- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στο Okupa με τα χίλια πρόσωπα για νόστιμα πιάτα και μουσικές από βινύλιο
Ένας αντισυμβατικός πολυχώρος στου Ψυρρή
Okupa: στου Ψυρρή άνοιξε πριν λίγους μήνες ένα χώρος με πολλές και ωραίες δραστηριότητες
Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο μέρος στην Αθήνα που να φέρνει τόσο κοντά τους κατοίκους με τους επισκέπτες της πόλης. Το καινούργιο Okupa του Τζορτζ Μπατρούνι, εκεί κάτω στην πολύχρωμη γειτονιά του Ψυρρή δεν είναι μόνο ξενοδοχείο. Είναι και εστιατόριο, bar, working space, δανειστική βιβλιοθήκη, ένας χώρος όπου μπορείς να κάνεις μαθήματα yoga, να συμμετάσχεις σε δημιουργικά εργαστήρια, να ακούσεις μουσική, πάνω απ’ όλα ένας πολυχώρος όπου άνθρωποι και ιδέες κυκλοφορούν ελεύθερα.
Okupa: ένας δημιουργικός πολυχώρος στου Ψυρρή
Το Okupa πήρε το όνομα του από το ισπανικό ρήμα “ocupar” που σημαίνει «καταλαμβάνω». Και πράγματι ήρθε με φόρα να κατακτήσει την Αθήνα δημιουργώντας έναν πραγματικό πολυχώρο ανοιχτό σε όλους και στα πάντα. Το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει είναι το υπέροχο design. Πορτοκαλί καναπέδες, λιτές γραμμές, κατακόκκινα πλακάκια να τυλίγουν το μπαρ, έπιπλα «φερμένα» από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Ύστερα είναι και η μουσική. Στο Okupa Kitchen & Listening Bar ο καθαρός, υψηλής ποιότητας ήχος βασίζεται -κυρίως- στο βινύλιο κι είναι μοναδικός. Έχε το Shazam πρόχειρο, θα το χρειαστείς.
Το μενού στο Okupa Kitchen & Listening Bar
Στο Okupa θα βρεις πάντα κάτι διαφορετικό να κάνεις, ανάλογα με τη στιγμή που βρίσκεσαι εδώ. Στο κομμάτι που αφορά το φαγητό, η μέρα αρχίζει με πλούσια πρωινά και δημιουργικό brunch συνεχίζει με ένα μεσημεριανό που σε γεμίζει ενέργεια και καταλήγει σε ένα ατμοσφαιρικό δείπνο. Το μενού βασίζεται στην εποχικότητα και διαλέγει πρώτες ύλες από τοπικούς, κυρίως, παραγωγούς για να δημιουργήσει ένα νόστιμο ταξίδι με μπόλικες επιρροές από την Ισπανία. Έτσι, θα δοκιμάσεις πιάτα όπως μια υπέροχη σαλάτα με χαλούμι και freekeh (δημητριακό που συγκαταλέγεται στα superfoods), ένα διαφορετικό burger με καβούρι και μαγιονέζα chipotle, αλλά και τις ήδη διάσημες κροκέτες από μοσχαρίσια μάγουλα.
Συνοδεύεις το γεύμα σου πίνοντας σπιτικά αναψυκτικά (δοκίμασε τη λεμονάδα) ή signature cocktails (όπως μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του bloody mary με τη χαρακτηριστική καπνιστή γεύση του mezcal). Όσο για τη μουσική υπόκρουση αυτή είναι άλλο τεράστιο κεφάλαιο. Το soundtrack του Okupa βασίζεται στο βινύλιο και δεν είναι λίγα τα μουσικά sessions που διοργανώνονται μέσα στην εβδομάδα. Προτίμησέ το κάποιο από τα πρώτα βράδια της άνοιξης, τώρα που η μουσική ανεβαίνει, τα φώτα χαμηλώνουν και ο κήπος του Okupa χωράει έναστρες νύχτες.
Ψαρομηλίγκου 9, Ψυρρή, 211 0109999, www.okupa.com, Fb: Okupa, Instagram: @okupa.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.