- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ακόμη κι αν δεν φύγετε το Πάσχα από την Αθήνα, μην απογοητευτείτε. Κινηθείτε ελαφρώς σαν τουρίστες και διαλέξτε για τις θείες στιγμές τις μικρές πανέμορφες εκκλησίες του κέντρου. Η Πλάκα μαζεύει τον περισσότερο κόσμο, αλλά είναι και το Θησείο (Λουμπαρδιάρης), ο Λυκαβηττός (Άγιος Γιώργης), το Σύνταγμα (Αγία Ειρήνη), το Πεδίο του Άρεως (εκκλησάκι Τριών Ιεραρχών), που προσφέρουν κατάνυξη και παράδοση σαν να έχεις φύγει χιλιόμετρα μακριά. Η παράδοση το βράδυ της Ανάστασης θέλει μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και ψητές νοστιμιές. Τα περισσότερα γνωστά εστιατόρια της πόλης θα είναι κλειστά, όμως υπάρχουν κάποια που θα σας περιμένουν με τραπέζια στρωμένα γιορτινά. Κατ’ αρχήν, τα μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου. Όλα τους έχουν πολύ ελκυστικές προτάσεις και μάλιστα με πολύ χαμηλότερες τιμές από παλιότερες χρονιές: Το Hilton (Βασ. Σοφίας 46, 210 7281.400) με το γνωστό θρυλικό μπουφέ του Βυζαντινού, αλλά και με την πανοραμική θέα από το roof του Galaxy Bar για ποτό. Το Athens Gate (Λ. Συγγρού 10, 210 9238.302 -3) με επίσης πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα και με μενού ευρώ 25 το άτομο συν ένα ποτήρι κρασί, το Radisson Blu Park Hotel (Λ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894.500) απέναντι από το Πεδίο του Άρεως με πασχαλινό μενού, ευρώ 21 το Μ. Σάββατο, ευρώ 23 ανήμερα το Πάσχα, το St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, Δεξαμενή, 210 7290.712) με το Grand Balcon του για πασχαλινό μενού και θέα στα πυροτεχνήματα όλης της Αθήνας. Κι από την άλλη, είναι κάποια εστιατόρια του κέντρου που το Μεγάλο Σάββατο το τιμούν και με το παραπάνω. Το Ideal (Πανεπιστημίου 46, 210 3303.000) και η μαγειρίτσα του είναι must από παλιά μέχρι σήμερα για τους Αθηναίους. Ο Διόνυσος (Ρ. Γκάλλι 43, Μακρυγιάννη, 210 9233.182), με εντυπωσιακό «ντεκόρ» την Ακρόπολη απέναντι, έχει πασχαλινό μενού με όλα τα παραδοσιακά, συν ένα ποτήρι κρασί, ευρώ 58 το άτομο. Το New Taste (Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 210 3273.000) βρίσκεται σε καίριο σημείο (απέναντι από τη γραφική ρώσικη εκκλησία), έχει ντεκόρ ντιζαϊνάτο και ετοιμάζει κι αυτό παραδοσιακές και δημιουργικές συνταγές. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται η παλιά και πρόσφατα ανακαινισμένη Στροφή (Ρ. Γκάλλι 25, Μακρυγιάννη, 210 9214.130) με μαγειρίτσα, κοκορέτσι, κόκκινα αυγά. Στην Πλάκα θα βρείτε ανοιχτή και με γιορτινό μενού την κλασική ταβέρνα Ελαία (Ερεχθέως 16 & Ερωτόκριτου, 210 3249.512). Στο Γκάζι υπάρχει πάντα το Mamacas (Περσεφόνης 41, 210 3464.984), που σερβίρει μετά την Ανάσταση αχνιστή μαγειρίτσα και όλα τα συναφή. Για πιο hard core καταστάσεις, ανοιχτά θα είναι μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά ο Παπανδρέου (Αριστογείτωνος 1, 210 3257.607) με μαγειρίτσα και το Κάρβουνα και Σχάρα (Φιλοποίμενος 7, 210 3215.300) με μαγειρίτσα, πολλά κρέατα στη σχάρα και κερασμένα τα κόκκινα αυγά. Την Κυριακή του Πάσχα κλειστά θα είναι τα περισσότερα εστιατόρια στην Αθήνα, οπότε οι κοντινές της πόλης εξοχές (Πεντέλη, Βάρη, Πάρνηθα, Σπάτα, Καλύβια, Πικέρμι) σας περιμένουν με πολλές ανοιχτές ταβέρνες κι ακόμη περισσότερες σούβλες. Καλό Πάσχα.
φωτο: Αη Γιώργης στο Λυκαβηττό, από τις πιο φαντασμαγορικές Αναστάσεις στην Αθήνα. Από το βιβλίο «ΜΟΝΕΣ ΤΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», μία έκδοση της μ.κ.ο. «αλληλεγγυη» της εκκλησιας της ελλάδος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.