- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τσιπούρα πλακί
Η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη, σεφ και ιδιοκτήτριες του εστιατορίου «Καλλίστη Γεύσις»
Η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη, σεφ και ιδιοκτήτριες του εστιατορίου «Καλλίστη Γεύσις», μας δίνουν τη δική τους απλή και νόστιμη συνταγή.
Τι χρειαζόμαστε 1 τσιπούρα φιλεταρισμένη ● 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες ● 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ● ελαιόλαδο ● αλάτι ● πιπέρι ● φρέσκο δυόσμο ● 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλές φέτες ● 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Πώς τo φτιάχνουμε Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε και αυτές να βράσουν λίγο στο ίδιο ζουμάκι όπου έχει βγάλει το κρεμμύδι, προσθέτοντας και το κρασί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την ντομάτα και το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το δυόσμο ψιλοκομμένο.
Γιατί να πας στο «Καλλίστη Γεύσις»
* Γιατί μαγειρεύουν παραδοσιακή κουζίνα μ’ ένα καινούργιο, σύγχρονο και εξαιρετικά νόστιμο στιλ.
* Για τις πολύ συχνές εκδηλώσεις με τοπικές κουζίνες και προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.
* Για τις Κυριακές μεσημέρι, που μοιάζει σαν να είσαι καλεσμένος στο σπίτι της πιο χρυσοχέρας θείας σου.
* Για τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις εξίσου χαλαρές τιμές.
Tips
● Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δυόσμο με φρέσκια ρίγανη και θα έχουμε πάλι ένα δροσερό αποτέλεσμα.
● Επίσης, ιδανικά συνοδεύεται με Ρομπόλα Gentilini από την Κεφαλονιά.
Καλλίστη Γεύσις Ασκληπιού 137, 210 6453.179
ΤΑ ΝΕΑ της πολης
● Vaudeville, νέο μπιστρό με Ελληνογάλλο σεφ ψηλά στην Κηφισίας, εκεί που ήταν η Barceloneta. ● Χάμα το όνομα του επίσης καινούργιου asian στη Γλυφάδα, με ωραία μπάρα, κοκτέιλς και κοσμοσυρροή. ● Το Mono, στο πλάι της Μητρόπολης, έγινε τάπας αλά ελληνικά.● Νέος σεφ στην Aleria ο Κομνηνός Μουφλουζέλης, με θητεία στο πλευρό του Λευτέρη Λαζάρου. ● Στο Hamptons cupcakes της Nicole Kotovos στην Κηφισιά γίνεται χαμός για τα περίφημα cupcakes (πάρε το choco-choco), αλλά και για τα βιολογικά τσάγια. ● Του «Μακρυγιάννη» στο Παγκράτι έγινε Ελλάς, όπως παλιά, και πέρασε στην κατηγορία μπιραρία. ● Χαλυβουργείο στα Πετράλωνα, καινούργιο, με ντεκόρ ανάλογο του ονόματος, μεζέδες και πολλά πιάτα, live μουσική το Σ/Κ.
FOODONOMICS
Οι άνθρωποι βγαίνουν λιγότερο, αλλά κι όταν βγαίνουν δεν επιλέγουν πλέον υπερβολικά γεύματα αλλά κυρίως υγιεινές τροφές με ελεγμένα υλικά και ήπιους τρόπους μαγειρέματος. Επίσης, 9 στους 10 απαιτούν περισσότερη διαφάνεια όταν τρώνε εκτός σπιτιού. Πρόκειται για τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας “World Menu Report”,που διενήργησε η Unilever Food Solutions, στην οποία αναφέρθηκε και ο «παγκοσμιοποιημένος» όρος Foodonomics, που στην ουσία αποτυπώνει την τάση των ανθρώπων διεθνώς να ξέρουν περισσότερα για τα πιάτα που παραγγέλνουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.