- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Park Hotel της Λ. Αλεξάνδρας συμβαίνουν πολλές αλλαγές τον τελευταίο καιρό. Ξενοδοχείο εμβληματικό για την περιοχή και με πολλών χρόνων ιστορία, κινείται αθόρυβα αλλά σταθερά για να «περπατήσει» στις σύγχρονες λεωφόρους. Πέρυσι ήταν το καφέ και εστιατόριο του ισογείου –το Gallo Nero έχει ήδη μπει στη λίστα με τα καλά ιταλικά ristorante της πόλης–, φέτος και μόλις πριν μια βδομάδα άνοιξε το ανακαινισμένο και εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι ξέραμε εστιατόριό του St’ Astra. Ψηλά στο roof, με πανοραμική θέα στην Αθήνα και με την προσθήκη “East” να δηλώνει την ασιατική κατεύθυνση της κουζίνας.
Πήγα προχτές και ήδη δηλώνω θαμώνας, το καινούργιο St’ Astra τα έχει όλα! Συγκλονιστική θέα, ατμόσφαιρα, περιποίηση, πολύ καλή ασιατική κουζίνα, νορμάλ τιμές. Πιο αναλυτικά: ο χώρος είναι τέλεια φτιαγμένος, μίνιμαλ αλλά στο πιο «ζεστό» του, με χρώματα μαύρα, γκρι και σκούρα κόκκινα, οροφή όπου λάμπουν κόκκινα φωτάκια-οπτικές ίνες και μια εγκατάσταση με… Astra στον ένα τοίχο. Όλα στοχεύουν στον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης της προνομιακής του θέας. Δηλαδή μπαίνεις μέσα, σε υποδέχεται ημίφως ατμοσφαιρικό και κομψές lounge γωνιές, κάθε τραπέζι έχει μικρούς καναπέδες στραμμένους στη συγκλονιστική θέα: η Αθήνα φωτισμένη με την Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού σε πρώτο πλάνο. Κομψές, νεαρές και ευγενέστατες κοπέλες σπεύδουν να ικανοποιήσουν κάθε σου επιθυμία, ε, αν δεν ξεκινήσεις μ’ ένα κοκτέιλ εδώ που θέα και ατμόσφαιρα στο ζητάνε, δεν θα το κάνεις πουθενά… Μουσική lounge και υπέροχη σε μαγεύει, γύρω ο κόσμος μιλάει χαμηλόφωνα, η ιεροτελεστία της ασιατικής κουζίνας συμπληρώνει το σχεδόν κινηματογραφικό σκηνικό. Καθισμένη στον εντελώς και πιο πολύ δεν γίνεται αναπαυτικό μου καναπέ και με τα φωτεινά στολίδια μπροστά μου παίζω με τα ξυλάκια, καρφώνω maki rolls και ανακατεύω σόγια με γουασάμπι, γεύομαι γεύσεις ασιατικές και εξαιρετικές. Ο σεφ είναι χρόνια στο δυναμικό του ξενοδοχείου, είναι νέος και μιλάει καλά ελληνικά, είναι ο Christian Robert και είναι από τον Μαυρίκιο. Λατρεύει ο ίδιος την ασιατική κουζίνα και χαίρεται πολύ που όλα μας αρέσουν. Συνεχίζουμε με σάκε, γιαπωνέζικες μπίρες ή και με τα κοκτέιλ τους κάποιοι από μας, προσθέτουμε κι άλλα rolls αλλά και beef carry με ωραία συνοδευτικά και με αρωματικά ρύζια, καθώς και σφυρίδα ψημένη μέσα σε μπανανόφυλλα. Κλείνουμε με γλυκά-μιλφέιγ με φρούτα του δάσους και τριλογία πανακότας με γεύσεις espresso, πράσινο τσάι και «κλασική», όλα τους εξαιρετικά. Είμαι καλεσμένη αλλά το μάτι μου προλαβαίνει να δει τιμές καλές, μια επιλογή ας πούμε από maki rolls, νομίζω 10 τον αριθμό, έχει γύρω στα 11 ευρώ. Τέλος μαθαίνω πως ο χώρος προσφέρεται για πάρτι, πως είναι ανοιχτά κάθε μέρα μόνο βράδυ, πως σερβίρει μέχρι αρκετά αργά, βολεύοντας έτσι και όσους θέλουν να τσιμπήσουν μετά την παράσταση των πολλών θεάτρων που βρίσκονται τριγύρω.
ST’ ASTRA EAST (ξενοδοχείο Park Hotel) Λ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως, 210 8894.500
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζαχαροπλαστείο της Κυψέλης, ευρύχωρο, φωτεινό και μοντέρνο, με πολλές βιτρίνες
Σκηνικό που θυμίζει παλιό στάβλο και πιάτα που βάζουν φωτιά στις κρύες νύχτες
Το ερώτημα έχει ανοίξει μια μικρή… γαστρονομική μάχη
Ένα σεμινάριο γύρω από τα γαλλικά τυριά και το κρασί στο Nora's Deli στο Κολωνάκι
Συνεντεύξεις με τους Γάλλους σεφ που συμμετέχουν στο Merci Chef 2026
Η τεχνική είναι γνωστή σε κάθε σπίτι
Ο αθηναϊκός δρόμος με τις περισσότερες νέες αφίξεις ζει (ξεκάθαρα) τη δεύτερη νιότη του
Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει η γεύση και η υφή, αλλά και το ότι αναπτύσσονται μικρόβια
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις...
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας συνεχίζεται με πολλά, ενδιαφέροντα γαστρονομικά events
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, μπίρα ή κρασί, με σπιτικά σνακ διαβάζοντας παράλληλα κάποιο βιβλίο
Εδώ οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα με τα φρέσκα φρούτα της κάθε εποχής και κάθε μέρα θα βρείτε και κάτι διαφορετικό – αλλά πάντα συναρπαστικό
Θα τις βρεις σε πολλά σημεία της πόλης και είναι πάντα υπέροχες
Εδώ θα βρείτε δεκάδες γεύσεις παγωτού και γρανίτες από φρούτα, δημιουργικές κρέπες και βαφλάκια, όπως κι ακαταμάχητα γλυκά
Η Νάνσυ Παπαλοπούλου μετατρέπει τη σπιτική φροντίδα σε μια καθημερινή, προσεγμένη εμπειρία γεύσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.