Ο βασιλιάς των milkshake
Tella Ball Milkshake, η ελληνική πατέντα που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Δεν θα πω ψέματα. Όταν ήρθε η παραπάνω φωτογραφία στο e-mail μου, αναρρίγησα. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο πράγμα», σκέφτηκα. Πότε, πώς, γιατί και κυρίως ΠΟΥ γεννήθηκε αυτή η κολασμένη ιδέα της τοποθέτησης ενός ντόνατ τίγκα στη nutella, στην κορυφή ενός milκshake;
Δεν δυσκολεύτηκα να το βρω. Το Tella Ball Milkshake ήρθε στον κόσμο μας στις 28 Ιουλίου και έχει ήδη προκαλέσει παραλήρημα στο διαδίκτυο. Οι διάνοιες που το σκέφτηκαν είναι δύο Έλληνες...στην Αυστραλία (κλάψτε μαζί μου).

Ο Άκης Ντάικος και ο Συμεών Καπάτος είναι ιδιοκτήτες μιας μικρής καφετέριας στο Σύδνεϋ. Τα δύο δημοφιλέστερα προϊόντα στο Foodcraft Espresso and Bakery είναι το milkshake με γεύση nutella (Nutella Shake) και το ντόνατς με γέμιση nutella (Tella Ball). Αυτό δηλαδή μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Άκης και ο Συμεών αποφάσισαν να ενώσουν τις δύο δυνάμεις του καταστήματος και να φτιάξουν μια υπερδύναμη. Έκτοτε το Tella Ball Milkshake έσπασε κάθε δυνατό ρεκόρ. Μέσα σε δύο μόνο μέρες πουλήθηκαν 1450 milkshakes, σχηματίστηκαν ουρές 45 λεπτών και η είδηση του Tella Ball Milkshake ταξίδεψε από την Αμερική και τον Καναδά μέχρι τη Σκοτία.

Είπαμε ότι η κορυφή αυτού του αριστουργήματος είναι ένα ντόνατ. Αλλά δεν πρόκειται για συνηθισμένο ντόνατ. Αφού ψηθεί η φρέσκια ζύμη, η ρευστή nutella εγχέεται στο εσωτερικό του, δημιουργώντας μια αχνιστή παραφουσκωμένη μπάλα με πραλίνα φουντουκιού. Στη συνέχεια η λιχουδιά τοποθετείται στρατηγικά στο χείλος του δοχείου με το milkshake και στερεώνεται με ένα καλαμάκι που διαπερνά το κέντρο του ντόνατ. Μάντεψε τι γίνεται όταν ρουφάς την πρώτη γουλιά...

Εννοείται πως αυτή η βόμβα σοκολάτας δεν είναι καθόλου αθώα. Έχει περίπου 700 θερμίδες και κοστίζει $10. Επίσης είναι διαθέσιμο μόνο κατόπιν παραγγελίας.
Αυτά τα αναφέρω για να σας παρηγορήσω που όλο το βράδυ θα βλέπετε όνειρα με αφράτα ντόνατ να τσαλαβουτούν σε παγωμένο milkshake και το πρωί θα πάρετε τους δρόμους προς εύρεση ντόνατ με γέμιση σοκολάτας. Το ξέρω. Το ίδιο έπαθα κι εγώ.






ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.