- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στου Ψυρρή, παρά τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και τους στολισμούς, ο κόσμος ακόμα τρώει έξω λες κι είναι κατακαλόκαιρο – σαν Χριστούγεννα Αυστραλίας. Μουσικές μπερδεύονται και φτιάχνουν ατμόσφαιρα, που γίνεται πολύ πολύ ρομαντική όταν πλησιάζουμε στο Che Buenos Aires, το καινούργιο αργεντίνικο εστιατόριο της πόλης. O Τσε μαζί με την Eβίτα “wallmates” μοιράζονται τον τοίχο της εισόδου – μόνο έτσι θα μπορούσαν να συνυπάρχουν. Tangueros με το ανάλογο ντύσιμο και τα κατάλληλα παπούτσια ανεβαίνουν τη σκάλα για το δεύτερο όροφο. Όπως κάθε Τετάρτη και Κυριακή, άλλη μια βραδιά milonga (μάθημα tango και χορός) τούς περιμένει.
Στο ισόγειο, το μπαρ αλά Λατινική Αμερική. Μεγάλη κάβα, μεγάλη μπάρα, πολυτέλεια κι ατμόσφαιρα. Κόκκινοι βαμμένοι τοίχοι γεμάτοι κρασιά αργεντίνικα, χιλιάνικα, βραζιλιάνικα, ιταλικά, εφεδρείες για ένα κέφι που όλο πάθος και ρομάντζα διαδραματίζεται κάθε βράδυ στο παλιό αναστυλωμένο σπίτι. Merlot, Syrah, Malbec, Barbera από κόκκινα, και Torrontes, Semillon Chardonay και Sevignon Blanc από λευκά, άψογοι συνοδοί για το κρεατοφιλικό μενού. Ημίφως, λάτιν παθιασμένα τραγούδια, κεριά παντού. Διακόσμηση σε στιλ πάμπας, καθρέφτες, χρώμα κόκκινο, σκηνές με άλογα, καμτσίκια και αναβολείς φέρνουν την Αργεντινή στην Ελλάδα.
Στο άλλο δωμάτιο του ισογείου βλέπουμε στο αίθριο τις σούβλες (σε λίγο καιρό θα πάρουν κι αυτές «τα όπλα», για πιο αυθεντικά ψησίματα) και σαν να μας καλούν οι σειρήνες του tango ανεβαίνουμε κι εμείς στο δεύτερο όροφο. Είπαμε, βραδιά milοnga. Chick to chick, body to body, ηδυπαθή ζευγάρια κυκλώνουν εαυτούς σε παθιασμένες δυάδες.
Η κουζίνα του Che Buenos Aires βασίζεται στο αργεντίνικο κρέας φτιαγμένο με διάφορους τρόπους. Cazuelas, που σημαίνει της γάστρας, carnes rellenas, κρέατα γεμιστά και parillas της σχάρας. Εκτός από τα κρέατα υπάρχουν πάστες, ριζότι και νιόκι, φαγητά που ενσωματώθηκαν στην κουζίνα της Αργεντινής φερμένα από τους Ιταλούς μετανάστες.
Δοκιμάσαμε τις empanadas (πιτάκια με διάφορα μέσα), από σαλάτες πήραμε την Che με ανάμεικτα λαχανικά και σος αβοκάντο και την Pampa με φύλλα ρόκας, ποικιλία μανιταριών, σουσάμι και μπουκιές έμενταλ. Συνεχίσαμε με τα περίφημα κρέατα Αργεντινής. Tα lomos, φιλέτα γάλακτος, που ήταν πράγματι τρυφερά, τα παραγγείλαμε σε δύο εκδοχές: με σος από σάλτσα κρασιού Malbec, μυρωδικά, ψητές πατάτες και σάουερ κριμ, καθώς και με Malbec και μύρτιλα. Πήραμε και ραβιόλια με ρικότα, καρύδια και πέστο, που μας άρεσαν. Τελειώσαμε με ένα ζεστό brownie με παγωτό. Φεύγοντας ρίχναμε κλεφτές ματιές με ζήλεια στους tangueros, ενώ ο Astor Piazzola μάς χάιδευε τα αυτιά.
Che Buenos Aires, Αγ. Δημητρίου 13, Ψυρρή, 210 3239.063, κοντά μας και στο Κολωνάκι, ονόματι Al Passo (by Che Buenos Aires), Σίνα 21.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.