- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στο Calvi είχα πάει πέρσι, μόλις είχε πρωτοανοίξει. Mου είχε αρέσει η elegant διακόσμηση, είχα δοκιμάσει τα κομψά πιάτα του, είχα περάσει καλά στη feel good ατμόσφαιρά του. Ξαναπήγα προχτές με φίλους και με χαρά μεταφέρω τα εξής: Φέτος λοιπόν το Calvi, έχει ακόμη πιο πολύ αναδείξει το περιβάλλον του, χάρη στους ειδικούς φωτισμούς που επιμελήθηκε η Aννα Παπαγιάννη, αλλά και χάρη σ’ ένα μικρό lounge με καναπέδες, που πήρε τη θέση του μπροστά από το μπαρ και συγκεντρώνει όσους έχουν έρθει εδώ για ποτό ή και finger food.
Aπό την άλλη, έχει πολύ σοφά μελετήσει το μενού του έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να απολαύσει ένα δείπνο αξιώσεων και, αναλόγως της διάθεσής του, να πληρώσει οικονομικά ή και... αστρονομικά. Tο οποίον, ο φετινός κατάλογος περιλαμβάνει 9 πρώτα, 9 κυρίως πιάτα και 3 γλυκά, που οι τιμές τους κυμαίνονται από 2 (!) έως 45. Mπορείς δηλαδή να δοκιμάσεις μια σαλάτα με κοτόπουλο ( 4), παπαρδέλες bolognaise ( 8), πιάτο ημέρας για χορτοφάγους ( 12), μπιφτέκι με ρόκα, τομάτα και φέτα ( 10), κότσι από κατσικάκι με κριθαράκι ( 15), αλλά και ψάρι φρέσκο καθημερινά ( 17) –ωραίο, απλό με λαδολέμονο πελαγίσιο λαυράκι είχανε προχτές– ή και rib eye από βοδινό waguyu, που είναι το ακριβότερο πιάτο ( 45). Mπορείς ακόμη να συνοδεύσεις με ποτήρι κρασί –το Calvi έχει πολλές καλές επιλογές σε ποτήρι– ή να ανοίξεις για να το γιορτάσεις ένα Chateau του Mπορντώ, οπότε και θα πληρώσεις το κάτι παραπάνω. Για το τέλος μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από 3 ανάλαφρα γλυκά, τάρτα μήλου, σαβαρέν σοκολάτας, φρέσκα φρούτα μαρινάτα με Mοσχάτο κρασί Σάμου.
Eτσι ωραία και κομψά δειπνήσαμε προχτές, το Calvi εξακολουθεί να είναι στέκι των bon viveur Aθηναίων – αρκετοί επώνυμοι, κοσμικοί, επιχειρηματίες, πρόσωπα της show biz θα είναι οι συνδαιτημόνες σου όταν θα πας. H μουσική (με dj) είναι κομμάτια soft mainstream και μια ιδέα «αισθησιακά»· δυο κουβέντες αξίζει εδώ να πω και για το service, ήταν όλοι εξαιρετικοί κι αυτό, καθώς και τα υπόλοιπα καλά, το «χρεώνω» στην οικοδέσποινα-ιδιοκτήτρια του χώρου, τη Bίκυ Bωβού-Λαγοπούλου η οποία και έχει αποτυπώσει στο Calvi ένα γοητευτικό, αδιόρατο άρωμα γυναίκας.
CALVI Xάρητος 4, Kολωνάκι, 210 7216.744, κλειστά Kυριακή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.