Μιλήσαμε με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Ζιράφ στα Εξάρχεια πίνουν κρασί αλλιώς
Ζιράφ: Όλα όσα θα απολαύσεις στο δημοφιλές σποτ των Εξαρχείων
Σου έχει τύχει να επισκέπτηκες τυχαία ένα μαγαζί για κρασί και χωρίς να το καταλάβεις, αυτό να εξελήχθηκε στο πιο σταθερό σημείο συνάντησης με την παρέας σου; Ε λοιπόν αυτό συμβαίνει με το Ζιράφ των Εξαρχείων, ένα στέκι στο οποίο όλα λειτουργούν φυσικά κι ωραία από το κρασί και τη μουσική μέχρι τον τρόπο που σε υποδέχονται.
Το καλοκαίρι, τα ανοιχτά παράθυρα του Ζιράφ κάνουν τον χώρο να μπλέκεται με τον παλμό της γειτονιάς, ο αέρας περνά παντού, οι urban και afro μουσικές δίνουν ρυθμό στη βραδιά και όλη η ατμόσφαιρα αποκτά εκείνη τη χαλαρή, ανεπιτήδευτη ενέργεια που ψάχνεις στην Αθήνα όταν οι νύχτες μεγαλώνουν. Πίσω από τη φιλοσοφία του χώρου βρίσκονται ο γνωστός sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος μαζί με τον William Δράκο και τον Γιάννη Τερψίδη, ενώ την κουζίνα επιμελείται ο Παναγιώτης Βασιλάτος. Τους τέσσερίς τους ενώνει η κοινή τους αγάπη για τη φιλοξενία, το κρασί και το καλό φαγητό.
Το κρασί ειδικά είναι ο πρωταγωνιστής του Ζιράφ κι αυτό θα το καταλάβεις αμέσως μόλις γνωρίσεις τον Βασίλη- που έχει διανύσει χιλιόμετρα στην προσωπική του οινική πορεία, καθώς με τον τρόπο του θα σου δείξει ότι το νόημα στο κρασί δεν βρίσκεται στους δύσκολους κανόνες και τις επιτηδευμένες γευσιγνωσίες αλλά στον κοινωνικό, και προσιτό του χαρακτήρα, που το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό. Η winelist περιέχει 135 διαφορετικές ετικέτες από περισσότερα από 100 διαφορετικά οινοποιεία σε ένα σύνολο 18 διαφορετικών χωρών! (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Αυστρία, Κύπρος, Λίβανος, Χιλή, Αργεντινή, Η.Π.Α., Ουρουγουάη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Αφρική).
Περισσότερες από 80 διαφορετικές ποικιλίες αμπέλου σε περιμένουν και μάλιστα με την σπάνια δυνατότητα να γευτείς τα πάντα εκτός από φιάλη και σε ποτήρι (all by the glass!) Κάπως έτσι, δεν μένεις κολλημένος σε μία επιλογή αλλά δοκιμάζεις, μοιράζεσαι, συζητάς, ανακαλύπτεις νέες γεύσεις μέσα στην παρέα. Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει το Ζιράφ να μοιάζει με ένα ανοιχτό, φιλόξενο σπίτι στο κέντρο της πόλης. Ένα μέρος όπου το προσωπικό θα σου απευθυνθεί με το όνομά σου, θα σου προτείνει κρασί με βάση τον χαρακτήρα σου και πολύ σύντομα θα σε κάνει να νιώθεις “δικός τους”.
Το φαγητό έρχεται να συμπληρώσει ακριβώς αυτή την αυθεντική φιλοσοφία. Το καλοκαιρινό μενού κινείται σε comfort μεσογειακά μονοπάτια με street food αναφορές και πιάτα φτιαγμένα για να μπαίνουν στη μέση και να συνοδεύουν ιδανικά το κρασί και την κουβέντα.
Τα Moussaka Balls με chutney μελιτζάνας και βελούδινη μπεσαμέλ είναι από εκείνα τα πιάτα που δύσκολα μένουν μόνο σε μία παραγγελία, ενώ το Ποντιακό Ταρτάρ μέσα σε χειροποίητο πιροσκί ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο comfort και τη δημιουργικότητα. Η “Πουτανέσκα” με paccheri, τόνο, αντζούγια και κάπαρη κουβαλά όλη τη νοστιμιά μιας καλοκαιρινής μεσογειακής βραδιάς, ενώ τα smash burgers με cheddar και truffle mayo έχουν ακριβώς εκείνη τη street διάθεση που ταιριάζει ιδανικά με δεύτερο και τρίτο ποτήρι κρασί. Από την άλλη, οι γαρίδες σε λεμονάτη butter sauce και το sous vide κοτόπουλο με ελαφριά κρέμα φέτας κρατούν το mood πιο ανάλαφρο αλλά εξίσου χορταστικό.
Το Ζιράφ είναι το μέρος που ξεκινάς για ένα ποτήρι κρασί και τελικά μένεις μέχρι αργά, με μουσική, πιάτα στη μέση και εκείνη την αίσθηση ότι το αθηναϊκό καλοκαίρι βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου. Extra tip: Στα τραπέζια του, όλοι οι καλοί χωρούν, αλλά για να αποφύγεις τυχόν αναμονή, καλό θα είναι να κάνεις κράτηση.
Ωράριο:Καθημερινά ανοιχτά από τις 18:00
Διεύθυνση:Καλλιδρομίου 17 & Μαυρομιχάλη, Αθήνα 106 80
Τηλέφωνο: 2103605349
Online Rsv:https://shorturl.at/jljcY
Instagram: girafe.athens
Facebook: Girafe Athens
Δειτε περισσοτερα
Στα αφρικανικά κομμωτήρια της Κυψέλης γυναίκες από το Καμερούν και τη Νιγηρία μεταφέρουν μια τέχνη που ξεκινά από την παιδική ηλικία και καταλήγει στα πιο viral καλοκαιρινά looks της πόλης
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
Από το «Τουρνέ» του Ευριπίδη Λασκαρίδη ως το «Oedipus Steps» του Ζήση Σέγκλια