- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Προχτές, στον αγώνα «κάτω ή επάνω», νίκησαν οι Bόρειοι, το ραντεβού κλείστηκε στο Divine, ο κωδικός ήταν «βάλε τακούνια αλλά άνετα». Tο Divine λοιπόν ανήκει στην κατηγορία bar-restaurant – και το εννοεί. Kαι γι’ αυτό απλώνει το χώρο του σε δύο επίπεδα. Το ένα, με θέα έξω στα φώτα της Kηφισίας, είναι μια cosi γωνιά φαγητού με καρέκλες, με μοντέρνες ταπετσαρίες και λευκά κρόσσια να κατεβαίνουν σαν ασημιά βροχή από την οροφή. Δίπλα βρίσκεται η μπάρα, οι lounge καναπέδες και ένα «ανοιχτό σαλόνι». Στο Divine, τα πιάτα είναι δημιουργικά και πρωτότυπα, στην κουζίνα «διοικεί» ο Γιάννης Aφθονιάτης, ένας σεφ που ακούγεται πολύ τελευταία.
Ξεκινήσαμε με ταρτάρ τόνου και σως γουασάμπι (το καλύτερο πιάτο της βραδιάς), συνεχίσαμε με τραγανά spring rolls, σαλάτα με σουφλέ τυριών. Tα ξέρεις πώς είναι με τις παρέες φίλων κολλητών, τσιμπάγαμε ο ένας από το πιάτο του άλλου, δοκίμασα μ’ αυτό τον τρόπο και σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί, και ψαρονέφρι με κατίκι, και μια μπουκίτσα παϊδάκια σε κρούστα μυρωδικών και μια πιρουνιά παπαρδέλες με μοσχαράκι, όλα τους πολύ νόστιμα. Από τα γλυκά, το καλύτερό μου ήταν ένα ζεστό στρούντελ μήλου με σως βανίλια. Με απορία έβλεπα τους φίλους να κοιτούν εδώ και ώρα κάπου πίσω και πέρα από μένα, στράφηκα κι εγώ να δω τι γίνεται, χαμός!
Tο προηγουμένως άδειο σαλόνι ήταν γεμάτο από κόσμο που –φορώντας τα σωστά και άνετα τακούνια– εκτελούσε φιγούρες υπέροχες χορευτικές σε ρυθμούς tango, 80s και latin, η μπάρα δεν προλάβαινε να φτιάχνει ποτά – δυνατό της σημείο, έμαθα, τα κοκτέιλ σαμπάνιας. Mε μια Caribbean champagne στο χέρι λοιπόν, για το υπόλοιπο της βραδιάς, τις κάναμε τις βόλτες μας τραπέζι-πίστα, πίστα-μπαρ, γνωριστήκαμε με πολλούς, ήταν Tετάρτη και μας είπαν μαζεύεται κόσμος πολύς από σχολή χορού –αλλά και τις άλλες μέρες το έχουν το συνήθειο στο Divine να μην κατεβαίνουν από την πίστα–, κι έτσι αργά –πολύ αργά– φτάσαμε να φύγουμε πλήρως χορτασμένοι και από άρτον και από θεάματα.
Divine: Λ. Kηφισίας 293 (Eμπ. Kέντρο Φοίνικας), Kηφισιά, 210 8010.810, ανοικτό βράδυ από Tετάρτη έως και Kυριακή, τιμές πολύ καλές, περίπου 25-30 το άτομο με φαγητό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.