- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τι χρειαζόμαστε...
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο (πάχους 2εκ. περίπου) • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο • ¼ φλιτζ. ξίδι κατά προτίμηση με μυρωδικά • ¼ φλιτζ. λευκό κρασί • 1 κ.σ. μέλι • 1 κλωνάρι φασκόμηλο ή 2 κ.κ. αποξηραμένο • ¼ φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το γκριλ.
Πώς το φτιάχνουμε:
Φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και ρίχνουμε επάνω τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα. Στη διάρκεια αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες 2-3 φορές. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αφήνουμε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου περίπου ½ ώρας πριν το ψήσουμε. Κρατάμε στην άκρη τη μαρινάδα.
Λαδώνουμε την σχάρα στο γκριλ με κάρβουνα και τοποθετούμε τις μπριζόλες. Τις ψήνουμε για 8-10΄, αλείφουμε με τη μαρινάδα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 8-10΄. Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί σωστά τρυπάμε το πιο παχύ κομμάτι της μπριζόλας, το υγρό που βγαίνει πρέπει να είναι καθαρό.
Μάθε ιστορία:
Ο όρος «μαρινάρω» αρχικά αναφερόταν στη διαδικασία συντήρησης των ψαριών και ήταν γνωστός από την αρχαιότητα. Η λέξη «marinade» πηγάζει από τη λατινική «mare» που σημαίνει θάλασσα ή τον όρο «marinus» που αναφέρετε στο θαλασσινό νερό και υποδηλώνει τον τρόπο συντήρησης σε άλμη.
Στη δυτική κουζίνα η τεχνική του «μαριναρίσματος» ξεκινά, μάλλον, από την εποχή της αναγέννησης όταν οι επινοητικοί μάγειροι στις κουζίνες των παλατιών εξελίξαν την τεχνική συντήρησης του κρέατος και των ψαριών που μέχρι τότε τα διατηρούσαν μαριναρισμένα με αλατόνερο ή ξίδι και πρόσθεσαν κρασί, μυρωδικά και μπαχαρικά για να βελτιώσουν την γεύση. Σε μερικές περιπτώσεις τα έψηναν πρώτα και μετά τα συντηρούσαν μέσα σε μαρινάδα.
Σκονάκι: Αν χρησιμοποιήσουμε το γκριλ του φούρνου ψήνουμε για 5-7΄ και αλείφουμε μετά τη μαρινάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.