθημερινής, στο παλιό εμπορικό κέντρο της Αθήνας (ειδικότερα άμα έχεις κάνει κοπάνα με το ατράνταχτο άλλοθι του ζωντανού ρεπορτάζ), είναι σκέτη απόλαυση. Κατηφορίζουμε με φίλη, κάνοντας σλάλομ στα στενά Ρόμβης - Αθηναΐδος - Περικλέους, και ανάμεσα σε τόπια, φόδρες, χάντρες και κοσμήματα σε πολύ συμφερτικές τιμές συναντάμε το πολύ ατμοσφαιρικό Osterman. Έχει - δεν έχει ένα μήνα ανοιχτό και είναι η νέα hot άφιξη της ήδη hot πλατείας Αγίας Ειρήνης.
Το όνομά του «δανείζεται» από την παλιά (1983) ταινία του Σαμ Πέκινπα, αλλά είναι και το ντεκόρ του εντελώς και κάτι παραπάνω από τέλεια κινηματογραφικό. Ντεκόρ που υποστηρίζεται και από το χώρο – εδώ για χρόνια ήταν τα πασίγνωστα στις παλιές Αθηναίες «Υφάσματα Συμεωνίδης». Οι σημερινοί του ιδιοκτήτες πολύ έξυπνα άφησαν τα παλιά και ωραία στοιχεία να γράψουν νοσταλγικά και στην καινούργια του καριέρα. Ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελαφρώς «νουάρ» αυτή ατμόσφαιρα με ένα υπέροχο μακρύ μπαρ από κασσίτερο, με μεγάλους καθρέφτες, φωτιστικά art deco, καναπεδάκια τύπου μπιστρό.
Ναι, το καινούργιο Osterman είναι ένα αληθινό bistrot, όπως αυτά που βρίσκει κανείς στο Παρίσι και στις άλλες πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης. Και παρέχει όλες τις «χρήσεις» ενός μπιστρό. Δηλαδή, λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ανοίγει γύρω στις 10 το πρωί και προσφέρει ασταμάτητα μέχρι το βράδυ (περίπου 02.00-02.30) καφέδες (με την ωραία εκείνη καφεμηχανή με το λεβιέ), σάντουιτς, γλυκά, κροκ μεσιέ (τη γνωστή λιχουδιά των παρισινών μπιστρό), μικρά πιάτα για όσους θέλουν να πιουν μια μπίρα στο μπαρ, κανονικό φαγητό μεσημέρι και βράδυ.
Η κουζίνα του δηλώνει ευρωπαϊκή και περιλαμβάνει πιάτα όπως φιλέτο με βούτυρο maitre d’ hotel και τηγανητές πατάτες (€ 14), μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και σκόρδο (€ 11), κοτόπουλο με προσούτο και φασκόμηλο (€ 10), πάπια με σος πιπεριού και άλλα τέτοια «εύκολα» και χορταστικά για όσους κινούνται και εργάζονται στο κέντρο και θέλουν να χορτάσουν με νόστιμο φαγάκι. Τα μεσημέρια σερβίρει μενού με € 11, που περιλαμβάνει ατομική σαλάτα, πιάτο ημέρας (λαζάνια ή κοτόπουλο) και ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα.
Η μπάρα, με χιλιάδες μπουκάλια, σύνεργα του κοκτέιλ που θες να χαζεύεις με τις ώρες και με μπάρμεν επίσης κινηματογραφικούς (δηλαδή, αν έκανες κάστινγκ για ταινία αυτούς ακριβώς θα διάλεγες) φτιάχνει ωραία ποτά –μαθαίνω ότι τα σουξέ τους είναι το ομώνυμο της ταινίας «Osterman weekend» και το «Odessa». Εδώ θα κάτσω και τις επόμενες φορές μου στο Osterman, νομίζω είναι το πιο ωραίο κομμάτι στο χώρο.
Info: Osterman Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Μοναστηράκι, 210 3243.331
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.