- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο Park Hotel της Λ. Αλεξάνδρας συμβαίνουν πολλές αλλαγές τον τελευταίο καιρό. Ξενοδοχείο εμβληματικό για την περιοχή και με πολλών χρόνων ιστορία, κινείται αθόρυβα αλλά σταθερά για να «περπατήσει» στις σύγχρονες λεωφόρους. Πέρυσι ήταν το καφέ και εστιατόριο του ισογείου –το Gallo Nero έχει ήδη μπει στη λίστα με τα καλά ιταλικά ristorante της πόλης–, φέτος και μόλις πριν μια βδομάδα άνοιξε το ανακαινισμένο και εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι ξέραμε εστιατόριό του St’ Astra. Ψηλά στο roof, με πανοραμική θέα στην Αθήνα και με την προσθήκη “East” να δηλώνει την ασιατική κατεύθυνση της κουζίνας.
Πήγα προχτές και ήδη δηλώνω θαμώνας, το καινούργιο St’ Astra τα έχει όλα! Συγκλονιστική θέα, ατμόσφαιρα, περιποίηση, πολύ καλή ασιατική κουζίνα, νορμάλ τιμές. Πιο αναλυτικά: ο χώρος είναι τέλεια φτιαγμένος, μίνιμαλ αλλά στο πιο «ζεστό» του, με χρώματα μαύρα, γκρι και σκούρα κόκκινα, οροφή όπου λάμπουν κόκκινα φωτάκια-οπτικές ίνες και μια εγκατάσταση με… Astra στον ένα τοίχο. Όλα στοχεύουν στον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης της προνομιακής του θέας. Δηλαδή μπαίνεις μέσα, σε υποδέχεται ημίφως ατμοσφαιρικό και κομψές lounge γωνιές, κάθε τραπέζι έχει μικρούς καναπέδες στραμμένους στη συγκλονιστική θέα: η Αθήνα φωτισμένη με την Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού σε πρώτο πλάνο. Κομψές, νεαρές και ευγενέστατες κοπέλες σπεύδουν να ικανοποιήσουν κάθε σου επιθυμία, ε, αν δεν ξεκινήσεις μ’ ένα κοκτέιλ εδώ που θέα και ατμόσφαιρα στο ζητάνε, δεν θα το κάνεις πουθενά… Μουσική lounge και υπέροχη σε μαγεύει, γύρω ο κόσμος μιλάει χαμηλόφωνα, η ιεροτελεστία της ασιατικής κουζίνας συμπληρώνει το σχεδόν κινηματογραφικό σκηνικό. Καθισμένη στον εντελώς και πιο πολύ δεν γίνεται αναπαυτικό μου καναπέ και με τα φωτεινά στολίδια μπροστά μου παίζω με τα ξυλάκια, καρφώνω maki rolls και ανακατεύω σόγια με γουασάμπι, γεύομαι γεύσεις ασιατικές και εξαιρετικές. Ο σεφ είναι χρόνια στο δυναμικό του ξενοδοχείου, είναι νέος και μιλάει καλά ελληνικά, είναι ο Christian Robert και είναι από τον Μαυρίκιο. Λατρεύει ο ίδιος την ασιατική κουζίνα και χαίρεται πολύ που όλα μας αρέσουν. Συνεχίζουμε με σάκε, γιαπωνέζικες μπίρες ή και με τα κοκτέιλ τους κάποιοι από μας, προσθέτουμε κι άλλα rolls αλλά και beef carry με ωραία συνοδευτικά και με αρωματικά ρύζια, καθώς και σφυρίδα ψημένη μέσα σε μπανανόφυλλα. Κλείνουμε με γλυκά-μιλφέιγ με φρούτα του δάσους και τριλογία πανακότας με γεύσεις espresso, πράσινο τσάι και «κλασική», όλα τους εξαιρετικά. Είμαι καλεσμένη αλλά το μάτι μου προλαβαίνει να δει τιμές καλές, μια επιλογή ας πούμε από maki rolls, νομίζω 10 τον αριθμό, έχει γύρω στα 11 ευρώ. Τέλος μαθαίνω πως ο χώρος προσφέρεται για πάρτι, πως είναι ανοιχτά κάθε μέρα μόνο βράδυ, πως σερβίρει μέχρι αρκετά αργά, βολεύοντας έτσι και όσους θέλουν να τσιμπήσουν μετά την παράσταση των πολλών θεάτρων που βρίσκονται τριγύρω.
ST’ ASTRA EAST (ξενοδοχείο Park Hotel) Λ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως, 210 8894.500
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.