Μας αρέσουν τα ζυμαρικά, πώς να το κάνουμε; Σε όλες τις εκδοχές, τα μήκη και τα πλάτη τους. Ήταν αδιανόητο λοιπόν, να πέσει το μάτι μας στο κατακίτρινο και κατακαίνουργιο Giallo στο Χαλάνδρι και να μην σταματήσουμε για (τουλάχιστον) μία δοκιμή.

Γωνιακό, λιλιπούτειο, χρωματιστό και πεντακάθαρο, περνάει το πρώτο τεστ με άριστα. Ασπρόμαυρο πλακάκι, ανοιχτή κουζίνα για να παίρνεις μάτι τους σεφ, δύο μόλις τραπεζάκια μέσα (έχει όμως πολλά περισσότερα στον πεζόδρομο απ’ έξω) και άλλους δυο μεγάλους πάγκους-μπάρες, ο ένας με θέα την κουζίνα και ο άλλος μπροστά από τη μεγάλη τζαμαρία. Στο ταβάνι κρέμονται δεκάδες φωτιστικά, το καθένα και σε διαφορετικό στιλ και μου θυμίζουν το ωραίο στενάκι (οδός Πιττάκη, αν θυμάμαι καλά) στου Ψυρρή.

Το Giallo (κίτρινο), έχει- δεν έχει μια εβδομάδα που άνοιξε στη γωνία του πεζόδρομου της Θουκιδίδου. Απ’ έξω έχει χρώμα καναρινί (εξού και το όνομα), παραπέμποντας στο ζεστό ταμπεραμέντο των Ιταλών, και μέσα έχει μάγειρες σπιρτόζους που σου φτιάχνουν λίγα αλλά καλά. Ωραίες προτάσεις είναι το Spaghetti Sicilia (με φρέσκια τομάτα, σκόρδο, αντσούγιες και δυόσμο), οι παπαρδέλες Ragu (με μοσχαράκι γάλακτος, φρέσκια ντομάτα και θυμάρι), το Strigolone (με salsiccia, δηλαδή λουκάνικο και μαύρη τρούφα), η πίτσα Salmone (με καπνιστό σολομό και ρικότα) και η Piccante (με spianata και τοματίνια). Τις τιμές τις υπολογίζω πάνω-κάτω μέχρι €15/άτομο, ενώ πέφτουν και άλλο στον κατάλογο του delivery (ναι, έχει και από αυτό).
Εγώ δοκίμασα νιόκι με κοτόπουλο, μανιτάρια, σκόρδο και λευκό κρασί. Ήταν ωραίο, μυρωδάτο, είχε μπόλικο σκορδάκι και μια τόση δα καυτερή πινελιά, που σύμφωνα με τoν Σαφέτ (σεφ του Giallo) πρέπει πάντα να υπάρχει σε ένα πιάτο ζυμαρικών.
Γλυκάκια δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά δείξτε έλεος, σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Επίσης σύντομα θα πάρει τη θέση της στην κουζίνα και μια καφετιέρα για «γρήγορο» espresso.

Με δυο λόγια μας άρεσε, αν και έχει όλα τα φόντα (και το ταλέντο) να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα. Πάντως έτσι μικρό και χαριτωμένο που είναι (βρίσκεται και σε ωραίο σημείο), σίγουρα είναι μια δελεαστική πρόταση για ιταλικό γεύμα, αν βρεθείτε προς τα βόρεια.
Αγίας Παρασκευής 10& Θουκιδίδου, Χαλάνδρι, 210 6853343
ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY
INFO
Λιλιπούτειο και σε προνομιακή θέση, σερβίρει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που αρέσουν σε όλους. Έχει ωραίες προτάσεις σε ζυμαρικά και πίτσα, (όλα μαγειρεύονται μπροστά στα μάτια σου) και σεφ που ετοιμάζουν την παραγγελία σου στο πι και φι. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα €15 το άτομο, ενώ πέφτουν και άλλο στον κατάλογο του delivery.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.