Resto

Vegan εκπλήξεις από το Rosebud

Οι vegetarian του Κολωνακίου βρήκαν το στέκι τους

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86760-174836.jpg

«Rosebud» είναι η λέξη κλειδί που κρύβει το μυστικό όλης της – για πολλούς καλύτερης στην ιστορία του κινηματογράφου- ταινίας, «Ο Πολίτης Κέιν» με τον Όρσον Γουέλες.

Από το 2001 όμως, το Rosebud έγινε και μία αγαπημένη λέξη για όσους κυκλοφορούμε στο κέντρο της Αθήνας. Την εποχή που η Σκουφά άρχιζε να γίνεται η νέα δημοφιλής βόλτα που ενώνει το Κολωνάκι με τα Εξάρχεια, στο νούμερο 42 – γωνία με Ομήρου 60, εμφανίστηκε το στέκι Rosebud, δημοφιλές λόγω θέσης και του τρίπτυχου που προσέφερε: καφέ - φαγητό – ποτό, μέσα σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα.

n

Σαλάτα με φακές, αβοκάντο, καλαμπόκι και λαχανικά με lime και κόλιανδρο

Το 2012 το μαγαζί επεκτάθηκε και δημιούργησε ένα καθαρόαιμο εστιατόριο στον 1ο όροφο, με μοντέρνα, νόστιμη κουζίνα και πάντα με pop διακόσμηση και αναφορές που μοιάζουν προσωπικές, εικόνες από κόμικς, μουσική και κινηματογράφο. Κυριαρχούν τα μοβ/ μπλε/ βαθύ πορτοκαλί χρώματα και οι τεράστιες σελίδες από κόμικ του Τεν-Τεν στους τοίχους. Το εστιατόριο κατά καιρούς, μάλιστα, φιλοξενεί και συναυλίες, εκδηλώσεις ή πριβέ πάρτι, κρατώντας τον δείκτη-fun του μαγαζιού σε υψηλό επίπεδο.

Τώρα το Rosebud κάνει μία νέα στροφή στη resto πλευρά του, ακολουθώντας την εποχή και τις ανάγκες της. Μέσα σε μία πληθώρα neo-σουβλακερί και στιλάτων ντελιβεράδικων που κυριαρχούν στο κέντρο, η κουζίνα του Rosebud γίνεται vegetarian και ακόμη και vegan, διατηρώντας τη νοστιμιά αλλά και τις οικονομικές τιμές της.

n

Κίτρινο κάρυ Ταϊλάνδης με λαχανικά και όσπρια ,μαγειρεμένα σε γλυκόξινη σάλτσα με ρύζι μπασμάτι

Το νέο μενού του Rosebud περιλαμβάνει εκπλήξεις όπως ο νοστιμότατος μουσακάς με λαχανικά και κιμά από βιολογική σόγια, εξαιρετική vegan πίτσα με μανιτάρια και ρόκα και πίτα με γύρο από βιολογική σόγια. Επίσης γιουβετσάκι μαγειρεμένο σε πήλινο, με μανιτάρια πλευρώτους, μελιτζάνες και τυρί. Το hotdog έχει χειροποίητο λουκάνικο από ποικιλία μανιταριών με φάβα και vegan μαγιονέζα, ενώ νοστιμότατο είναι και το σπαγγέτι με τρούφα όπως και το κίτρινο κάρυ Ταϊλάνδης (αυθεντική συνταγή) με λαχανικά και όσπρια μαγειρεμένα σε γλυκόξινη σάλτσα κουρκουμά (τουρμερίκ) σερβιρισμένο με ρύζι jasmine. Ακόμα, ενδιαφέρουσες σαλάτες με συνδυασμούς βοτάνων, σπόρων και μπαχαρικών, αρώματα του δάσους αλλά και από Μεξικό.

n

Σπαγγέτι με τρούφα

Τα γεύματα παρασκευάζονται όλα αποκλειστικά στην κουζίνα του εστιατορίου και δεν είναι προπαρασκευασμένα ή κατεψυγμένα. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ €5 και €9 για κάθε πιάτο. Επίσης γίνονται δεκτές και παραγγελίες για διανομή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Σκουφά 42& Ομήρου 60, Κολωνάκι – τηλ. 2103392370 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.