Ο βασιλιάς των milkshake
Tella Ball Milkshake, η ελληνική πατέντα που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Δεν θα πω ψέματα. Όταν ήρθε η παραπάνω φωτογραφία στο e-mail μου, αναρρίγησα. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο πράγμα», σκέφτηκα. Πότε, πώς, γιατί και κυρίως ΠΟΥ γεννήθηκε αυτή η κολασμένη ιδέα της τοποθέτησης ενός ντόνατ τίγκα στη nutella, στην κορυφή ενός milκshake;
Δεν δυσκολεύτηκα να το βρω. Το Tella Ball Milkshake ήρθε στον κόσμο μας στις 28 Ιουλίου και έχει ήδη προκαλέσει παραλήρημα στο διαδίκτυο. Οι διάνοιες που το σκέφτηκαν είναι δύο Έλληνες...στην Αυστραλία (κλάψτε μαζί μου).
Ο Άκης Ντάικος και ο Συμεών Καπάτος είναι ιδιοκτήτες μιας μικρής καφετέριας στο Σύδνεϋ. Τα δύο δημοφιλέστερα προϊόντα στο Foodcraft Espresso and Bakery είναι το milkshake με γεύση nutella (Nutella Shake) και το ντόνατς με γέμιση nutella (Tella Ball). Αυτό δηλαδή μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Άκης και ο Συμεών αποφάσισαν να ενώσουν τις δύο δυνάμεις του καταστήματος και να φτιάξουν μια υπερδύναμη. Έκτοτε το Tella Ball Milkshake έσπασε κάθε δυνατό ρεκόρ. Μέσα σε δύο μόνο μέρες πουλήθηκαν 1450 milkshakes, σχηματίστηκαν ουρές 45 λεπτών και η είδηση του Tella Ball Milkshake ταξίδεψε από την Αμερική και τον Καναδά μέχρι τη Σκοτία.
Είπαμε ότι η κορυφή αυτού του αριστουργήματος είναι ένα ντόνατ. Αλλά δεν πρόκειται για συνηθισμένο ντόνατ. Αφού ψηθεί η φρέσκια ζύμη, η ρευστή nutella εγχέεται στο εσωτερικό του, δημιουργώντας μια αχνιστή παραφουσκωμένη μπάλα με πραλίνα φουντουκιού. Στη συνέχεια η λιχουδιά τοποθετείται στρατηγικά στο χείλος του δοχείου με το milkshake και στερεώνεται με ένα καλαμάκι που διαπερνά το κέντρο του ντόνατ. Μάντεψε τι γίνεται όταν ρουφάς την πρώτη γουλιά...
Εννοείται πως αυτή η βόμβα σοκολάτας δεν είναι καθόλου αθώα. Έχει περίπου 700 θερμίδες και κοστίζει $10. Επίσης είναι διαθέσιμο μόνο κατόπιν παραγγελίας.
Αυτά τα αναφέρω για να σας παρηγορήσω που όλο το βράδυ θα βλέπετε όνειρα με αφράτα ντόνατ να τσαλαβουτούν σε παγωμένο milkshake και το πρωί θα πάρετε τους δρόμους προς εύρεση ντόνατ με γέμιση σοκολάτας. Το ξέρω. Το ίδιο έπαθα κι εγώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.