- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαδένια Κιμώλου, μαραθόπιτα Κρήτης, πιροσκί με χειροποίητη ζύμη και μέσα κιμά ή λουκάνικο, στριφτάρι Σκοπέλου και πολλές ακόμη παραδοσιακές γεύσεις φουρνίζονται καθημερινά στο Α λα γκρεκ, στην καρδιά του Χαλανδρίου, και μας έχουν πάρει τα μυαλά.
Για έναν καφέ σταμάτησα και αυτό επειδή με οδήγησε η μυρωδιά του φρεσκο-αλεσμένου κόκκου. Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε γυάλες γεμάτες μπισκότα με μεθυστικά αρώματα από πορτοκάλι μανταρίνι και γλυκάνισο, μουστοκούλουρα, cookies και κριτσίνια κάθε λογής, όλα τους κάνουν δύσκολη την απόφαση ενώ δεν λείπουν τα αφράτα και μοσχοβολιστά από χαλέπι και μαστίχα τσουρέκια.
Αυτές είναι μόνο λίγες από τις λιχουδιές που ετοιμάζει ο σεφ του Α λα γκρεκ Κωστής Κωστάκης που λατρεύει τις ζύμες και τα παραδοσιακά υλικά της ελληνικής γης. Όλες οι συνταγές έχουν τη δική του ξεχωριστή πινελιά αλλά ο ίδιος, δεν παύει να εμπνέεται από τη μεσογειακή φιλοσοφία και συγκεκριμένα από τις γεύσεις της γενέτειράς του, Κρήτης.
Ο συνοδοιπόρος του Κωστή είναι ο Γιάννης Πετρής, (ψυχολόγος μεν, η ψυχή του Α λα Γκρεκ δε), έχει αναλάβει όλο το interior design του μαγαζιού που θυμίζει το σπίτι της μαμάς με τα κοφτά σεμεδάκια στα έπιπλα από καρυδιά, τις κρυστάλλινες καράφες με τα χειροποίητα λικέρ και τα βαζάκια με τις μαρμελάδες αλλά και αυτήν την αίσθηση της επιστροφής στο σπίτι, της ζεστασιάς και της φιλοξενίας.
Αξίζει να δοκιμάσετε πέραν όλων των παραπάνω κολασμένων, και τη μοναδική ταχινόπιτα, το κουλουράκι τύπου Θεσσαλονίκης από χαρουπάλευρο, τα ξεροτήγανα Ιεράπετρας, τη γαλατόπιτα και τις μπάρες δημητριακών με superfoods και μέλι.
Αγίας Παρασκευής 65, Χαλάνδρι, 211 0122071
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.