Τρώγοντας στην Αρχαία Κρήτη
Στον κήπο της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε μια διαφορετική βραδιά «γευσιγνωσίας».
Προχτές, στον υπέροχο κήπο της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε μια διαφορετική βραδιά «γευσιγνωσίας». Μια Αμερικανίδα αρχαιολόγος και κεραμίστρια, υπότροφος του ιδρύματος Fullbright, η Jerolyn Erisson, κι ένας διάσημος Ιορδανός σεφ, ο Jad Alyounis, που μένει στην Κρήτη (δική του η αλυσίδα εστιατορίων Arabica Spice) μαγείρεψαν φαγητά όπως ακριβώς τα τρώγανε οι αρχαίοι Μινωίτες και μάλιστα σε κεραμικά σκεύη - πιστά αντίγραφα των Μινωιτών που είχαν οι ίδιοι φτιάξει. Κρέατα, ψαρικά, όσπρια, μπαχαρικά και βότανα είχαν όλα έρθει από την Κρήτη, οι φωτιές δίνανε ονειρικό χρώμα στη βραδιά, κρασί ήπιαμε σε κεραμικές κούπες. Η ομάδα τους «Μινωιτών Γεύσεις» είναι καινούργια, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους, που όλοι τους λατρεύουν την Ελλάδα και, σημειώστε την, κάτι μου λέει ότι θα γευτούμε και άλλα τέτοια ωραία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.