- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
The Lemon Tree and Co., στο νέο εστιατόριο της Βούλας τρως πάνω στη θάλασσα
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
The Lemon Tree and Co.: το νέο beach restaurant της Βούλας
Κοιτάς τον ήλιο που βουτάει στην ίδια θάλασσα που πριν λίγα λεπτά κολυμπούσες και εσύ. Βυθίζεις τα δάχτυλα των ποδιών λίγο πιο βαθιά στην άμμο και πίνεις μια γουλιά από ένα δροσερό cocktail. Θα μπορούσες να βρίσκεσαι στις Κυκλάδες, στην πραγματικότητα όμως είσαι στο νησί της Αθήνας, καθισμένος στη σκιά μιας γαστρονομικής… λεμονιάς, και σε λίγο θα δοκιμάσεις ένα μενού από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Αυτά συμβαίνουν στο The Lemon Tree and Co., το νέο εστιατόριο στην παραλία της Βούλας.
The Lemon Tree and Co., το νέο εστιατόριο της Βούλας βρίσκεται πάνω στη θάλασσα
Το Lemon Tree and Co. ανήκει στο ζεύγος Mirette Aly και Ahmed Hanafi, με καταγωγή από την Αίγυπτο. Η Mirette είναι διάσημη και βραβευμένη σεφ στη χώρα της, ενώ ο Ahmed είναι γνωστός επιχειρηματίας στην Αίγυπτο. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει -μεταξύ άλλων- και το διεθνές brand The Lemon Tree & Co. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι: «Η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο, καθώς μοιράζεται κοινά στοιχεία με την Αίγυπτο στην ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη, την κουζίνα και την ιδιοσυγκρασία. Στην καρδιά της Αθήνας, με τις αμμουδιές της και τη διαχρονική γοητεία της, με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου, βρήκαμε τον καμβά μας - μια παρθένα ακτογραμμή που προοριζόταν να γίνει το καταφύγιο της φινέτσας και της γαλήνης μας».
Το The Lemon Tree & Co. έχει για σύμβολο τη λεμονιά. Ρωτάμε τη Mirette Aly και τον Ahmed Hanafi γιατί συμβαίνει αυτό κι εκείνοι απαντούν: «Η εικόνα της λεμονιάς στο κέντρο κάθε χώρου συμβολίζει τη φιλοξενία, τη συγκέντρωση και την αλληλεπίδραση, ενώ παράλληλα καλεί τους επισκέπτες να επαναπροσδιορίσουν τις έννοιες της ψυχαγωγίας και της απόλαυσης». Άλλωστε, όλη η φιλοσοφία του brand βασίζεται σε οικογενειακές αξίες. «Στην κουζίνα μας, η παράδοση τιμάται με τη χρήση τοπικών, εποχιακών υλικών, και πάντα φροντίζουμε να δώσουμε έμφαση στη βιωσιμότητα και στην αυθεντικότητα».
Για την προσαρμογή του εστιατορίου στα αθηναϊκά δεδομένα, η Mirette Aly συνεργάστηκε με τον πολυβραβευμένο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεσογειακό μενού με ασιατικές πινελιές, φρέσκα υλικά και αρκετές raw επιλογές.
Με θέα όλο το μπλε του κόσμου θα δοκιμάσεις πιάτα όπως τα Χτένια καρπάτσιο με τηγανιτό κρίταμο, μαριναρισμένο αγγούρι, σταφύλι, τσίλι και κόλιανδρο, το καρπάτσιο γαρίδας, τις ψητές καραβίδες με σιγομαγειρεμένα ρεβίθια και φιστικοβούτυρο, Udon (πλατιά νουντλς) με μοσχαρίσιο ταρτάρ, αλλά και αστακό… κεμπάπ (!) με μαγιονέζα, βανίλια και σπιτική Sriracha βατόμουρο. Θα συνοδεύσεις το γεύμα σου με κάποιο κρασί από την άκρως ενημερωμένη wine list του εστιατόριο ή με κάποιο ιντριγκαδόρικο cocktail. Εδώ αξίζει να κάνουμε μία παρένθεση για να πούμε πως ούτε η μπάρα έχει αφεθεί σε τυχαία χέρια, μια που την cocktail list έχει επιμεληθεί η ομάδα του The Bar in Front of the Bar, του δημοφιλούς bar στο στενό της Πετράκη.
Όλα αυτά σερβίρονται στη σχεδόν υπαίθρια σάλα του The Lemon Tree, όπου κυριαρχούν τα φυσικά υλικά. Ξύλο, πέτρα, γήινες αποχρώσεις, τα φυτά της Μεσογείου και απόλυτα ξεχωριστή διακόσμηση, αφού τα πάντα προέρχονται από το in house design studio της Lemon Tree& Co.
Υ.Γ. Αν δεν θες να κουνηθείς στιγμή από την ξαπλώστρα σου, μπορείς κάλλιστα να μην το κάνεις μια που υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο μενού για την παραλία.
Λεωφόρος Αλκυονιδών 4, Βούλα, 210 2205769, Instagram: @thelemontreeandco
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και για άλλα πολλά νόστιμα που συμβαίνουν στο ωραίο ιταλικό του Ψυρρή
Δεν είναι απλά το εστιατόριο του Κτήματος, αλλά ένα από τα νοστιμότερα της περιφέρειας
Και με αυτό το λαχταριστό μενού που δημιούργησε η Μυρσίνη Λαμπράκη μάλλον θα γίνει
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένα ταξίδι στη γεύση και την παράδοση
Η διαχρονική γοητεία μιας entrecοte café de Paris
Και με καινούργιες, λαχταριστές συνταγές!
Εδώ θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στην αυλή του σπιτιού σου!
Με σεβασμό στην παράδοση και φρέσκες, αγνές ελληνικές πρώτες ύλες
Χειροποίητα ζυμαρικά και φοβερή πίτσα στον ξυλόφουρνο
Το αγαπημένο all day στέκι της Ηλιούπολης
Στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πίτσες της πόλης
Μια σύγχρονη ερμηνεία της μαγειρικής παράδοσης της ελληνικής υπαίθρου και κυρίως της Πελοποννήσου
Ο Κώστας Ζουγανέλης των Bar Guru Bar και Buba στο νέο του στέκι στο Ψυχικό
Όλοι αγαπάμε έναν κόκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μια λεμονάτη ρεβυθάδα
Εκεί θα πας αν θέλεις να δεις μαζεμένη την κοσμική Θεσσαλονίκη. Κατά προτίμηση το μεσημέρι.
Η Ελένη Σαράντη μαγειρεύει τις αναμνήσεις της από τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.