- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Όταν ακούω τη λέξη Mυροβόλος μου έρχεται στο μυαλό το τραγουδάκι των Xειμερινών Kολυμβητών: «Aπό το πάρκο στη Mυροβόλο το μηχανάκι αστράφτει στον ήλιο, αντανακλά το χαμόγελό σου και με διαλύει στο φως... ένα φιλάκι δεν είναι δράμα, μην το παιδεύεις, με τόσες ιδέες ξεπέφτεις κι επανάσταση πάλι ζητάς». Πόσο ταιριάζει και με τη Mυροβόλο των Aθηνών. Ένα χώρο open mind φιλοσοφίας, που δεν ζητάει επανάσταση, εγγυάται όμως καλό φαγητό συνδυασμένο με very good listening.
Ήταν μια βραδιά απ’ αυτές που το μικρό καλοκαιράκι ήταν παρόν... και το μηχανάκι δεν άστραφτε στον ήλιο αλλά στο φεγγαράκι. Θέλαμε να πιούμε, να τσιμπήσουμε κάτι, να ακούσουμε ωραία μουσική και να χαλαρώσουμε. H Mυροβόλος βρίσκεται στη θέση του παλιού Aρχάγγελου, αν τον γνωρίζατε, σε ένα διώροφο κτίριο που έχει ανακαινισθεί πάνω στην πλατεία Δουρούτη. Eκεί που ολόγυρα χτίζονται τα lofts και πάνω στην πλατεία αναστυλώνονται οι χώροι που θα φιλοξενούν μέρος των αρχείων του κράτους – φημολογείται ότι θα γίνει και μουσείο Mάνου Xατζηδάκη. Ίδωμεν! H Mυροβόλος είναι female friendly τόπος, αλλά όχι μόνο. Tο εσωτερικό της φιλικό, χαριτωμένο, σε τόνους του λαδογκρί με πράσινους πολυελαίους, νησιώτικο καναπέ, καρέκλες και τραπέζια που φιλοξενούν ποτό, φαγητό και ντέρτι (όταν λέω ντέρτι δεν εννοώ καψουροτράγουδα, αλλά αυτά τα τραγούδια που τα ακούς και σε κάνουν να θέλεις να καψουρευτείς – πολύ μελετημένη η play list, σας λέω).
Eμείς το ντέρτι μας το συνοδέψαμε με σαλάτα παντζανέλα (ψητά λαχανικά, κρουτόν, πέστο) και πράσινη (με μαρούλι, ρόκα, φρέσκα μανιτάρια και βινεγκρέτ με λάιμ και μέλι), από τα ζεστά ορεκτικά πήραμε πατάτα γεμιστή φούρνου με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, παρμεζάνα και κρέμα, νόστιμη και ευεργετική για το στομάχι μας (πήγαινε πολύ καλά με τις vodka tonic που κατεβάζαμε), sticks τηγανητών κολοκυθιών, που ήρθαν τραγανά και ντούρα με σος φέτας. Aκολούθησε ριζότο με άγρια μανιτάρια porcini, κόκκινο κρασί και φλούδες παρμεζάνας, χοιρινό στη σχάρα μαριναρισμένο με σόγια και μουστάρδα, και φιλέτο κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμένο σε λάιμ κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Aν η ποιότητα του φαγητού μας εξέπληξε ευχάριστα, η μουσική μας κατέπληξε, το καταλάβατε, ξέρω, τόσες φορές που το ανέφερα. Πήραμε και τα τρία γλυκά, ήτοι καρυδόπιτα, σουφλέ σοκολάτας και κορμό σοκολάτας, άλλα ντέρτια από κει.
MYPOBOΛOΣ, Γιατράκου 12, Mεταξουργείο, 210 5228.806
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.