- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
A! Φθινόπωρο… Μια από τις τελευταίες αθηναϊκές βραδιές που μπορείς ακόμη να κάτσεις έξω, η παρέα –κάθε τέτοια εποχή σε στιγμές αναπόλησης αλλά και δυναμικών νέων προγραμματικών δηλώσεων– διάλεξε Balthazar με απίστευτη για τα δεδομένα της ομοψυχία. Το Balthazar δεν είναι από μόνο του νοσταλγικό. Αντίθετα, κάθε φορά που πάω είναι πιο φρέσκο, πιο λαμπερό, πολυτελές και μαζί χύμα, καινούργιο και μαζί αγαπησιάρικα «παλιό».
Προχτές κάτσαμε στον υπέροχο κήπο του, καναπέδες και μαξιλάρια και φώτα και μια πράσινη βροχή από κρόσσια απέναντι στο μπαρ, και λουλούδια και πρασινάδες και κόσμος πολύς που μπαινόβγαινε φρέσκος και λουλουδιαστός επίσης, α, όλα κι όλα, η διάθεση δεν λείπει ποτέ στο Balthazar ούτε κι από τους θαμώνες. Ξεκινήσαμε με κοκτέιλς, γρήγορα περάσαμε στα κρασιά και το φαγητό, σαλάτες με προσούτο και μοτσαρέλες, γαύροι μαρινάτοι και όχι μόνο, κεφτεδάκια με πατατούλες και άλλα ορεκτικά ων ουκ έστιν αριθμός. Συνεχίσαμε με ωραιότατα κυρίως, η σφυρίδα μου είχε λιαστές ντομάτες και κάτι χορταράκια, κι έμοιαζε πολύ δημιουργική, ο Γιώργος Τσιακτσίρας, σεφ για χρόνια εδώ, «πειράζει» και «δημιουργεί» τόσο όσο μ’ αρέσει και δεν με εκνευρίζει.
Έπιασε μια βροχή τρελή αλλά δεν έκανε καθόλου κρύο, ο κόσμος όλος κι εμείς μαζί ρομαντζάραμε και το γυρίσαμε και πάλι στα κοκτέιλς, αναπόφευκτα μιλήσαμε και για το χειμερινό χώρο – ανοίγει σήμερα Πέμπτη 9 του μηνός και σύνθημα όλο το χειμώνα έχει το “keep on rocking”. Μέσα, τις έχουν όπως κάθε χρόνο κάνει τις αλλαγές τους, καινούργιες ταπετσαρίες, πολυέλαιοι και μπαρόκ φωτιστικά, πολλά πολλά εικαστικά και πίνακες γνωστών Ελλήνων ζωγράφων και άλλα ωραία της decoration. Α! κι ένα καινούργιο μπαρ στη μέχρι τώρα άδεια σάλα της εισόδου με καναπέδες, ανάκλιντρα και εγκατάσταση από την οροφή οπτικών ινών. Και μενού πάλι μεσογειακό με αρκετή από Ιταλία. Και τιμές φρέσκιες κι αυτές και προσαρμοσμένες στα φετινά στενάχωρα δεδομένα.
Τις Πέμπτες, μην ξεχάσω τα τρομερά πάρτι που διοργανώνει ο Μάικ με rock, funky, μαύρο soul και γλέντια μέχρι το πρωί.
Φύγαμε όταν η βροχή είχε από ώρα στεγνώσει, στην πόρτα ο Θανάσης, 20 χρόνια χαιρετιόμαστε με κλίση κεφαλιού, ακόμη δεν λέει να βαρεθεί κανείς από τους δυο μας.
BALTHAZAR, Τσόχα 27 και Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, 210 6441.215
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.