- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Είναι το πιάτο που παραμιλάμε και περιμένουμε να φάμε όταν η φίλη Jo κάνει καλέσματα, γενικά όταν υπάρχει κόσμος ορεξάτος. Σας γράφω τη βασική συνταγή, που πολλαπλασιάζετε όσο θέλετε ανάλογα με τα άτομα γιατί έχει την ιδιότητα να μη χάνονται οι αναλογίες και η γεύση ούτε στις μεγάλες ποσότητες – μέχρι 4 πακέτα κοτόπουλο έχουμε φτιάξει και έγινε ανάρπαστο!
Υλικά για 6-8 άτομα
2 πακέτα στήθος κοτόπουλο
2 -3 ξινόμηλα
1 κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό, χωρίς ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, κάρι, σκόνη τζίντζερ, κουρκουμά
1 κονσέρβα γάλα καρύδας 500ml ή
εναλλακτικά μια κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών) 500 ml
Αραβοσιτέλαιο
Ρύζι μπασμάτι που βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
Εκτέλεση
Περνάς το κοτόπουλο σε wok ή σε βαθύ τηγάνι με αραβοσιτέλαιο σε δυνατή φωτιά και σε πολύ μικρά κομματάκια. Μπορεί να κάνεις τη διαδικασία σε δύο δόσεις αν είναι πολύ, γιατί δεν κάνει να πέφτει η θερμοκρασία και να βγάζει υγρά, πρέπει να θωρακιστεί και να ψηθεί. Βγάζεις το κοτόπουλο σε πιατέλα και στο ίδιο σκεύος σοτάρεις, σε μέτρια φωτιά, τα ξινόμηλα με τα κομμάτια του ανανά που έχεις στραγγίσει από τον χυμό τους. Προσθέτεις πάλι το κοτόπουλο και αλάτι πιπέρι, 2-3 κουτ. σούπας κάρυ, 1 κ. γ. τζίντζερ, 1 κ. γ. κουρκουμά και το γάλα καρύδας. Αφήνεις να μελώσει σε μέτρια φωτιά και να δέσει η σάλτσα.
*Το μυστικό για αυτή την πανεύκολη συνταγή είναι η ποιότητα των μπαχαρικών. Οπότε ή πας στα ειδικευμένα μπαχαρτζίδικα και προμηθεύεσαι φρέσκα ή στο mark’s & spencer food ή στοn Θανόπουλο για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Σερβίρεις με ρύζι μπασμάτι που του έχεις προσθέσει στο βρασμό μια κ.σ. κάρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.