- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Ντύλαν», το νέο «μικρό» της Κυψέλης έχει comfort πιάτα και ροκ καρδιά
Στο καινούργιο spot της Κυψέλης για νόστιμο και προσεγμένο φαγητό ενώ «πίσω» παίζει ροκ
Ντύλαν: Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης το νέο στέκι τραβάει το μάτι των Κυψελιωτών
Η multi culti γειτονιά της Κυψέλης έχει καλωσορίσει πολύ ωραία spots το τελευταίο διάστημα (όπως το “Lisa”, το «Έπρεπε», το “Santo Belto”) και τώρα ήρθε η ώρα να μας κλέψει την καρδιά το «Ντύλαν», η τελευταία προσθήκη που προσφέρει απλό και νόστιμο φαγητό με μια πιο fine dining πινελιά και ωραία κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα.
Ο Βαγγέλης Βέης έχει περάσει από αρκετές βραβευμένες με αστέρι Michelin κουζίνες υψηλής γαστρονομίας, (Hytra, Soil, Herve), πριν πάρει την απόφαση να φτιάξει μαζί με τη σύντροφο του Βιργινία Χριστοφορίδη τον δικό του χώρο. Το «Ντύλαν», το νέο του εστιατόριο απέχει αρκετά από την προηγούμενη εμπειρία του στις μεγάλες κουζίνες, είναι όμως ό,τι πιο κοντινό και οικείο στον ίδιο. «Ήθελα να ακούγεται η μουσική που ακούω όταν μαγειρεύω, όχι άλλο ένα εστιατόριο που ακούς lounge» λέει ο Βαγγέλης, φανατικός «ροκάς» -εδώ να σας πω πως στην ταμπέλα είναι ζωγραφισμένο το πορτρέτο του Bob Dylan. «Η μουσική ήταν ο πρώτος μου έρωτας και μετά ήρθε η μαγειρική» λέει, «οπότε εδώ ήθελα να συνδυάσω και τα δύο. Είναι σαν να έφερα το σπίτι μου στο μαγαζί». Ο ίδιος είχε από πάντα την ιδέα να δημιουργήσει έναν τέτοιο χώρο κι αφού βρήκε το σημείο, το project πήρε μπρος από μόνο του. Έψαξε και σε άλλες περιοχές του κέντρου, αλλά τελικά η Κυψέλη και η ιστορία της ήταν η μόνη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τα όνειρά του.
Το εστιατόριο δεν το λες μεγάλο (προσωπικά πολύ ενθουσιάστηκα με αυτό). Μικρό, ζεστό και φιλόξενο, ένα μαγαζί «της γειτονιάς» αλλά εκλεπτυσμένο, ένα μέρος που μπορείς να απολαύσεις καλό και νόστιμο φαγητό «…ακόμη και στον πεζόδρομο». Το «Ντύλαν», μάλιστα, παρότι άνοιξε μόλις πριν δυο μήνες, έχει ήδη την τακτική του πελατεία και τραπέζι τελευταία στιγμή -πίστεψε με- δεν παίζει να βρεις. Κάποια τραπέζια έξω με θέα τον πεζόδρομο και μέσα το …piece de resistance ένα μεγάλο τραπέζι-μπάρα γύρω από την ανοιχτή κουζίνα στο οποίο ο σεφ σερβίρει ο ίδιος τους καλεσμένους του. H διακόσμηση, μαθαίνω, είναι επιμελημένη από δυο φίλες του Βαγγέλη, την Ρούλα και τη Μαριάννα από τους Mscape Architects. Το στήσιμο θυμίζει μπαρ, με κιθάρες του Βαγγέλη στολισμένες στον τοίχο, ενώ μπορείς εύκολα να πιάσεις κουβέντα με τους διπλανούς σου αλλά και με τον ίδιο τον σεφ. Όταν ανοίξει ο καιρός, η Βιργινία και ο Βαγγέλης σκοπεύουν να βγάλουν την πόρτα και να γίνει ολόκληρο το μαγαζί μια μεγάλη παρέα που να πιάνει όλο τον πεζόδρομο, ιδέα που βρίσκω έξυπνη και κάπως ρομαντική.
Τα πιάτα είναι μικρά σε μέγεθος, κι όμως αρκετά για να τα μοιραζόμαστε μεταξύ μας. Κι αυτό εξάλλου ήταν στόχος του σεφ: να γίνεται όλο το μαγαζί μια παρέα και οικείο σαν να τρως στο σπίτι σου, ιδέα βασισμένη στα ελληνικά τραπεζώματα. Παρέκαμψα τον μπακαλιάρο ραγού (που μαθαίνω πως είναι το best seller του Ντύλαν) και δοκίμασα την ημίπαστη παλαμίδα με ταραμά και λάδι με παντζάρι, ρόδι και γουλί, δροσερό και ισορροπημένο. Ταίριαζε τρομερά με το ζεστό προζυμένιο ψωμάκι (η πιο νόστιμη παπάρα!) που σερβίρεται με ζεστό βούτυρο και μια γκρεμολάτα με πίκλες. Λίγο μετά ήρθε και το πιάτο με τη σελινόριζα, φρέσκο και ελαφρύ, με πιο γήινες γεύσεις από μανιτάρια και κάσιους, που ωραιότατα τις έδενε όλες ένα μελάτο αυγό. Το πιο νόστιμο για εμένα ήταν το αρνάκι sous vide, σιγομαγειρεμένο μέχρι να γίνει λουκούμι, με πουρέ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, πιπεριά και άιβαρ (πάστα από κόκκινη πιπεριά, σκόρδο και μελιτζάνα). Πρώτη φορά που το δοκίμασα, αλλά παράλληλα τρομερά οικεία γεύση, σαν να το είχα ξαναφάει. «Το φαγητό είναι αναμνήσεις, ή μπορεί να σου δημιουργήσει τώρα μια ανάμνηση» μου λένε ο σεφ και η Βιργινία.
Το μενού αλλάζει κάθε μήνα, ανάλογα με το τι προσφέρεται εκείνη την εποχή. Αυτή την περίοδο βρίσκουμε τη σαλάτα με καρότο, μανταρίνι, εστραγκόν και αρσενικό Νάξου, το φημισμένο ραγού μπακαλιάρου και το χωριάτικο λουκάνικο με πατάτες και καπνιστή σάλτσα ντομάτας. Όλος ο κατάλογος συνδυάζεται με μια καλά επιμελημένη λίστα κρασιών του ελληνικού terroir, με έμφαση στους εκλεκτούς αμπελώνες της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.
Το «Ντύλαν» το βρίσκουμε ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί για καφέ ή κάποιο ποτό, οι ώρες κυλούν με μικρούς μεζέδες που ξεγελούν την πείνα και κουβέντες με φίλους στον ωραίο πεζόδρομο, αργότερα το μεσημέρι αρχίζει να σερβίρεται το κύριο μενού.
Σε μια Κυψέλη που έχει πάρει τελευταία τα πολύ πάνω της, το «Ντύλαν» στέκεται περήφανα δίπλα στα υπόλοιπα χοτ στέκια που έχουν ξεφυτρώσει στη γειτονιά. Μια όμορφη όσο και πολύ νόστιμη προσθήκη που μπήκε δυναμικά στον χάρτη της περιοχής, με προσωπικότητα και ανεπιτήδευτα cool χαρακτήρα.
Αγίας Ζώνης 38, 210866 8899, Τρίτη- Σάββατο 10:00- 1:00 και Κυριακή 10:00- 18:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.