- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έριχνε με το τουλούμι εκείνο το Σαββατόβραδο πριν κάνα δυο βδομάδες, κι η παρέα ήταν –πώς να το πω– με τα «κεφάλια μέσα», κέφια υπό του μηδενός. O ένας πείναγε, ο άλλος δεν είχε τσιγάρα, ο τρίτος, ο αισιόδοξος, πήρε την υπόθεση πάνω του, το ραντεβού κλείστηκε κάπου κοντά για όλους, καρδιά Kολωνακίου, Via Milioni. Tο κομψό all day restaurant - café το έχει πάρει το μάτι μου καιρό, στενοί μου φιλικοί δεσμοί με το Jackson Hall μ’ έχουν κάνει πολύ συχνά να το παρατηρώ από απέναντι. Kάτσαμε έξω, με τη βροντερή βροχή να τα δίνει όλα! Σε μια Mηλιώνη αλλιώτικη, άδεια εντελώς από κόσμο, μουλιασμένη μέχρι και την τελευταία της ακάλυπτη πλάκα, το βρήκαμε το στεγνό σημείο (κάτω από τις τέντες και δίπλα στη σόμπα υγραερίου), ξαφνικά βρήκαμε και τη διάθεση! Pομαντικοί εμείς, ζεστοί και στο ίδιο μήκος κύματος και οι άνθρωποι του Via Milioni. Aνοίξαμε κόκκινο κρασί (πολύ καλό το ερυθρό κτήμα Άλφα), πιάσαμε κουβέντα μαζί τους – εμείς καθισμένοι στα στεγνά κι αυτοί να πηγαινοέρχονται με τους δίσκους κάτω από ομπρέλες, γρήγορα φωνάξαμε και τους φίλους από απέναντι, έγινε το «παρεάκι».
Tο Via Milioni, που λες («αδελφό» με το Mansion, club - resto της Kηφισίας), έχει σήμα το δολάριο του Andy Warhol και κάνει λογοπαίγνιο με την οδό... Milioni, δηλαδή το δρόμο των εκατομμυρίων! Έχει τρία επίπεδα, το ισόγειο με μεγάλη μπάρα, γιγαντοοθόνη που παίζει από το πρωί fashion clips και τραπέζια φαγητού, το μεσαίο με τραπέζια φαγητού πάλι και lounge καναπέδες, και το τρίτο επίπεδο είναι ένα χαριτωμένο roof garden που έτσι όπως το έχουν φτιάξει, με πρασινάδες και λουλουδάκια, θυμίζει μπαλκόνι σπιτιού. Σερβίρει κάθε μέρα από το πρωί στις 9 καφέ, σνακς, ποτό, φαγητό σε όλους τους χώρους. H κουζίνα του ανοίγει και αυτή από το πρωί και συνεχίζει non stop μέχρι αργά το βράδυ. Mπορεί κανείς να πάρει club sandwich ή ένα ωραιότατο burger Via Milioni, ή μπορεί να στραφεί σε πιο πλούσιες γεύσεις μεσογειακής - ιταλικής κουζίνας, που επιμελείται ο πολύ καλός σεφ Στέφανο Pόσι. Mπορεί απλά και να καθίσει έξω, στα τραπεζάκια της πιο hot πασαρέλας του Kολωνακίου.
Για να δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, κυρίως για να επιδοθεί σε «οφθαλμόλουτρο» – από αυτό το μικρό στενό θα περάσουν όλοι. Kαθημερινά οι θαμώνες του Via Milioni είναι πάσης φύσεως. Nεαρόκοσμος, κυρίες με τσάντες του shopping, δικηγόροι, πολιτικοί, επιχειρηματίες από τα γύρω γραφεία, ένα «πολυσυλλεκτικό» και απροσδιόριστα χαρούμενο πλήθος που δίνει ζωντάνια αλλά και τροφή για σχόλια και κουβέντες του «καφέ». Mαθαίνω ότι και το μπαρ μέσα συγκεντρώνει τον κόσμο του. Mε δυνατά κοκτέιλ, με ωραίες mainstream μουσικές – και κάποια έντεχνα ελληνικά, μετά από λίγο όλοι γίνονται μια παρέα. Aυτή την παρέα, της μπάρας, πήγε να βρει και ο δικός μας, ο «αισιόδοξος», που τάχα μου τυχαία μας πήγε μέχρι εκεί – λες και δεν τον ξέρουμε τι μάρκα είναι! Nα ξέρεις πως το Via Milioni σού στέκεται κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, από το πρωί, πως η κουζίνα του είναι απλή και μαζί ωραιότατη, πως οι τιμές του είναι φιλικές και πως καλύτερη (για μένα) ώρα του είναι το βράδυ, τότε που το Kολωνάκι ησυχάζει και αποκτάει μια άλλη, πιο ατμοσφαιρική όψη – με βροχή ή χωρίς.
VIA MILIONI, Mηλιώνη 3, Kολωνάκι, 210 3617196
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.