- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Aπολαμβάνεις το katcu carry σου, δηλαδή τηγανιτό στήθος κοτόπουλου με σος κάρι και ρύζι, τσιμπάς από δίπλα μια πιρουνιά noodles που είναι ψημένα σε ζεματιστή πλάκα, ενώ το άλλο σου χέρι βουτάει μια μπουκίτσα σούσι με αβοκάντο, στη σόγια. Έτσι θα 'πρεπε να είναι αυτή η ζωή. Πολυσυλλεκτική, πικάντικη, εξωτική. Το Wagamama είναι πολυασιατικό εστιατόριο, με έδρα στο Λονδίνο, που άνοιξε στο Golden Hall, έγινε χαμός και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δεύτερο στην Κηφισιά. Πήγαμε, φάγαμε, ήπιαμε και σας δίνουμε feedback.

Το αδελφάκι του Wagamama του Αμαρουσίου λοιπόν, είναι ένα τριώροφο, βιομηχανικό, design κτήριο που μπορεί να ταΐσει ταυτόχρονα έως 140 άτομα! Ζεστό, φιλικό, μίνιμαλ και σε γήινα χρώματα. Για παρέες, για επαγγελματικά dates, για τσιμπολόγημα και κουβέντα, για όλα. Το μενού είναι από Ιαπωνία, Ινδία, Κίνα και Ταϊλάνδη, ο γύρος της Ασίας με ένα πιρούνι. Ή με κουτάλι. Έχουν ωραιότατες ζεστές σούπες που σου γλυκαίνουν την καρδιά και πεντανόστιμα γλυκά με παγωτό για επιδόρπιο. Εξαιρετική τηγανιτή μπανάνα ή μήλο σερβιρισμένα με ένα σλουρπ λευκό παγωτό ή κέικ σοκολάτας με σος wasabi.

New entry τα ρολάκια σούσι, που μάλιστα, όπως μας πληροφόρησε ο manager Κωνσταντίνος Ντουμής, «μας πήρε πέντε χρόνια να πείσουμε τους Άγγλους – εκεί είναι η έδρα της μητρικής εταιρίας-, ότι το σούσι μετράει στην ελληνική αγορά, γιατί οι Λονδρέζοι θεωρούσαν ότι το σούσι είναι μια κατηγορία από μόνο του». Αυτό του Golden Hall, λοιπόν, είναι απ' τα πρώτα καταστήματα της αλυσίδας που το πρόσθεσε στο μενού του.

Φιλικότατο προσωπικό, τρως με περίπου 20€ το άτομο, και κάνουν και take away αν θες να χαρείς τα νουντλς σου στον καναπέ. Φιλικό, χαρούμενο, ένα απ' τα ωραία κηφισιώτικα στέκια που θα τιμήσουμε τα σαββατοκύριακα ή και μεσοβδόμαδα για μια «γιαπωνέζικη ρακή», όπως χαρακτήρισε κάποιος τα ζεστά σφηνάκια sake, που φτιάχνονται από ρύζι.
INFO: Κηφισιά, Κασσαβέτη 3, 210 8013100/ Golden Hall, Λ.Κηφισίας 37, 210 6836844/ wagamama.com.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.