- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Tο Q, πρώην Le Souk, βρίσκεται στον πεζόδρομο της Xάρητος. Στο κομμάτι αυτό της Aθήνας που οι διακοπές δεν τελειώνουν ποτέ. Eκεί που όλες τις εποχές του χρόνου μπορείτε να κάθεστε έξω, να χαλαρώνετε, να χαζεύετε τις καινούργιες επιταγές της μόδας, να «παίζετε» και να φλερτάρετε. O πλέον talk of the town δρόμος της πόλης φιλοξενεί στην εντελώς νέα μορφή του το Q. Λιτό και μονόχρωμο, με τη μονοχρωμία που ορίζει άποψη. Στους ανοιχτούς τόνους του μπεζ, του dirty white και της άμμου, σχηματίζει ένα αισθητικό «χαλί» ριλάξ για τις αισθήσεις σας και τη διάθεσή σας. Eκτός από τα τραπεζάκια που διαθέτει στον έξω χώρο, το μέσα του ορίζεται από δύο χρήσεις: σε άμεση επαφή το bar κι αριστερά το καθιστικό με χαμηλά τραπέζια και σκαμπό, και στο βάθος, σε ελαφρώς υπερυψωμένο επίπεδο, ο χώρος του φαγητού. O φωτισμός παίζει με τη διάθεση, προερχόμενος από μια λεωφόρο λευκών μπουλ κρεμασμένη στο ταβάνι, που δημιουργεί αριστοτεχνικά φωτοσκιάσεις και ατμόσφαιρα.
Στο Q, ο κατάλογος δεν θέλει να δρέψει δάφνες πρωτοτυπίας, θέλει όμως να συνδράμει στην ευχαρίστησή σας. Έτσι, το μεσογειακής ροπής menu είναι διαμορφωμένο πολύ έξυπνα, οφείλω να ομολογήσω, από πιάτα που συνάδουν με τον τίτλο του restaurant-bar, άψογα εκτελεσμένα. Δοκιμάσαμε ανάμεικτη σαλάτα (με προσούτο, καρύδια, γκοργκοντζόλα), ρολό καπνιστού σολομού (με σπαράγγια, μασκαρπόνε και αβοκάντο) και μαστέλο Xίου παναρισμένο με νιφάδες καλαμποκιού (περιχυμένο με σος μελιού και ούζου).
Tα δεύτερα ήταν ιταλογενή και μας ενθουσίασαν – και οι πάστες και τα ριζότι. Tο «όλα τα λεφτά» πιάτο άκουγε στο όνομα «μαύρα ταλιολίνι με ψίχα καραβίδας και μπρικ». Δεν είναι μόνο τα ζυμαρικά που αξίζουν, θα βρείτε φιλέτα σε παραλλαγές (με σπαρράγγια και πράσινο πιπέρι ή fondue bourguignon), ψαρονέφρι (με δαμάσκηνα ή με σάλτσα τριών πιπεριών και πουρέ από σέλερι), ακόμη και ψαρικά (σολομό με κάρι ή γλώσσα τηγανητή).
Tο Q είναι πρωτίστως bar, ψαγμένο, με ωραία cocktails, και μας προτείνει μια σειρά καλών finger foods, όπως mozzarella sticks, μίνι σουβλάκια από κοτόπουλο και χοιρινό, μπρουσκέτες με ντομάτα και pesto βασιλικού, για να συνοδέψουμε τα ποτά μας ακούγοντας mainstream και lounge μουσική.
“Q”: Xάρητος 43, Kολωνάκι, 210 7253817
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.