- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Artisanal: ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της Αθήνας ανοίγει ξανά
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Στο Artisanal για δημιουργική, μεσογειακή κουζίνα από τον σεφ Γιάννη Παρίκο
Το Artisanal υπήρξε για χρόνια ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια, όχι μόνο της Κηφισιάς, αλλά και ολόκληρης της πόλης. Δεν ήταν μόνο η νόστιμη κουζίνα του που το έκανε ξεχωριστό, ήταν και αυτό το υπέροχο κτίριο του 1920 με τον φουντωτό κήπο και την orangerie που παρέπεμπε σε γαλλική εξοχή. Όταν έκλεισε, η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας δέχτηκε ένα πλήγμα. Αλλά μόνο για λίγο.
Το Artisanal ανοιχτό ξανά
Το Artisanal από αύριο, Παρασκευή 12/12, λειτουργεί ξανά, έχοντας μάλιστα και ένα σπουδαίο σεφ για ιδιοκτήτη. Είναι ο Γιάννης Παρίκος, που μαζί με τον στενό συνεργάτη του, τον chef Κώστα Τερζούδη, αναλαμβάνει να ζωντανέψει ξανά το όμορφο εστιατόριο.
Με έμπνευση από την κομψότητα που χαρακτηρίζει τα παλιά αρχοντικά τις Κηφισιάς το Artisanal είναι ντυμένο με απαλές αποχρώσεις, αγαπά τα φυσικά υλικά και τις ανάγλυφες υφές, εκμεταλλεύεται έξυπνα το φυσικό φως που διαχέεται γενναιόδωρα στο χώρο. Μια κατακόκκινη μπάρα από πεντελικό μάρμαρο γίνεται η ιδανική θέση για να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί, ενώ από τα ψηλά τραπέζια μπορείς να χαζέψεις ανεμπόδιστα τον κήπο που περικλείει το εστιατόριο. Από εδώ μπορείς εύκολα να φανταστείς ότι βρίσκεσαι στην αγκαλιά της εξοχής, κι ας είσαι στην καρδιά της Κηφισιάς.
Η μαγειρική φιλοσοφία του Γιάννη Παρίκου
Στο μαγειρικό σύμπαν του Γιάννη Παρίκου όλα ξεκινούν από την πρώτη ύλη. Ο σεφ παρουσιάζει στο Artisanal μια τολμηρή μεσογειακή κουζίνα που περιστρέφεται γύρω από την καθαρότητα των γεύσεων. Εδώ, η μαγειρική τεχνική έχει πρωταρχικό σκοπό να υπηρετήσει το προϊόν, ποτέ να το επισκιάσει. Έτσι, θα δοκιμάσουμε πιάτα όπως ένα ριζότο πατάτας με τραγανή κροκέτα ουράς μόσχου, παρμεζάνα και τρούφα, ένα carpaccio με αχινό, λάιμ, φύκια και πέρλες ponzu, καθώς και μια αρνίσια σπάλα που σιγομαγειρεύεται για 12 ώρες, με σέλερι, μήλο, καμένο κρεμμύδι και εστραγκόν.
Την εμπειρία ολοκληρώνει η πλούσια wine list του sommelier Βλάσση Θεοδωρακόπουλου ο οποίος κι έχει επιλέξει ετικέτες κρασιών από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα για να συνοδεύσει τα πιάτα του σεφ. Όχι ότι θα μας λείψουν τα signature cocktails – αυτά τα τελευταία ταιριάζουν ιδανικά με μικρές, γευστικές δημιουργίες, ό,τι πρέπει για «τσίμπημα». Σίγουρα ένας πολύ νόστιμος λόγος για να πάρουμε τον δρόμο που οδηγεί στην Κηφισιά.
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, 210 8086111μ Fb: Artisanal, Instagram: @artisanal.kifisia
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.