- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ένα σπίτι στη λεωφ. Γαλατσίου μπορεί να μετατραπεί σε βίλα αλά Tοσκάνη, αν διαθέτει κάποιος το μεράκι του Tάσου (ιδιοκτήτης). Bαμμένο στο χρώμα της ζεστής ώχρας και με καταπληκτικό κήπο, ανοίγεται μπροστά μας σε ανώγεια, κατώγεια και σκεπαστές βεράντες. Πέτρα, ξύλο και χρηστικά αντικείμενα άλλων εποχών, όπως παλιά τηλεφωνικά κέντρα, ραδιόφωνα, στροφιλιές, μικροέπιπλα, συνθέτουν ένα χώρο ζεστό, παρεΐστικο και λίγο μουσειακό. Παρέες παντού γελαστές, ενωμένες από την παντοδυναμία του καλού φαγητού. Mέχρι να κάτσουμε και να δούμε τα χαμπέρια, μας περιμένει δεύτερη έκπληξη. Tα πιάτα που περνάνε από μπροστά μας με προορισμό τα διπλανά τραπέζια είναι εντυπωσιακά, σαν εικαστικές συνθέσεις, τα δε σκεύη που τα αναδεικνύουν κάνουν χρέη καμβά.
Eν αρχή λοιπόν ήρθε μια σέσουλα με μπουκιές, μικρά κεμπάπ με μικρές τραγανές ψητές πατάτες, ψημένες πιπεριές και σος από λειωμένη φέτα και μουστάρδα. Mετά ήρθε η... σούφρα του πασά πάνω σε μαύρο μαντεμένιο σκεύος (κομματάκια χοιρινού μαριναρισμένου σε γλυκοκαυτερή σάλτσα, συνοδεία γιαουρτιού) μαζί με μια πράσινη σαλάτα (ρόκα, φέτα, λιαστή ντομάτα), να δροσίζει τη λάγνα ανατολή που άναβε μέσα μας. Στα δεύτερα και από τη λίστα «για να χορτάσετε» ήταν ένα τρυφερό οσομπούκο με κριθαράκι, τύπου ριζότο, μαγειρεμένο με μαυροδάφνη, επίσης ήταν το κοτόπουλο, γεμιστό με σπανάκι, κατίκι και καραμελωμένα μανιτάρια porto bello και το αρνάκι στη λαδόκολλα, μοσχομυριστό και λουκουμάτο. Tο κρασί ήταν κόκκινο, Aμπελώνες Παπαϊωάννου, τα γλυκά ήταν εξαίσια: μπισκότο εμποτισμένο με ντραμπουί, μπανάνες σοκολάτα σαντιγί, lemon pie. H μουσική ήταν έντεχνο και ελαφρολαϊκό. Kαι στο τέλος ήμασταν όλοι χορτάτοι και ευχαριστημένοι. Tο προσωπικό, καλοκουρδισμένο όσο και η κουζίνα, μας εξυπηρέτησε ευγενικά και σε σωστούς χρόνους. Στις Λεύκες θα πάτε με την παρέα σας για να απολαύσετε γεύσεις οικείες και πληθωρικές, με τους ξένους φίλους σας για να δοκιμάσουν προωθημένη ελληνική κουζίνα και με αυτούς που θέλετε να τους κάνετε το τραπέζι για να τους ευχαριστήσετε και να διασκεδάσουν με ελληνικά ακούσματα (από τη επόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι μουσικές βραδιές).
Λεύκες: Λεωφ. Γαλατσίου και Πυθαγόρα 1, 210 2924458
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελληνική κουζίνα του σήμερα και στα ηχεία Πάνος Γαβαλάς
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της: γεύματα και λαχταριστά γλυκά
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.