- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κους κους (με πιλάφι)
Μικρή κουβέντα με τον Βασίλη Καλλίδη, σεφ και ιδιοκτήτη του Άνετον, που φέτος άλλαξε εντελώς
Τι έγινε, Βασίλη; Βαρέθηκαν οι πελάτες τα πιάτα του Άνετον; Εμείς βαρεθήκαμε το Άνετον! Εγώ και ο συνέταιρός μου, ο Δημήτρης, έξι χρόνια βλέπαμε τα ίδια και τα ίδια, και μια μέρα αποφασίσαμε να κάνουμε ανακαίνιση με μηδενικό κόστος. Το Άνετον ανανεώθηκε με τα υλικά που βγήκαν από τα γκρεμίσματα. Το μόνο που δεν βαρεθήκαμε είναι οι πελάτες μας, που μας επισκέπτονται από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε.
Είναι αλήθεια; Το Άνετον έγινε σουβλατζίδικο; Αυτά τα λένε οι κακές γλώσσες και όσοι μας ζηλεύουν... Το Άνετον ζει, και γκουρμεδίζει, και λέγεται πια «Άνετον Concept Resto». Έχει χαλαρώσει, τα πιάτα δεν χρειάζονται πια αποκωδικοποίηση και, το σημαντικότερο, από € 50 το άτομο έχει πέσει στα 25.
Δηλαδή δεν θα μου ξανασερβίρει ο Νεκτάριος κόκορα με κόκα-κόλα και τραχανά με βρούβες; Ο Νεκτάριος θα σου σερβίρει βιολογικά μπιφτεκάκια, λουκάνικα που φτιάχνει ο μπαμπάς του σεφ (ο κύριος Χρήστος), σαγανάκι με σουτζούκι του Μιράν, πατάτες παριζιάνικες με τηγανητά αυγά, την καλύτερη μπολονέζ in the city και άλλα πολλά...
Πες μου ότι δεν πετάξατε εκείνα τα υπέροχα 60s έπιπλα; Έχουμε γίνει αγνώριστοι. Η σερβάντα, οι κουρτίνες, τα καδράκια, όλα έχουν επιστρέψει στην αρχική τους θέση: στα σπίτια μας. Το νέο Άνετον διαβάζει «Monocle», «Architectural Digest», αυστραλέζικη «Vogue» και εμπνέεται από το μέλλον.
Πού θα μας βάλεις να κάτσουμε όταν έρθουμε; Εάν κουβαλήσεις όλο το γραφείο θα σας βάλουμε στο τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι. Εάν πάλι είστε μικρή παρέα στο πάσο-πάγκο μπροστά στην κουζίνα, που έχει το καλύτερο view of the kitchen και είναι ήδη talk of the town.
Έμαθα ότι το φαγητό του Άνετον το μεσημέρι ταξιδεύει με delivery. Τι θα μου φέρεις στο γραφείο; Εσένα τίποτα, γιατί είσαι μακριά! Στις βόρειες φιλενάδες μας, στα γραφεία και τα σπίτια τους, όλα τα κλασικά που έβαζαν οι μαμάδες μας σε τάπερ: φακές, ρεβίθια, σπανακόρυζα, μακαρόνια με κιμά, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Αν είσαι καλό κορίτσι, θα σου φέρω εγώ κάτι στο γραφείο. Ταραμά, που σου αρέσει! -Ν.Γ.
Άνετον Concept Resto, Στρ. Λέκκα 19, Μαρούσι, 210 8066.700
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.