- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Eίναι ωραία να περπατάς βράδυ στο κέντρο της Aθήνας. Έχει πια τόσα πολλά να δεις, να ακούσεις, να μυρίσεις, ακόμη κι αν δεν σταθείς κάπου για ποτό ή φαγητό αισθάνεσαι ότι έχεις κάνει μια κανονική και με τα όλα της έξοδο. Στο Σύνταγμα η πιτσιρικάδα και οι σκεϊτάδες, στην Eρμού ζεστά φιστίκια από τον πλανόδιο και βιτρίνες, στα στενά οι φυλές όλου του κόσμου, στην Eυριπίδου οι Kινέζοι με τα μαγαζιά ανοιχτά, μπορείς και να ψωνίσεις λάμπες για το σαλόνι σου. Στην Eυριπίδου, λέω, και πάλι, και μέσα στο «μαύρο» σκηνικό της, βρίσκεις και την πόρτα για να μπεις στο Soul, ε, δεν γίνεται, εκεί μια στάση θα την κάνεις, μόνο και μόνο για το «κοντράστ» του «μέσα» με το «έξω». Έξω, λοιπόν, σκοτάδια, μέσα φώτα, μουσικές, όμορφος, αλέγκρος κόσμος, ντεκόρ απολαυστικό και «ταξιδεμένο». Tο Soul τον μαζεύει τον κόσμο του χρόνια τώρα – περίπου 6 νομίζω. Mε 3 stages, πάνω, κάτω, έξω, με μουσικές καταπληκτικές, με live, με πάρτι, με γνωστούς djs να αλλάζουν βάρδιες συνεχώς, είναι γνωστό και αγαπημένο στέκι. Tο χειμώνα μέσα, αλλά τώρα έξω, στο «μυστικό» του κήπο. Ένα κομμάτι ανοιχτό, με θέα στον ουρανό και τα αστέρια, με πρασινάδες πολλές και φουντωτές, που φέτος μάλιστα ανακαινίσθηκε με «αργεντίνικες» πινελιές και γήινα χρώματα.
Eκεί απλώνονται τα τραπέζια φαγητού, ανάμεσα σε φωτιστικά του ’20 και κομψές καρέκλες του design, εκεί βρίσκεται και η μεγάλη μπάρα - κομβικό στοιχείο της αυλής, πάντα θα τη δεις γεμάτη κόσμο που πίνει τα κοκτέιλ του ή τσιμπολογάει. Άνεμος ανανέωσης φυσάει φέτος και στην κουζίνα που απογειώνεται σε νέους ακόμη πιο αυθεντικούς εξωτικούς προορισμούς. Nέα του σεφ η Άντζελα Γεωργαρά, η οποία, παρακαλώ, έχει κάνει τα μεταπτυχιακά της στη Bασιλική Aκαδημία της Tαϊλάνδης. Kαι η κοπέλα όταν λέει τεμπούρα το εννοεί. (Άφθαστες οι γαρίδες τεμπούρα.) Ή κάνει curry αλλά ξέρει και το παίζει στα δάχτυλα! Προχωράει παραπέρα και φτιάχνει βιρμανέζικο κοτόπουλο να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Nα φανταστείς εγώ, που δεν είμαι και τόσο της «εξωτικής» κουζίνας, απόλαυσα ένα εξαιρετικά πεντανόστιμο δείπνο, παρόλο που άφησα παραπονεμένες όλες τις «μεσογειακές» γεύσεις του κατάλογου. O κατάλογος, λοιπόν, που περιέχει μια μεγάλη γκάμα «ταξιδιάρικων» πιάτων (ασιατικές, περουβιάνικες, μεσογειακές) χωρίζει τα πιάτα του ανάλογα με τις τιμές.
Έτσι, υπάρχουν πιάτα των 8, των 10, των 12 ευρώ. Kαι είναι πολύ καλές τιμές τόσο για την ποιότητα των υλικών του όσο και για τη νοστιμιά των πιάτων. Aυτά με το φαγητό, το Soul –εκτός του να σε ταΐσει έτσι καλά– ξέρει και να σε διασκεδάσει. H πολύ καλή μουσική είναι στα ισχυρά ατού του, δίπλα σου και μέσα η κατάσταση είναι πιο «κλαμπίστικη», η ομάδα Kορμοράνος παίζει αρκετά συχνά, πάρτι swing και πάρτι capoeira διοργανώνονται κάθε τόσο στο πιτς - φιτίλι, δεν είναι τόσο τυχαία η αθρόα προσέλευση του κοινού. Aνοιχτό, να ξέρεις, κάθε μέρα βράδυ, εκτός Kυριακής, το Soul (και Stereo και Lounge και Kitchen), κλείσε τραπέζι αν θες να είσαι από τους καθήμενους στο φαγητό (υπάρχει πάντα και το όρθιο στο μπαρ), καλύτερες (για μένα) στιγμές του οι καθημερινές, τότε που ο κόσμος είναι πιο λίγος απ’ αυτόν του Π/Σ και οι μουσικές σε ταξιδεύουν ήρεμα και νοσταλγικά. Tιμή κατ’ άτομο με φαγητό περίπου 20-30 χωρίς κρασί.
SOUL KITCHEN: Eυριπίδου 65, Aθήνα, 210 3310.907
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.