- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μετά το γραφείο ραντεβού στον κήπο…
Και σκέψου, λέει, ο κήπος να είναι δροσερός, να είναι πνιγμένος στις πρασινάδες και τα μυρωδικά, να διαθέτει μόνιμο φυσικό αεράκι.
Και σκέψου, λέει, ο κήπος να είναι δροσερός και με ατμόσφαιρα «old Kifisia», να είναι πνιγμένος στις πρασινάδες και τα μυρωδικά, να διαθέτει μόνιμο φυσικό αεράκι. Οι Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, από τα καλύτερα κηφισιώτικα εστιατόρια, φέτος το καλοκαίρι διευρύνουν ωράριο και κατάλογο, κι ανοίγουν από τις 18.30 για να δεχτούν όσους εκείνη την ώρα φεύγουν από το γραφείο. Με χαμηλά τραπεζάκια και μαξιλάρες στις πεζούλες, έχουν χρώμα και κυρίως διάθεση «όπως διακοπές». Που συνεχίζεται και στα πιάτα με κυκλαδίτικα τυριά, αλλαντικά από τα Επτάνησα, μανιτάρια μακεδονίτικα, κι ένα σωρό μεζέδες από τα χεράκια της Νένας Ισμυρνόγλου, της εξαιρετικής αυτής μαγείρισσας. Συνδυάζονται με ελληνική λίστα κρασιών, που ο οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης αλλάζει κάθε τόσο για να μη βαριόμαστε. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, δηλαδή τις τιμές. Οι μεζέδες ξεκινούν από € 2 και δεν ξεπερνούν τα € 4,5, το ποτήρι κρασί ξεκινά από € 3 και οι φιάλες κρασιού κυμαίνονται € 13-20. Κάναμε τα μαθηματικά και μας βγήκε περίπου € 15/άτομο, οπότε έχουμε ένα λόγο παραπάνω να το σκάμε λίγο πιο νωρίς απ’ το γραφείο.
Γεύσεις Με Ονομασία Προέλευσης, Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001.402 www.facebook.com/gefseis, www.gefseis.gr

Χαλκίδα Μια παραλία της Αθήνας
Μισή ώρα και κάτι δρόμος, και μπορείς να βρεθείς καθισμένος μπροστά στον Πορθμό του Ευρίπου χαζεύοντας με τις ώρες τα νερά που πάνε μια κατά δω, μια κατά κει – δεν απέκτησαν τσάμπα οι Χαλκιδαίοι το παρατσούκλι «τρελονερίτες». Κάτσε σε στρατηγικό σημείο-παρατηρητήριο, το Paliria Hotel είναι το ιστορικό ξενοδοχείο της πόλης και έχει φέτος ανοίξει εστιατόριο πρώτο τραπέζι πίστα, με άμεση θέα στην παραλία, την παλιά γέφυρα, τα τρελά νερά και την πάντα ζωντανή «πασαρέλα» του κόσμου. Το L’Onda (το κύμα) είναι ανοιχτό κάθε μέρα από το πρωί για μπίρες, ουζάκια και μια μεγάλη γκάμα εύκολων πιάτων (σαγανάκι γαρίδες, σαλάτες, μακαρονάδες, ριζότα, πιάτα με κρέας και ψάρι), σε πραγματικά ανέλπιστα (για ποιότητα - θέση - σέρβις) φιλικές τιμές. Ελ. Βενιζέλου 2, 22210 28001

Όλη μέρα παγωτό!
Ok, θα ’θελες και τώρα μπορείς. Το αγαπημένο των φανατικών του παγωτού, Kayak, απέκτησε τη δική του all day βάση στο κέντρο της Γλυφάδας και εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να βουτήξουμε στις ασυναγώνιστες προτάσεις του στο δρόμο μας για την παραλία. Ο νέος ναός του γλυκού πειρασμού, το minimal all day cafe boutique Kayak, βρίσκεται στη θέση του παλιού θρυλικού ζαχαροπλαστείου Oscar. Εκτός από το περίφημο παγωτό, που το βρίσκεις εκεί σε όποια γεύση αγαπάς, η boutique σερβίρει όλα την γκάμα των προϊόντων Kayak, δηλαδή νόστιμα πρωινά και καλό καφέ, δροσερό και φρέσκο KaYo (low fat frozen yogurt) με μια μεγάλη ποικιλία toppings, βάφλες, cocktails sorbetini, νόστιμα σάντουιτς και σνακς. Το απόγευμα (στο γυρισμό από το μπάνιο) μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου την απόλαυση μερικών macarons, ενός κέικ ή και να τσιμπήσεις λαχταριστά σοκολατάκια. KAYAK Boutique Γλυφάδα: Α. Μεταξά 34-26 & Ζησιμοπούλου 9
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.