- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μπροστά από το μικρό παρκάκι, Β. Κωνσταντίνου και Ριζάρη, περνάω καθημερινά. Ρίχνω κλεφτές ματιές σε μαγαζί-φιλέτο που καιρό είναι κλειστό, προχτές βλέπω φως και μπαίνω. Η Fishαλίδα με όνομα μισό ψάρι, μισό… πιοτί, μετράει δυο βδομάδες ζωής και έχει ιδιοκτήτες συμπαθητικούς και μερακλήδες που λατρεύουν το ψάρι, το θεωρούν υπερτιμημένο και θελήσανε να κάνουν ένα εστιατόριο καλό, νόστιμο και προσιτό. Το χώρο τους τον φτιάξανε με χρώματα γαλάζια και πορτοκαλιά που κάνουν θαλασσινό κοντράστ, με πολύ άσπρο για να φωτίζει, με άνετα έπιπλα και υπέροχα φωτιστικά, με δύο επίπεδα, αν ανέβεις δυο σκαλιά θα βρεις το μπαρ και το μεγάλο του τραπέζι, εκεί κάθονται όσοι θέλουν τσίπουρα και κάτι ψιλό για να τσιμπήσουν.
Ο κατάλογος έχει πολλούς μεζέδες, έχει ψαράκια φτωχικά αλλά και ψάρι κατηγορίας άλφα-άλφα για τη σχάρα. Εμείς προχτές πέσαμε με τα μούτρα στους μεζέδες και ακούστε, φίλοι μου, τι παρέλασε από το τραπέζι μας, μια παρέα κομψή που θέλει να διατηρήσει τη γραμμή της… Ξεκινήσαμε με κακαβιά χυλωμένη, σκέτο άρωμα. Προσθέσαμε ταραμοσαλάτα, άσπρη και δυνατή, και αχινοσαλάτα. Συνεχίσαμε με συμιακό γαριδάκι τηγανητό, με φακές και καπνιστό κολιό, με χταποδάκι, με γαύρο μαρινάτο, με μπρουσκέτες με τις οποίες ξετρελάθηκα, φρυγανισμένα ψωμάκια με ψαχνά από γαριδούλες-καραβιδούλες τηγανισμένα με κομματάκια φέτας σε λάδι με μπούκοβο. Εκεί πάνω η παρέα πέρασε στο τρίτο Μαντινεία Τσέλεπου (έχουν μόνο καλά εμφιαλωμένα με τιμές από € 15), και συνέχισε με πετροσωλήνες γιουβετσάκι, με πατατοσαλάτα που την κάνει η μαμά τους (και ναι, ήταν μούρλια), βάλαμε τέλος με μια πιατέλα ζουμερές καραβίδες σχάρας, το κομψό μέρος της προχτεσινής ασυγκράτητης ψαροφαγίας. Υπήρχαν πολλά ακόμη, κατάφρεσκια όπως μας είπαν φέτα συναγρίδας, μπαρμπούνια μεγάλα και για σχάρα και για τηγάνι, φαγκρόπουλα, αλλά και μακαρονάδες με θαλασσινά, μελανόρυζο με τη σουπιά και το μελάνι της.
Η Fishαλίδα φέρνει ψάρια από Χαλκίδα και Ελαφόνησο, καλαμάρια από τα Κουφονήσια, όστρακα από τη Νέα Πέραμο και πιοτί όπως τσίπουρο από τη Λάρισα – μάθαμε ότι βρήκανε το καλύτερο και πήραν όλο το καζάνι! Από γλυκά κι εκεί επιδείξαμε αυτοσυγκράτηση, πήραμε τάρτα λεμόνι, γιαούρτι με σπιτικά γλυκά κουταλιού, τούρτα σοκολάτα πολύ ελαφριά και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό μέντα. Η Fishαλίδα είναι ανοιχτή μεσημέρι-βράδυ, το μεσημέρι έχει δύο οικονομικά μενού των € 20 (με 7 πιάτα) και των € 25 (με 9 πιάτα) συν τα τσίπουρα κερασμένα, βράδυ και Κυριακή μεσημέρι υπάρχει parking δικό τους αλλά και το Polis Park απέναντι. Μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνουν το μαγαζί… καμπριολέ, ανοίγοντας ολόγυρα τις τζαμαρίες που έχουν θέα στο μικρό και καταπράσινο παρκάκι. Φυσικά θα είναι ανοιχτά από το πρωί την Καθαρή Δευτέρα.
FISHΑΛΙΔΑ Ναϊάδων 2 & Αντήνορος (Χίλτον), 210 7234.551
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.