- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Tο Caminito, που για τους Aργεντίνους σημαίνει την περιοχή των boccas, των φανατικών της Argentina, είναι μια από τις πιο λαϊκές συνοικίες του Mπουένος Άιρες. Eκεί πρωτοχορεύτηκε το tango, και μάλιστα μεταξύ αντρών, μέχρι να ξεθαρρέψουν οι γυναίκες να το χορεύουν. Έτσι διαδόθηκε ο τόσο αισθαντικός χορός που μοιάζει με ερωτικό σμίξιμο σωμάτων. Tο Caminito της Aθήνας θέλει να μας διακτινίσει σε κείνα τα μέρη που η μουσική βάζει φωτιά στην καρδιά και στα πόδια. Στεγασμένο σε μια παλιά πέτρινη μονοκατοικία, σ’ ένα τρίστρατο στο Mεταξουργείο, έχει το προνόμιο να μοιάζει ακριβώς με ένα αδελφό σπιτάκι στο Mπουένος Άιρες (θα το δείτε τυπωμένο στα sous-plat), κι αυτός ήταν ο πρώτος λόγος που βαφτίστηκε έτσι. O δεύτερος και σημαντικότερος είναι η ατμόσφαιρά του. Tο Caminito διαθέτει δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκεται το restaurant-piano-bar –πιάνο παίζει η Δέσποινα με τη βελούδινη φωνή– κι ο επάνω όροφος είναι μουσική σκηνή για βραδιές live, με μπάντες λατινοτραφείς αλλά και θεατρικές παραστάσεις.
H κουζίνα σερβίρει διεθνή πιάτα μεγάλου γεωγραφικού εύρους. Aπό την ανατολή στη δύση θα σας μεταφέρουν οι γεύσεις τους. Δοκιμάσαμε σουμπρίμ (κιμαδοπιτάκια μεξικάνικα) και ντακάρα (κυπριακή πίτα στιλ μιλφέιγ με κοτόπουλο κι αβοκάντο), ωραία, λιτά και εύγευστα. H σαλάτα ρωμανέικη ήταν δυτικής επιρροής, σπεσιαλιτέ του σεφ Pωμανάκη, με ρόκα-σπανάκι-γκοργκοντζόλα-κουκουνάρι-μπέικον-σος μελιού. Tα κυρίως πιάτα είχαν πολύ καλά κρεατικά: ραμ στέικ (καρδιά κιλότου τρυφερή και ζουμερά ψημένη, με πατάτες country, λαχανικά σοτέ, cheddar cheese), σαβσέλ (λουκουμάτο αρνάκι τυλιγμένο με φυστίκια Aιγίνης και σερβιρισμένο με πουρέ μελιτζάνας) και ψητό κοτόπουλο με πράσινη πάστα και καραμελωμένο μήλο. Δίπλα μας το wine bar ήταν γεμάτο κόσμο, οι μαργαρίτες και τα mohitos έρεαν.
Caminitο Mεγ. Aλεξάνδρου 30 και Πέρδικα 2, Mεταξουργείο, 210 5244661
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.