- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το «πρότζεκτ» ξεκίνησε πειραματικά γύρω στις αρχές του χρόνου. Οι δύο φίλοι, Κώστας Γώγος (θυμήσου το Multi Culti, και σαν δισκάδικο στο Κολωνάκι και σαν εστιατόριο στου Ψυρρή) και Δημήτρης Ξανθούλης (θυμήσου τον Εξερευνητή και τις αντίκες του στο Κολωνάκι), απίστευτες φυσιογνωμίες της πόλης και… κατεστραμμένες, όπως αυτοαποκαλούνται με πολύ χιούμορ, κάθισαν και σκέφτηκαν τι μπορούν να κάνουν χωρίς budget σε μια Αθήνα που τη χτυπάει αλύπητα η κρίση. Το εστιατόριό τους γεννήθηκε έτσι απλά, πήρε το μυστηριώδες όνομα Hitckock, χτυπάει κάθε Τετάρτη και με διαφορετικό μενού, στον 3ο όροφο του φιλόξενου ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Ο κόσμος κάθε φορά είναι πολύς και γίνεται συνέχεια περισσότερος, τα μενού αλλάζουν κάθε βδομάδα και σε ταξιδεύουν σ’ όλη την υφήλιο, έχουν γίνει ήδη βραδιές με κουζίνες από τη Σρι Λάνκα, την Ιταλία, την Αίγυπτο και ακολουθούν κι άλλα πολλά. Η A.V. βρέθηκε εκεί προχτές σε μια βραδιά με πολύ κέφι και τέλειες μουσικές, δοκίμασε πλούσια οθωμανική κουζίνα, φτιαγμένη σπιτικά από τους δύο ερασιτέχνες μαγείρους. Το κρασί ήταν χύμα και πολύ καλό, το μενού που στοίχιζε ευρώ 20 (χωρίς το κρασί) απόλαυσε μαζί μας και πλήθος από περίεργους, κοσμικούς, καλλιτέχνες (είδαμε μέχρι και τη Ζωζώ Σαπουντζάκη), περαστικούς, «ψαγμένους» και άσχετους. Ραντεβού εκεί τις Τετάρτες μετά τις 8.
Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418.550, κρατήσεις στα 694 4545451, 694 4747338

Ο σεφ εκδίδεται
Θεσσαλονικιός και πληθωρικός, με έντονη αίσθηση του χιούμορ, ανατρεπτικός –ποιος δεν θυμάται τα αποδομημένα πιάτα του στο Άνετον–, τηλεοπτικός αστέρας με το δικό του καθημερινό, οικείο τρόπο. Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης εκδίδει το πρώτο του βιβλίο «Η νέα ελληνική κουζίνα» και μας χαρίζει 88 εύκολες, νόστιμες, «αλλιώτικες» συνταγές. Από κολοκυθάκια με βλίτα και λαδολέμονο ταραμά, βελουτέ με αμπελόφυλλα και λαγό ψητό με κόκα-κόλα, μέχρι Dirty Martini με μπάμιες τουρσί! Συστήνεται ανεπιφύλακτα
(εκδ. Πατάκη, € 19).

BALUX CAFÉ THE HOUSE PROJECT
Το μεγάλο σπίτι κάτω στην παραλία της Γλυφάδας τα έχει όλα: την ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει, το ντιζάιν που λατρεύεις, τη θάλασσα μπροστά του να σε ταξιδεύει. Μέσα σε όλα τα ωραία φέτος πρόσθεσε και πολλή… Ιταλία, με τον Σικελό master pizzaiolo Mattaliano Vito να φτιάχνει καθημερινά στον ξυλόφουρνο αυθεντικές ιταλικές πίτσες με λεπτή ζύμη και όλες τις ιταλικές λιχουδιές. Η ιταλική γωνιά είναι ανοιχτή κάθε μέρα και έχει δυνατότητα take away με μειωμένες τις έτσι κι αλλιώς καλές τιμές. Μιλώντας για καλές τιμές, να πούμε και για την ευκαιρία που δίνει το Balux για sushi (9 κομμάτια) και cocktail (ένα) στην εντελώς φιλική τιμή των ευρώ 16!
Λ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, 210 8983.577
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.