- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Calvi είχα πάει πέρσι, μόλις είχε πρωτοανοίξει. Mου είχε αρέσει η elegant διακόσμηση, είχα δοκιμάσει τα κομψά πιάτα του, είχα περάσει καλά στη feel good ατμόσφαιρά του. Ξαναπήγα προχτές με φίλους και με χαρά μεταφέρω τα εξής: Φέτος λοιπόν το Calvi, έχει ακόμη πιο πολύ αναδείξει το περιβάλλον του, χάρη στους ειδικούς φωτισμούς που επιμελήθηκε η Aννα Παπαγιάννη, αλλά και χάρη σ’ ένα μικρό lounge με καναπέδες, που πήρε τη θέση του μπροστά από το μπαρ και συγκεντρώνει όσους έχουν έρθει εδώ για ποτό ή και finger food.
Aπό την άλλη, έχει πολύ σοφά μελετήσει το μενού του έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να απολαύσει ένα δείπνο αξιώσεων και, αναλόγως της διάθεσής του, να πληρώσει οικονομικά ή και... αστρονομικά. Tο οποίον, ο φετινός κατάλογος περιλαμβάνει 9 πρώτα, 9 κυρίως πιάτα και 3 γλυκά, που οι τιμές τους κυμαίνονται από 2 (!) έως 45. Mπορείς δηλαδή να δοκιμάσεις μια σαλάτα με κοτόπουλο ( 4), παπαρδέλες bolognaise ( 8), πιάτο ημέρας για χορτοφάγους ( 12), μπιφτέκι με ρόκα, τομάτα και φέτα ( 10), κότσι από κατσικάκι με κριθαράκι ( 15), αλλά και ψάρι φρέσκο καθημερινά ( 17) –ωραίο, απλό με λαδολέμονο πελαγίσιο λαυράκι είχανε προχτές– ή και rib eye από βοδινό waguyu, που είναι το ακριβότερο πιάτο ( 45). Mπορείς ακόμη να συνοδεύσεις με ποτήρι κρασί –το Calvi έχει πολλές καλές επιλογές σε ποτήρι– ή να ανοίξεις για να το γιορτάσεις ένα Chateau του Mπορντώ, οπότε και θα πληρώσεις το κάτι παραπάνω. Για το τέλος μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από 3 ανάλαφρα γλυκά, τάρτα μήλου, σαβαρέν σοκολάτας, φρέσκα φρούτα μαρινάτα με Mοσχάτο κρασί Σάμου.
Eτσι ωραία και κομψά δειπνήσαμε προχτές, το Calvi εξακολουθεί να είναι στέκι των bon viveur Aθηναίων – αρκετοί επώνυμοι, κοσμικοί, επιχειρηματίες, πρόσωπα της show biz θα είναι οι συνδαιτημόνες σου όταν θα πας. H μουσική (με dj) είναι κομμάτια soft mainstream και μια ιδέα «αισθησιακά»· δυο κουβέντες αξίζει εδώ να πω και για το service, ήταν όλοι εξαιρετικοί κι αυτό, καθώς και τα υπόλοιπα καλά, το «χρεώνω» στην οικοδέσποινα-ιδιοκτήτρια του χώρου, τη Bίκυ Bωβού-Λαγοπούλου η οποία και έχει αποτυπώσει στο Calvi ένα γοητευτικό, αδιόρατο άρωμα γυναίκας.
CALVI Xάρητος 4, Kολωνάκι, 210 7216.744, κλειστά Kυριακή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο ισόγειο του Conrad Athens The Ilisian με γαλλική και ελληνική κουζίνα
Μεσημέρι και βράδυ στη βεράντα με τα φερ φορζέ για ελληνική, σπιτική κουζίνα
Φίνο μοσχαράκι με πουρέ κανείς;
Στην ταβέρνα-καφενείο του χωριού Άγιος Δημήτριος, όλα όσα τρώγονται είναι ντόπια
Το εστιατόριο έχει τραπέζια δίπλα στη θάλασσα και σερβίρει πεντανόστιμη ψαροφαγία
Ασία, Λατινική Αμερική και Ευρώπη σε πιάτα νόστιμα και πληθωρικά
Είτε για ένα μεσημεριανό γεύμα είτε για ένα κομψό δείπνο, κάθε γεύμα εδώ αποτελεί μια γαστρονομική τελετουργία
Εδώ η υψηλή asian fusion γαστρονομία συναντά τα premium signature cocktails, συνθέτοντας το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες στιγμές
Μα, Mama mia τι στέκι είναι αυτό!
Μια ιταλική ιστορία που εδώ και 18 χρόνια συνεχίζει με τον ίδιο χαρακτήρα και την ίδια αγάπη για το καλό φαγητό
Η φιλοσοφία της κουζίνας στηρίζεται στο ψήσιμο στα ξύλα και στις καθημερινές in-house παρασκευές
Ένας σύγχρονος προορισμός πάνω στη θάλασσα, σχεδιασμένο για όσους θέλουν να κάνουν μια μικρή απόδραση χωρίς να φύγουν από την Αθήνα
Σημείο συνάντησης όσες δεκαετίες και αν περάσουν
Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά spots της πόλης για όσους αγαπούν το καλό κρασί και τη σύγχρονη comfort γαστρονομία
Η φιλοσοφία του εστιατορίου βασίζεται στον σεβασμό προς την παράδοση και στις αξίες της ιταλικής «cucina povera»: μιας κουζίνας λιτής, αυθεντικής και γεμάτης ψυχή
Brunch πριν τη δουλειά, lunch break, aperitivo με spritz στο χέρι ή dinner που καταλήγει σε cocktails και παρέες;
Εδώ τα κλασικά cocktails αποκτούν νέα, δροσερή ταυτότητα μέσα από ευφάνταστα spritz twists
Ένα νόστιμο κεφάλαιο στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.