- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Mimaya - Μεσογειακή γαστρονομία
Η μεσογειακή του κουζίνα και μια αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας το διαφοροποίησαν και έχει ήδη γίνει γνωστό στέκι
Άνοιξε στη Γλυφάδα ακριβώς πάνω στην έκρηξη των πάσης φύσεως σουβλατζίδικων-ψησταριών-μοντέρνων γκριλ. Η μεσογειακή του κουζίνα και μια αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας το διαφοροποίησαν από τα υπόλοιπα της περιοχής και, σήμερα, που ακόμα δεν έχει κλείσει καλά καλά ένα χρόνο, έχει ήδη γίνει γνωστό στέκι στα νότια προάστια. Ο χώρος του αβανταδόρικος. Μικρός όσο πρέπει για να δημιουργεί αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας, με χρώματα μαύρο, γκρι και άσπρο, τραπέζια με υπέροχα κεραμικά πλακάκια που φέρνουν αμέσως εικόνες από Ισπανία, με πολύ πράσινο έξω στο χαριτωμένο βεραντάκι που βλέπει στο ήσυχο στενό, αλλά και αρκετές δόσεις (πράσινο) μέσα και πάνω στο πατάρι που έχει κι αυτό τραπέζια φαγητού.
Στο Mimaya τα καλά δεν τελειώνουν στο «περιτύλιγμα». Ο ιδιοκτήτης του, ο Μιχάλης Ηρωγλίδης, είναι και σεφ με εμπειρία και περγαμηνές, άρα έχει παραπάνω λόγους να νοιάζεται για την ποιότητα και τη νοστιμιά της κουζίνας του. Ο κατάλογος χωρίζεται στα «ο Κήπος μας» με 5 απολύτως χορταστικές σαλάτες που άνετα στέκονται και σαν κυρίως – ας πούμε η Mediterranean περιέχει λαχανικά πάνω σε ψητά μανιτάρια, σοτέ κοτόπουλο, κρουτόν παρμεζάνας, βινεγκρέτ βαλσάμικο και ψητούς βολβούς κρεμμυδιού, όλα αυτά μαζί με φύλλο crispy stick και κοστίζουν € 10,50. Ακολουθούν τα «Ορεκτικά μας», η «Φάρμα μας», τα «Πελάγη μας», με κρεατικά και ψαρικά, τέλος τα «Αγαπημένα μας», φρέσκα ζυμαρικά με πλούσιο μεσογειακό χαρακτήρα.
Στην πρόσφατη επίσκεψή μου ευχαριστήθηκα με την παρέα τα άπαντα… κατά την συνήθειά μας. Αρχίσαμε με ψωμάκια που τα φτιάχνουν εκεί, πιο ωραίο απ’ όλα το σοφικό, ζεστό κριτσανιστό με κομματάκια τυριού, τσίμπησα από ποικιλία ωραίων τυριών, ευχαριστήθηκα φιλετάκια με σάλτσα σκόρδου και λεμονιού με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, έκλεψα από του διπλανού φιλέτο με σάλτσα τρούφας, χειροκρότησα ένα καταπληκτικό… κουνουπιδότο, που συνόδευε θαλασσινά και ήταν σαν ριζότο, αλλά φτιαγμένο από κουνουπίδι. Ήπιαμε λευκό παγωμένο Pinot Grigio Cielo (€ 22,50), υπάρχουν ελληνικές, ιταλικές, γαλλικές ετικέτες, αλλά και τσίπουρα, ούζα, γλυκά επιδόρπια κρασιά και ποτά, καθώς και ποτήρι κρασί από € 3. Κλείσαμε με πληθωρικό εκμέκ πολίτικο με παγωτό μαστίχα και κόκκους ροζ πιπεριού. Ανοιχτό κάθε μέρα το Mimaya από τις 4 το μεσημέρι (ΠΣΚ από τις 12), μπορεί κάποιος να παραγγείλει το μενού που θέλει για την παρέα του ή για ένα εταιρικό τραπέζι, έχει πολύ cool και ζεστή-όπως-Μεσόγειος-ατμόσφαιρα, έχει και καλές τιμές για τις ωραίες του νοστιμιές και για την ποιότητα που προβάλλει.
MIMAYA, Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 8944.850
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.