- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσιπούρα πλακί
Η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη, σεφ και ιδιοκτήτριες του εστιατορίου «Καλλίστη Γεύσις»
Η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη, σεφ και ιδιοκτήτριες του εστιατορίου «Καλλίστη Γεύσις», μας δίνουν τη δική τους απλή και νόστιμη συνταγή.
Τι χρειαζόμαστε 1 τσιπούρα φιλεταρισμένη ● 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες ● 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ● ελαιόλαδο ● αλάτι ● πιπέρι ● φρέσκο δυόσμο ● 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλές φέτες ● 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Πώς τo φτιάχνουμε Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε και αυτές να βράσουν λίγο στο ίδιο ζουμάκι όπου έχει βγάλει το κρεμμύδι, προσθέτοντας και το κρασί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την ντομάτα και το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το δυόσμο ψιλοκομμένο.
Γιατί να πας στο «Καλλίστη Γεύσις»
* Γιατί μαγειρεύουν παραδοσιακή κουζίνα μ’ ένα καινούργιο, σύγχρονο και εξαιρετικά νόστιμο στιλ.
* Για τις πολύ συχνές εκδηλώσεις με τοπικές κουζίνες και προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.
* Για τις Κυριακές μεσημέρι, που μοιάζει σαν να είσαι καλεσμένος στο σπίτι της πιο χρυσοχέρας θείας σου.
* Για τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις εξίσου χαλαρές τιμές.
Tips
● Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δυόσμο με φρέσκια ρίγανη και θα έχουμε πάλι ένα δροσερό αποτέλεσμα.
● Επίσης, ιδανικά συνοδεύεται με Ρομπόλα Gentilini από την Κεφαλονιά.
Καλλίστη Γεύσις Ασκληπιού 137, 210 6453.179
ΤΑ ΝΕΑ της πολης
● Vaudeville, νέο μπιστρό με Ελληνογάλλο σεφ ψηλά στην Κηφισίας, εκεί που ήταν η Barceloneta. ● Χάμα το όνομα του επίσης καινούργιου asian στη Γλυφάδα, με ωραία μπάρα, κοκτέιλς και κοσμοσυρροή. ● Το Mono, στο πλάι της Μητρόπολης, έγινε τάπας αλά ελληνικά.● Νέος σεφ στην Aleria ο Κομνηνός Μουφλουζέλης, με θητεία στο πλευρό του Λευτέρη Λαζάρου. ● Στο Hamptons cupcakes της Nicole Kotovos στην Κηφισιά γίνεται χαμός για τα περίφημα cupcakes (πάρε το choco-choco), αλλά και για τα βιολογικά τσάγια. ● Του «Μακρυγιάννη» στο Παγκράτι έγινε Ελλάς, όπως παλιά, και πέρασε στην κατηγορία μπιραρία. ● Χαλυβουργείο στα Πετράλωνα, καινούργιο, με ντεκόρ ανάλογο του ονόματος, μεζέδες και πολλά πιάτα, live μουσική το Σ/Κ.
FOODONOMICS
Οι άνθρωποι βγαίνουν λιγότερο, αλλά κι όταν βγαίνουν δεν επιλέγουν πλέον υπερβολικά γεύματα αλλά κυρίως υγιεινές τροφές με ελεγμένα υλικά και ήπιους τρόπους μαγειρέματος. Επίσης, 9 στους 10 απαιτούν περισσότερη διαφάνεια όταν τρώνε εκτός σπιτιού. Πρόκειται για τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας “World Menu Report”,που διενήργησε η Unilever Food Solutions, στην οποία αναφέρθηκε και ο «παγκοσμιοποιημένος» όρος Foodonomics, που στην ουσία αποτυπώνει την τάση των ανθρώπων διεθνώς να ξέρουν περισσότερα για τα πιάτα που παραγγέλνουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.