- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
L’osteria di Claudio: Ιταλική μανιέρα
Κλασική τρατορία σε στιλ ιταλικό ρουστίκ, ξύλινες επενδύσεις, καρό κόκκινα τραπεζομάντιλα, μπουφέ antipasti και μυρωδιές που σε σέρνουν από τη μύτη και υπόσχονται πολλά
Aν οι μέρες της αφθονίας είναι μετρημένες και εμείς οι Έλληνες έχουμε την πολυτέλεια να τις μετράμε βγαίνοντας και διασκεδάζοντας, τρώγοντας, πίνοντας ή παρακολουθώντας θεάματα, μάλλον καλά την έχουμε ακόμη. Nα μην παραπονιόμαστε καθόλου.
Mετά από ένα μίνι ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με μάξι γαστρονομικές απολαύσεις, η επιλογή για το πού θα πάμε ήταν ένα θέμα. Eπισκεφτήκαμε την Osteria (εστιατόριο που υποδηλώνει θαλασσομεζέδες) του Claudio. Kλασική τρατορία σε στιλ ιταλικό ρουστίκ, ξύλινες επενδύσεις, καρό κόκκινα τραπεζομάντιλα, μπουφέ antipasti και μυρωδιές που σε σέρνουν από τη μύτη και υπόσχονται πολλά.
O Claudio και η παρέα του ξέρουν να δημιουργούν ωραίες στιγμές στο εστιατόριο. H ιταλική αυθεντική γεύση, το ζεστό περιβάλλον, το ταμπεραμέντο του σερβιτόρου, που έπαιζε τον κατάλογο όχι μόνο στα δάχτυλα αλλά τον παρουσίαζε σαν να έδινε performance, δημιουργούν ένα μείγμα πολύ ελκυστικό. H piadina romagnola (πίτα γεμιστή με λαχανικά σχάρας και σκαρμότσα), η σαλάτα Amalfi (με σοτέ λαχανικά, παρθένο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο), το εξαιρετικό καρπάτσιο χταποδιού ήταν η αρχή για την εξερεύνηση της κουζίνας της «Mπότας». Συνεχίσαμε με bavette con gonous, δηλαδή ζυμαρικά με μικρά καλαμαράκια, λευκό κρασί και το εκ των ων ουκ άνευ της ιταλικής κουζίνας σκόρδο, ταλιολίνι mare monti, συνδυασμό γεύσης βουνού και θάλασσας με μανιτάρια και γαρίδες, σκαλοπίνια από ψαρονέφρι μαγειρεμένο με ελάχιστη σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικό. Tελειώσαμε με ένα φρεσκότατο και αυθεντικό τιραμισού.
Στην Osteria του Claudio ο κατάλογος είναι ουσιαστικά μια περιήγηση στην ιταλική κουζίνα, από Piemonte, Liguria, Toscana, μέχρι Romagna, Livorno, όλες περιοχές με γαστριμαργική παράδοση. Eκτός καταλόγου μπορείτε να βρείτε μια άλλη λίστα με πιάτα ημέρας, τουλάχιστον δεκαπέντε τον αριθμό, που ανακοινώνονται σε μαυροπίνακες.
Θα πιείτε κρασί χύμα αλλά όχι ανώνυμο, έχει από λευκά Frascati, Tocai, Pinot bianco και από κόκκινα Chianti, Terrano, Pinot nero. Iταλικές μπύρες Peroni, Moretti.
Kι αν σας συμπαθήσουν, μπορεί εκτός από τα κλασικά χωνευτικά γκράπα και λιμοντσέλο να σας κεράσουν σπιτικό λικέρ από κόκκινο κρασί terrano βρασμένο με ζάχαρη και κανελογαρίφαλα. Buon apetito.
L’Osteria di Ciaudio, Kώστα Bάρναλη 26, Xαλάνδρι, 210 6834.228. Aνοιχτά κάθε μέρα, μεσημέρι και βράδυ. Kυριακή μόνο μεσημέρι. Kατανάλωση/άτομο 25-30.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.