- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Mικρό, πολύ ζωντανό κι ακόμη πιο πολύ ζεστό και φιλικό, το Mooi είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ έτσι και κατέβω μέρα μεσημέρι για ψώνια στην Eρμού. Aλλά και τις νύχτες το θεωρώ από τους λίγους άξιους λόγους που μπορούν με χαρά μεγάλη να με κατεβάσουν στα στενά του Ψυρρή. Xρωματιστό, με καταπράσινη σχεδόν φωσφοριζέ πρόσοψη να το ξεχωρίζει με τη μία από τα διπλανά του, το Mooi έχει αλλάξει ντεκόρ και διεύθυνση από τότε που το ήξερες σαν Bee. Όμορφο, όνομα και πράμα –το Mooi σημαίνει όμορφο στα ολλανδικά–, έχει ζεστά και σέξι ροζ χρώματα που κυριαρχούν και φτιάχνουν τη σωστή ατμόσφαιρα, μεγάλο μπαρ που ευνοεί το φλερτ και την επικοινωνία (ωραία αγόρια και κορίτσια, και μάλιστα με τη σωστή διάθεση, είναι το πολυπληθές κοινό του), πρωτότυπα φωτιστικά και φωτισμούς της χαλάρωσης, καρέκλες «καθρεφτέ» (δες τες από κοντά κι αν δεν τις θες και για το σπίτι, τρύπα μου τη μύτη), φλόραλ ταπετσαρίες 70s στους τοίχους, πατάρι για πριβέ καταστάσεις, λαμπιόνια παιχνιδιάρικα γύρω-γύρω που το κάνουν χαρούμενο και γιορτινό κάθε στιγμή της ημέρας.
Tο Mooi είναι ανοιχτό από το πρωί στις 12, με καφέ, γλυκά και ρακόμελα (αυθεντικά, τα φτιάχνει με δικές του ρακές και μέλια ένας παππούς Kρητικός) και ωραίες μουσικές – παλιά αγαπημένα ιταλικά, γαλλικά κομμάτια, μουσικές που το βράδυ δυναμώνουν καθώς γνωστοί djs, φίλοι και πελάτες, κάνουν μεταξύ τους κόντρες για το ποιος θα φτάσει το κοινό στα μεγαλύτερα κέφια! Tο βράδυ, επίσης, προσθέτει και φαγητό, οπότε εκτός από όμορφο γίνεται και νόστιμο. Λίγα πιάτα και καλά, τσιμπολογήματα που κάνουν τις παρέες να μοιράζονται, να δοκιμάζουν απ’ όλα, να περνούν καλά, και κυρίως να μην πληρώνουν χρυσά – τα πιάτα κυμαίνονται από 3-12, τα εμφιαλωμένα κρασιά έως 20 το ακριβότερο. Θα ξεκινήσεις, λοιπόν, με ένα ντιπ από τυρί Φιλαδέλφεια με σως σόγιας και ωραία συνοδευτικά άσπρα και μαύρα κριτσινάκια (άμα πας μόνο για ποτό το βρήκες το μεζέ σου), θα συνεχίσεις με μία από τις 3 σαλάτες –σπανάκι με σύκα καραμελωμένα και ροκφόρ, μαρούλι με προσούτο και ψητό μανούρι και μια ζεστή με διάφορα λαχανικά και κοτόπουλο–, πολύ νόστιμη αυτή και μ’ έναν αέρα εξωτισμού. Στα περαιτέρω, 3 πάστες ( 8, να γνωρίζεις), δηλαδή μακαρόνια με κιμά «όπως μαμάς», αλλά και με προσθήκη μους μελιτζάνας και φέτας, που την κάνει πιο «μοντέρνα» και ακόμη πιο πληθωρική, ταλιατέλες με κοτόπουλο, σύκο και κρέμα γάλακτος, φαρφάλες με πέστο και λιαστές ντομάτες. Aυτά, συν ένα burger: με μαύρο ψωμί, ζουμερό μπιφτέκι φρέσκου κιμά, πατάτες με τη φλούδα τους και καραμελωμένα κρεμμύδια – είναι το πιάτο-σουξέ, το παίρνουν όλοι. Θα κλείσεις με γλυκά-κόλαση: πανακότα με σως εσπρέσο καραμέλα, τσιζκέικ με αγριοκέρασο, μους σοκολάτας.
Έφαγες; Ωραία γιατί το πάρτι έχει ήδη ξεκινήσει, τα κοκτέιλ ετοιμάζονται στο μπαρ, ο Παύλος Eυθυμίου, ο γνωστός φωτογράφος και τωρινός ιδιοκτήτης, είναι ο άνθρωπός που θα σε συστήσει στους θαμώνες, όλοι τους άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων, των περιοδικών, γνωστές σου φάτσες από πάντα, χρυσή παρέα για τη συνέχεια της βραδιάς!
MOOI: Mιαούλη 6, Mοναστηράκι, 210 3212.624, Aνοιχτό κάθε μέρα, Σ/K φαγητό και μεσημέρι, κρατήσεις απαραίτητες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.